-
Inte så bra som jag hoppats
En viktig men håglöst skriven bok. Malmöboken var vassare. Sammanfattningen på baksidan är dock fenomenalt bra - det räcker att läsa den.
-
Skrämmande
Åbergs bok är en bra men skrämmande beskrivning av problem i Sverige. Lars är en av de författare som vågar problematisera kring vårt samhälle och ofta har fått betala ett socialt pris för detta - ganska oförtjänt.
-
Värdig uppföljare
Precis lika välskriven som Framtidsstaden men inte lika fokuserad. Det är dock inget som stör för det är väldigt intressant och lärorikt ändå. Sannolikheten är stor för att läsaren är vaken hela natten för att plöja boken från pärm till pärm.
-
Viktig läsning inför höstens val
Bör läsas av alla som är det minsta intresserade av den enorma förändring Sverige genomgått sedan 70-talet. Åberg gör omfattande utblickar till relevant litteratur och till andra länder.
Kanske ger boken också indirekt svar på varför flera partier tvärsvängt i sin inställning till invandring sedan tidigare års val?
Kanske får man också svaret på varför plötsligt INGEN politiker längre talar om den lönsamma invandringen?
-
Sommarens viktigaste bok
Lars Åberg ger oss sammanhangen. Vi talar ju om en tid då "glädjekalkylerna har berövats det mesta av sin glädje", när medborgaren förvandlats till mobilpladdrande konsument, när identitetspolitik av Ku Klux Klan-modell plötsligt är högsta moraliska värde och multikulturen/mångkulturen uppfattas av majoriteten som godhetens goda, trots att den är "kulturblandningarnas antites", och denna politiska modell är detsamma som "oviljan att lägga sig i vad andra håller på med" och blir ett uttryck fö...
Läs hela recensionen