Användarprofil Bertil Arnold Tomelius / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Bertil Arnold Tomelius

Antal betyg: 2
Antal recensioner: 2

Underkastelse

Mohammed Ben Abbes, Frankrikes president

1 februari 2016

Michel Houellebecq senaste bok heter "Underkastelse" (på franska Soumission). Det är en titel som boken knappast lever upp till. Även om nu Islam betyder Underkastelse.
Den mest omedelbara följden av valet av Mohammed Ben Abbes till president och starten av den nationella samlingsregeringen blev att brottsligheten sjönk i en kolossal omfattning. Arbetslösheten var på väg att bli obefintlig mest beroende på att kvinnorna lämnat arbetsmarknaden, vilket i sin tur berodde på den rejäla höjningen av barnbidraget. Detta hade inte lett till att budgetunderskottet ökat, pengarna till barnbidraget kom från en drastisk minskning av utbildningsdepartementets budget. Ingen allmän skolplikt efter mellanstadiet, vid 12 års ålder. Grundskoleexamen återinfördes och skulle bli studietidens normala krön. Lärlingssystemet uppmuntrades och skattesystemet förändrades för att underlätta för hantverkare och andra egenföretagare. Ett mycket populärt beslut bland ungdomarna som drömde om att "öppna eget".
Möjligen kan man tala om en "anpassning" till de nya förhållandena som uppfattas som både bättre och sämre.

Michel Houellebecq är en stor författare medgod förmåga att genomskåda myckat av hyckleriet i de västerländska välståndsländerna.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Effekten av Susan

Susan Svendsen - en kvinnlig Fantomen

1 februari 2016

Susan Svendsen är helt förförande för alla oss som älskar Lisbeth Salander, en kvinnlig Fantomen. Ja, hela familjen är förförande, maken Laban och barnen Thit och Harald. De har förmåga att dra fram det goda i människor - det är Susan-effekten.
Men Susan kan också använda sig av den lilla kofoten, som hon har i handväskan.
Liksom Fantomen är hon "hård mot de hårda".

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej