Begynnelse (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Robert Langdon (del 5)
Antal sidor
520
Utgivningsdatum
2017-10-30
Förlag
Albert Bonniers Förlag
Översättare
Lena Karlin, Peter Samuelsson
Originaltitel
Origin
Medarbetare
Eyre, John (form)
Dimensioner
235 x 165 x 35 mm
Vikt
740 g
SAB
Hce
ISBN
9789100173036
Begynnelse (inbunden)

Begynnelse

(167 röster)  |  Läs 28 recensioner
Inbunden Svenska, 2017-10-30
220
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
Varifrån kommer vi?Vart är vi på väg?Robert Langdon, professor i religiös symbolik vid Harvard, anländer till Guggenheimmuseet i Bilbao för att närvara vid avslöjandet av en upptäckt som enligt inbjudan kommer att "förändra vetenskapen för alltid". Edmond Kirsch, en fyrtioårig miljardär som blivit världskänd för sina hypermoderna tekniska uppfinningar och djärva förutsägelser, var en gång Langdons student. Nu hävdar han att han funnit svaret på två av mänsklighetens mest omdebatterade frågor.När den spektakulära presentationen inleds inser Langdon att han och de hundratals andra gästerna står inför ett avslöjande som är långt mer kontroversiellt än de kunnat ana. Men plötsligt exploderar den välorkestrerade kvällen i kaos. Tillsammans med museets eleganta chef Ambra Vidal finner Langdon sig vara måltavla för en okänd fiende som inte skyr några medel för att förhindra att Kirschs banbrytande upptäckt når dagens ljus. Tillsammans flyr Langdon och Vidal mot Barcelona för att knäcka det kryptiska lösenordet som skyddar Kirschs hemlighet innan det är för sent. Under den dramatiska jakten tvingas Langdon navigera bland mystiska koder, nedtystade historiska fakta och religiös extremism. Efter sensationella bästsäljare som Da Vinci-koden, Änglar och Demoner och Inferno är Dan Brown nu tillbaka med en av sina hittills mest hisnande, banbrytande och underhållande romaner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Begynnelse
 2. +
 3. Änglar och demoner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Änglar och demoner av Dan Brown (pocket).

Köp båda 2 för 279 kr

Kundrecensioner

Det finns 28 recensioner av Begynnelse. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Bladvändare
  Kalle, 18 mars 2019

  Jag gillar Dan Brown. Det är ingen stor lyrik men språket är enkelt och rappt. Han ljuger friskt och fantasin flödar.

  Begynnelse är en spännande bladvändare i typisk Dan Brown anda. Skrivet som ett manus till en actionfilm. Bra grundstory men alldeles för pladdrig. Boken hade vunnit på att redigera bort 200 sidor svammel, historia, symbolik och platsbeskrivning.

 2. Lika fängslande som Da Vinci-Koden!
  Uffe, 15 januari 2019

  Längtar efter Dan Browns nästa roman redan! Han fångar mig som läsare redan i prologen. Bra miljöbesrivning i hans böcker.

 3. Begynnelsen -av vadå?
  Hans-Åke Jansson, 5 maj 2018

  Omständlig, pratig och spekulativ. Och så detta ältande i gudsbegreppet som verkar ha så svårt att nå en nivå över naturreligionernas. Brown försöker flyga men jag tycker inte att han lyfter. Han försöker dyka på djupet men kravlar på ytan. Däremot gillade jag hans första bok Da Vinci-koden.

 4. Intressant men mindre spännande
  Lars Forslin, 18 april 2018

  Dan Brown fortsätter i Begynnelse med sin sedvanliga motivkrets som framförallt rör gränslandet mellan religion och vetenskap. Oftare här än tidigare känns formatet spänningsroman en aning påklistrat - mer som en förevändning att få diskutera de stora livsfrågorna och människans framtida destination. Den riktiga nerven saknas alltså men det uppvägs till stor del av det intressanta ämnesvalet.

 5. Kultiverande
  Martina, 12 april 2018

  Att ständigt ha mobilen nära för att kunna googla alla spännande hus, byggnader samt konstverk ger boken ytterligare djup. Mycket bra och spännande!

 6. Läsvärd
  Greba, 10 april 2018

  Den är spännande men framförallt har han läst på när det gäller vetenskapliga fakta och saker som faktisk stämmer med verkligheten. Sen är ju AI väldigt aktuellt dessutom prickar han in religiösa fanatiker (oavsett vilken religion) rätt korrekt.

 7. Härligt äventyr
  Tove Jenny Månsson, 9 april 2018

  Det är ett hisnande hjärnkittlande äventyr som får en att verkligen fundera på livet och samhället som det ser ut idag

 8. En upprepning gav besvikelse
  Yvonne (Undenäs), 3 april 2018

  Denna bok upprepar konceptet från de tidigare böckerna av Dan Brown. Ett barnbarn till mig läste tjugo sidor, förstod vad det handlade om och hittade snabbt lösningen i slutet på boken. Summa summarum: en timmes läsning och en besvikelse.

 9. Taskig upprepning
  Prosperos, 2 april 2018

  En fantasilös upprepning som inte når fram. Slöseri på pengar. Om Mr Brown försöker efterlikna änglar och demoner eller da Vinci koden, så lyckas han inte. Långt därifrån. Han når inte dit. Omständig och pratig.

 10. Dan Browns bästa
  Bengt Carlsson, 26 mars 2018

  Har förstått att denna bok fått blandade recensioner och jag är normalt inte så begeistrad i hans böcker. Här vill jag ändå säga att jag blev positivt överraskad av boken. Den är inte samma hisnande bladvändare som många av hans andra böcker utan istället har den en överraskande insiktsfull behandling av AI och evolutionen. En av huvudkaraktärerna är en lätt maskerad Elon Musk, ett tekniskt geni som i boken håller på att revidera vår syn på vår härkomst och vart vi är på väg (alltså frågor kr... Läs hela recensionen

 11. Suverän bok !!!
  Anita Isehag, 25 mars 2018

  Jag fullkomligt älskar Dan Browns böcker. Jag blir överlycklig när en ny bok har kommit ut på svenska.
  Jag började läsa boken och trollbands från första början. Allting annat var ointressant det var bara boken som gällde för mig. Okey vissa ställen i boken var lite sega, men för övrigt var det full rulle i boken. Mycket spännande. Väntar redan på en ny bok.

  Lotta

 12. Såå besviken
  Sandra, 20 februari 2018

  Dan Brown var tidigare en av mina absoluta favoritförfattare. Efter den här boken vet jag faktiskt inte om jag vill läsa fler böcker av honom. Boken kändes som en faktabok.

 13. Dan Brown
  Anna Maria Gunnarsson, 2 januari 2018

  Som med dom andra böckerna av honom så gillar jag även denna bok. Har Då Vinci Koden, Änglar och Demoner samt Inferno även på film. Då Vinci koden på spel med.

 14. Spänning när den är som bäst!
  Mary, 28 december 2017

  Väntat länge på en ny roman av honom, äntligen hade jag den i handen. Som vanligt spännande rakt igenom.
  Tänkvärd och lärorik, bra förarbete så boken blev trovärdig.
  Rekommenderas varmt, även till de som aldrig läst Dan Brown's böcker, eller kanske just till dom. Så de hittar fler böcker med honom och Dan får nya läsare.
  Mary

 15. Stor besvikelse
  Boptillyoudrop, 27 december 2017

  Det känns som om Dan Brown åkt runt i Spanien med en anteckningsbok och skrivit upp alla platser han besökt och tänkt att " det här ska jag använda i nya boken". Berättelsen går därför framåt i snigelfart med inlagda fotnoter, utvikningar och historielektioner på var och varannan sida. Har man läst Dan Brown förut så gick det att förutse snudd på varenda händelse i förväg och det verkade dessutom ofta som om han påbörjat en idé i blindo utan att ha tänkt färdigt och sen inte kommit på hur han... Läs hela recensionen

 16. Begynnelse/Dan Brown
  Claes-Göran Wallhager, 15 december 2017

  Återigen en bok som tar upp temat var mänskligheten är på väg. Underhållande och skakande. Som tidigare böcker är han ibland lite långrandig för att göra boken tjock. Men ämnena han tar upp är aktuella, svåra och viktiga för mänskligheten att förhålla sig till vilket kan förlåta att man tvingas lägga en del tid att penetrera boken. Man skall inte som läsare komma lindrigt undan.

 17. Begynnelsen - Dan Brown
  Greger Zetterkvist, 30 november 2017

  Det börjar bli lite tjatigt med Robert Langdon. Det är samma tema som i hans tidigare böcker. Den här gången handlar det om AI och en revolutionerande världsnyhet som jag som läsare inte tyckte var så märkvärdigt. Och skurken är som vanligt religionen och den katolska kyrkan. Och som alltid blir det en jakt mot klockan där han också som alltid följs av en vacker ung kvinna som blir kär i honom. Och väääldigt mycket beskrivande av historiska byggnader. Nej, den här boken är ännu sämre än den f... Läs hela recensionen

 18. Inte som väntat.
  Simon Fransson, 30 november 2017

  Hade sett fram mot något lika bra som hans tidigare böcker men blev lite besviken, inte lika gastkramande som förr. Kanske höjde förväntning för mycket.

 19. Helt klart läsvärd
  Helena, 30 november 2017

  Spännande och läsvärt som alltid av Dan Brown. Inte den bästa boken i Langdon-serien... men ändå svår att lägga i från sig :)

 20. Upprepning
  Karin Wiberg-Holmgren (Örnsköldsvik), 30 november 2017

  Väldigt lite nya grepp, upprepning av tidigare böcker
  Inget engagemang
  Känns som slöseri av tid att läsa boken, när man har intressantare aktiviteter att göra

 21. Begynnelse
  Peter, 30 november 2017

  Ganska svag storyline, inte alls lika spännande som i Da Vinci-koden. De 50 sista sidorna var dock mycket intressanta och tankeväckande.

 22. Spektakulär men ganska seg historia
  Vuxenstudent, 23 november 2017

  Ingen ska förstås tro att "vetenskap" eller annat i boken är med fakta överensstämmande. Som vanligt använder Dan Brown spektakulär terminologi som han blandar ihop lite som han vill. Även det spanska hovet diktar han om som det passar honom, förstås. Det kan till och med anses vara skickligt gjort, om man kan låta bli att störas av grova sammanblandningar av begrepp och direkta faktafel. Översättaren verkar också ha gjort sitt för att ytterligare blanda ihop begreppen. Men det är okej, det h... Läs hela recensionen

 23. Begynnelse
  Kerstin Helen Brännvall, 10 november 2017

  Har precis börjat läsa boken. Har hunnit 100 sidor in i boken och jag var fast i den från första stund! Författaren lyckas ännu en gång att trollbinda mig i sin berättelse. Har läst alla Dan Browns böcker och jag har inte blivit besviken.

 24. Spännande som vanligt från Mr Brun
  Thomas Mikael Andersson, 9 november 2017

  Inte riktigt lika vass som några av de tidigare böckerna, men som vanligt högt tempo och spännande vinklingar. Har dock några få kapitel kvar, så jag vet inte slutet.

 25. Bra bok av duktig författare.
  Ulla Thorsberg, 9 november 2017

  Jag gillar alla Dan Browns böcker. Den luriga intrigen och den lite långsamma handlingen. samt de kluriga gåtorna. Begynnelse är i mitt tycke en bra och tankeväckande bok.

 26. Bara älskar dessa böcker
  sandra olofsson, 9 november 2017

  Jag tycker verkligen om Dan Browns böcker.
  Denna, precis som alla andra böcker med Robert Langdon kastar oss in i en spännande jakt på sanningen.
  Man tror att man har räknat ut vem eller vad som ligger bakom men så kommer det en twist.
  Man får hela tiden försöka tänka och sugs med i en spännande flykt och en kamp för att skippa rättvisa och avslöja sanningen.

 27. Lite segare och lite mindre spektakulärt drama

  Lite segare och lite mindre spektakulärt drama. Men underhållande nog. Professor Langdon är tillbaka och hittar nya symboler samt jagar korrumperade präster.

 28. Intressant läsning!
  Jannika Anderson, 9 november 2017

  Jag tycker om det breda spektrat där religion, ateism och artificiell intelligens blandas till spännande blandning mellan deckare och historia.

Visa alla 28 recensioner

Fler böcker av Dan Brown