Du är här: Start / Betyg & recensioner / Kaninjägaren
Betyg & recensioner för

Kaninjägaren (Inbunden)

Kundbetyg 4

(188 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Kaninjägaren

Anki, 18 mars 2017

Nej, den här boken föll mig inte alls i smaken. Läst alla tidigare och har tyckte att de varit läsvärda och spännande trots de obehagliga intrigerna. Denna var en onödig orgie i blod och våldsamheter och andra märkliga händelser, nej tummen ner. Känns läge för en avrundning på Joona Linnas öden och äventyr.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sjuk!

Mormor, 7 mars 2017

Så har jag då läst min sista Kepler-bok. De tidigare böckerna tyckte jag var obehagliga men spännande och läsvärda. Undantaget "Playground" - där tappade jag läslusten rejält men tog mig igenom den. Tänkte ge Kepler en sista chans med "Kaninjägaren" och nu har jag bestämt mig - inga fler Kepler-böcker. Är hjärtligt trött på hjärnsubstans, inälvor, blodiga knivar, uppsprättade kroppar etc.etc. För att inte tala om osannolika mördarmaskiner och andra förekommande karaktärer som beter sig helt orealistiskt. Hela storyn är dessutom så skruvad att det inte ens blir spännande. Detaljrikedomen är överväldigande inte bara vid själva morden utan även vid beskrivningar av matlagning/ätande och andra triviala sysslor. Man blir bara trött.
Jag läser gärna deckare, kriminalromaner och liknande men då ska det vara spännande och ha åtminstone ett uns verklighetsanknytning.
Man undrar ju lite hur makarna Ahndoril egentligen har det och vad... Läs hela recensionen

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En nedåtgående spiral.

Michael, 3 april 2017

Mer splatter. Mer matlagning. Mer osannolik sex. Torftiga dialoger. Överdrivna personligheter. Framförallt märks det mycket tydligt att författarna själva aldrig befunnit sig i de våldsamma situationerna de försöker beskriva. Detta faktum kunde tydligt skönjas redan i de tidigare verken. I synnerhet i Playground, men här blir det än mer uppenbart.
Duktiga på att komma på intressanta storys och fantasin är det inget fel på, men det är nog det enda positiva jag kan komma på om detta bottennapp.
Kepler skulle säkert funka bra som storyförfattare till nästa Vin Dieselfilm. Ytlig action utan någon som helst verklighetsförankring.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En orgie i blod och osmakligheter

Tveksam, 16 mars 2017

Tidigare Kepler böcker har varit bra och läsvärda trots att dom ibland varit på gränsen till väl tydliga beskrivningar av så väl mord som sexuella inslag. Kaninjägaren tar klivet över den gränsen på båda punkterna men framför allt den detaljerade beskrivningen av morden i boken.
Det finns också delar i boken som jag upplever som dåligt skrivna och inkastade i historien utan någon som helst uppföljning eller relevans till handlingen.
Research är väl genomförd på vissa delar medans andra delar helt verkar sakna research och där igenom dåliga och till gränsen till ett hastverk.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Synnerligen långtråkig

Frippe, 15 december 2016

Keplers böcker brukar vara bra men den här gillade jag inte alls. Den är skriven på en märkligt torftig prosa med ibland rent löjeväckande metaforer och helt ovidkommande detaljer som att någon t.ex. knäpper gylfen, något som öht inte har med någonting att göra. Först på slutet blir det lite spännande. Slöseri med tid, helt enkelt.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hyfsad deckare

Annelie Grönberg, 27 maj 2019

Tyvärr är detta ingen deckare som lämnar något bestående intryck, kräsen deckarfantast.
Inte dålig men lite väl förutsägbar för min smak.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Highly recommend!

S, 25 februari 2018

I'm seriously on the edge when it comes to putting this book and Stalker next to each other as I thoroughly enjoyed both of them. I finished reading The Rabbit Hunter five minutes ago and I'm seriously not understanding all the negative reviews on here?????? From what I've gathered, the vast majority of you seem to dislike this book due to its graphic and rather gory nature, which wasn't just fitting (in my OPINION), it's literally the epitome of 99% of Kepler's books. Sure, I found myself cringing in disgust, but I still found it fitting to the overall plot and murderer's intentions/psychological state??? The epilogue intrigued me as well, so I'm definitely looking forward to their new book in a few months! New favorite author(s) for sure!!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rörig och orealistisk

Anni, 7 januari 2018

Bitvis var boken rörig och för dåligt bearbetad. Handlingen är bra, men borde kunnat berättas med betydligt större finess. Tilltaget att plocka in egenpåhittade höga politiker bidrog i hög grad till den orealistiska framtoningen och gjorde det svårt att dras med in i berättelsen. Stundtals var den trots detta spännande. Önskar att de haft en förläggare som vågat komma med rödpennan innan den gick till tryck. Den här deckaren lever på tidigare lagrar, men det känns som att deckarduon tappat stinget.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Besvikelse

Bokmalen, 15 augusti 2017

Det här var en besvikelse i förhållande till de tidigare böckerna som varit både händelserika och starka.
Det går på tomgång, och jag ville bara ta mig igenom boken för att kunna arkivera den som läst.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej