Första världskriget (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
573
Utgivningsdatum
2014-01-28
Förlag
Historiska Media
ISBN
9789175451459
Första världskriget (e-bok)

Första världskriget (e-bok)

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2014-01-28
69
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Modernt översiktsverk av initierad militärhistoriker!

2014 är det hundra år sedan första världskriget bröt ut. Ett krig som på ett avgörande vis påverkade Europas utveckling. Äntligen kommer nu ett svenskt översiktsverk som kunnigt och levande beskriver hela händelseförloppet.

Författaren Marco Smedberg är pansarofficer, redaktör på tidskriften Militär Historia samt författare till flera böcker om krigskonstens utveckling. I Första världskriget skildrar han initierat de krafter som ledde fram till skotten i Sarajevo i juni 1914. Beskrivningar av det militära förloppet blandas med gripande ögonvittnesskildringar som tar oss hela vägen fram till vapenstilleståndet i november 1918.

Under krigsåren utvecklades nya vapensystem som flyg, ubåtar och stridsvagnar vilket påverkade krigföringen. Samtidigt innebar kriget ett stort mänskligt lidande, med ofattbara övergrepp på civila och stora flyktingströmmar som följd. Vid krigsslutet var den gamla världen ett minne blott, och nya stormakter ritade om världskartan.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Första världskriget. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Perfekt upplagd!
  Johan Andrée, 15 oktober 2018

  En perfekt upplagd historieskrivning. Pedagogisk med klart definierade avsnitt som behandlar fronter, bakgrund, slag m.m... Klart och koncist i en flytande och berättande skrivning! Gillar speciellt att bokens historieskrivning varvas med nedslag i enskilda individers upplevelser av kriget.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Smedberg Marco

 • Vietnamkrigen

  Smedberg Marco

  »Det är omöjligt att lägga boken ifrån sig.» Dick Harrison, Svenska Dagbladet Det här är den första moderna, politiskt neutrala bok på svenska som förklarar Vietnamkrigens bakgrund och olika händelser. I Vietnamkrigen förklarar Marco Smedberg den ...

 • Att leda i svåra lägen

  Smedberg Marco, Neretnieks Karlis

  Vad kan krig lära oss om att leda företag? Att föra krig är en extremt resultatorienterad verksamhet, och konsekvenserna av god eller dålig ledning blir därför mycket tydliga. Det är utgångspunkten för den nya boken Att leda i svåra lägen, där 20 ...

Bloggat om Första världskriget