Sapiens : en kort historik över mänskligheten (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
431
Utgivningsdatum
2018-10-20
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitt.
Översättare
Joachim Retzlaff
Originaltitel
Sapiens. A Brief History of Mankind
Dimensioner
230 x 155 x 30 mm
Vikt
637 g
SAB
K
ISBN
9789127161450
Sapiens : en kort historik över mänskligheten (häftad)

Sapiens : en kort historik över mänskligheten

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-10-20
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Den är lysande. Troligtvis den bästa boken om mänsklighetens historia - och då jag har läst väldigt många.

Henning Mankell

Sapiens är en storslagen berättelse om människans ursprung, nutid och framtid. Historikern Yuval Noah Harari tar oss med från Homo sapiens första steg på jorden, då vi var ett däggdjur bland alla andra, till idag när vi står som världens obestridda härskare - med makt att både skapa och utplåna liv.

För cirka 70 000 år sedan var jorden befolkad av minst sex olika mänskliga arter. Ingen av dem hade någon större inverkan på den globala ekologin. Idag har bara en art överlevt - Homo sapiens. Hur blev det så? En del av hemligheten bakom framgångarna är att vi är det enda djur som kan prata om saker som existerar enbart i vår egen fantasi, såsom gudar, nationer, pengar och mänskliga rättigheter. Om detta och mycket mer handlar denna internationella bästsäljare som ger nytt bränsle åt diskussionen om vårt gemensamma förflutna och planetens framtid.

Professor Yuval Noah Harari (född 1976) är verksam vid Hebreiska universitetet i Jerusalem och slutförde sin doktorsavhandling vid University of Oxford. Hans specialområde är världens historia och makrohistoriska processer. Harari har publicerat ett flertal böcker och artiklar och hans filmade föreläsningar om världens historia har blivit en stor succé på Youtube.

En hisnande spaningstur genom mänsklighetens historia ... Sapiens är full av aha-upplevelser och bygger på breda insikter i naturvetenskap, antropologi och samhällsvetenskap.

Lars Linder, DN

Det är en väldigt underhållande, tankeväckande och välskriven bok. Harari rör sig flytande och självsäkert över hela det akademiska fältet. Biologi möter antropologi som möter arkeologi och filosofi och teologi och historia. Han har humor, vilket gör honom i sammanhanget ganska originell, och han har också en känsla för dramatik.

Patrik Svensson, Sydsvenskan

Djärv och fängslande.

Isabelle Ståhl, Svenska Dagbladet

Provocerande, filosofiskt avancerat, stundtals mycket intressant, men ibland rent fjantigt ... underhållande men ibland häpnadsväckande stolliga historik över mänskligheten.

Björn Gunnarsson, GP

Jag är så upphetsad över att Yuval Noah Hararis Sapiens nu kommer på svenska. Hans maffiga - och utmanande - bok om människan är så innehållsrik att den är hopplös att sammanfatta: "En makrohistorisk exposé över homo sapiens utveckling", försökte jag häromkvällen, varpå sällskapet omedelbart föll i djup REM-sömn. Därför ett par nedslag: Homo Sapiens är en mördarmaskin. Mänskliga rättigheter är en fantasi. Ja, kanske handlar Sapiens framför allt om just fantasin, den föreställningsförmåga som gjort oss till världens härskare. Sagan om människan är intimt förbunden med fiktion.

Bibliotekarien Jenny Lindh i DN rekommenderar

Högsta betyg MMMMM, oumbärlig.
Årets bästa? Hur blev människan människa? Hur kan en ynklig tvåfotning utan klor och huggtänder dominera alla andra djur och människoarter? Briljante forskaren Yuval Noah Harari skriver Sapiens historia och finner, vackert nog, att vår vinnande egenskap stavas fantasi. Konsten att föreställa sig det osynliga har skapat religioner, pengar, imperier och vårt herravälde. Men vem betalar priset? Vårens, kanske årets fackbok gnistrar av lärdom och perfekt för diskussionskvällarna.

Jenny Lindh i M-magasin

Jag önskar att skolböckerna hade haft samma entusiasm, självförtroende och vigör som Yuval Noah Harari har när de berättar om mänsklighetens utveckling.

Kristian Ekenberg, Örnköldsviks Allehanda

Sapiens: En kort historik över mänskligheten är en spännande och skrämmande bok.

Bo Gustavsson, UNT

Hans övergripande och välformulerade exposé är som gjord för underhållning.

Åsa Maria Hellman, Borås Tidning

Harari kombinerar forskningsrön från många olika områden till ett verkligt ambitiöst, men också mycket
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sapiens : en kort historik över mänskligheten
  2. +
  3. Liv 3.0 : att vara människa i den artificiella intelligensens tid

De som köpt den här boken har ofta också köpt Liv 3.0 : att vara människa i den artificiella ... av Max Tegmark (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sapiens : en kort historik över mänskligheten. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Betryggande ledtråd för en vilsen tonåring
    Isak, 9 januari 2019

    En lättillgänglig tråg genom historien som blandar en materialistisk och idealistisk historietolkning. Inget man läser rätt igenom på en dag, men passar i kombination med en roman.

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Sapiens : en kort historik över mänskligh...