Du är här: Start / Betyg & recensioner / Begynnelse
Betyg & recensioner för

Begynnelse (Inbunden)

Kundbetyg 4

(153 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Spektakulär men ganska seg historia

Vuxenstudent, 23 november 2017

Ingen ska förstås tro att "vetenskap" eller annat i boken är med fakta överensstämmande. Som vanligt använder Dan Brown spektakulär terminologi som han blandar ihop lite som han vill. Även det spanska hovet diktar han om som det passar honom, förstås. Det kan till och med anses vara skickligt gjort, om man kan låta bli att störas av grova sammanblandningar av begrepp och direkta faktafel. Översättaren verkar också ha gjort sitt för att ytterligare blanda ihop begreppen. Men det är okej, det här är ju fiktion.

Värre är att spänningen nästan helt uteblir. Det är mest långa haranger om kyrkor och palats som liknar turistreklam. Boken är rent av ovanligt tramsig även för att komma från Dan Brown. Men har man ingenting bättre att göra kan man döda tid med denna också.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Begynnelsen - Dan Brown

Greger Zetterkvist, 30 november 2017

Det börjar bli lite tjatigt med Robert Langdon. Det är samma tema som i hans tidigare böcker. Den här gången handlar det om AI och en revolutionerande världsnyhet som jag som läsare inte tyckte var så märkvärdigt. Och skurken är som vanligt religionen och den katolska kyrkan. Och som alltid blir det en jakt mot klockan där han också som alltid följs av en vacker ung kvinna som blir kär i honom. Och väääldigt mycket beskrivande av historiska byggnader. Nej, den här boken är ännu sämre än den förra, som var sämre än den förra osv. Det verkar som han peakade med Da Vinci koden, den var outstanding, sen har det bara blivit sämre.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Stor besvikelse

Boptillyoudrop, 27 december 2017

Det känns som om Dan Brown åkt runt i Spanien med en anteckningsbok och skrivit upp alla platser han besökt och tänkt att " det här ska jag använda i nya boken". Berättelsen går därför framåt i snigelfart med inlagda fotnoter, utvikningar och historielektioner på var och varannan sida. Har man läst Dan Brown förut så gick det att förutse snudd på varenda händelse i förväg och det verkade dessutom ofta som om han påbörjat en idé i blindo utan att ha tänkt färdigt och sen inte kommit på hur han skulle få det att passa in i storyn. Det om spanska kungen och prinsen gick ju inte ens att fatta vad det hade för syfte i denna bok. Riktigt tramsigt. Och det gäller också det fantastiska tillkännagivandet som skulle förändra världen - antiklimax. Det tog mig två månader att komma igenom detta sömnpiller eftersom jag bara orkade läsa några sidor i taget - hela tiden hoppades jag bli överraskad och road, vilket jag blev av Da Vinci-koden, men med denna Begynnelse hände det aldrig.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bara älskar dessa böcker

sandra olofsson, 9 november 2017

Jag tycker verkligen om Dan Browns böcker.
Denna, precis som alla andra böcker med Robert Langdon kastar oss in i en spännande jakt på sanningen.
Man tror att man har räknat ut vem eller vad som ligger bakom men så kommer det en twist.
Man får hela tiden försöka tänka och sugs med i en spännande flykt och en kamp för att skippa rättvisa och avslöja sanningen.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lite segare och lite mindre spektakulärt drama

Rolf Gunnar Valentin Syding, 9 november 2017

Lite segare och lite mindre spektakulärt drama. Men underhållande nog. Professor Langdon är tillbaka och hittar nya symboler samt jagar korrumperade präster.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Intressant läsning!

Jannika Anderson, 9 november 2017

Jag tycker om det breda spektrat där religion, ateism och artificiell intelligens blandas till spännande blandning mellan deckare och historia.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bladvändare

Kalle, 18 mars 2019

Jag gillar Dan Brown. Det är ingen stor lyrik men språket är enkelt och rappt. Han ljuger friskt och fantasin flödar.

Begynnelse är en spännande bladvändare i typisk Dan Brown anda. Skrivet som ett manus till en actionfilm. Bra grundstory men alldeles för pladdrig. Boken hade vunnit på att redigera bort 200 sidor svammel, historia, symbolik och platsbeskrivning.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lika fängslande som Da Vinci-Koden!

Uffe, 15 januari 2019

Längtar efter Dan Browns nästa roman redan! Han fångar mig som läsare redan i prologen. Bra miljöbesrivning i hans böcker.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Begynnelsen -av vadå?

Hans-Åke Jansson, 5 maj 2018

Omständlig, pratig och spekulativ. Och så detta ältande i gudsbegreppet som verkar ha så svårt att nå en nivå över naturreligionernas. Brown försöker flyga men jag tycker inte att han lyfter. Han försöker dyka på djupet men kravlar på ytan. Däremot gillade jag hans första bok Da Vinci-koden.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej