Du är här: Start / Betyg & recensioner / En högre rättvisa
Betyg & recensioner för

En högre rättvisa (Inbunden)

Kundbetyg 4

(49 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Segt.

Justine13, 18 november 2018

Tycker den här författarduons böcker är sega och framför allt. De har inget språk. Allt förs framåt enligt alla konsten regler, men det känns som om det inte är på riktigt. Man bryr sig vare sig om huvudpersonen eller de andra karaktärerna. Kartonage. Papp. Deras framgång är nog en av de mest märkliga i genren. Förstår den inte alls. Sorry.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

besviken

Irene Rose-Marie Hansson, 16 januari 2019

Väntat länge på fortsättningen för riksmord men blev tyvärr besviken främst på storyn. Väntar ändå på en fortsättning och hoppas den inte dröjer lika länge som denna boken gjorde.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lever på gamla meriter

Mats Pettersson, 10 januari 2019

För att få ut något av den här boken bör man ha läst alla de tidigare. Beträffande spänning och handling så är denna bok ljusår efter de två första, som är i en klass för sig. Eftersom jag sträckläste boken måste jag trots allt ge den betyget 3, även om själva huvudstoryn är tunn. Faktum är att jag var mer intresserad av hur det skulle gå för huvudpersonerna, än själva "fallet". Nästa bok blir helt avgörande för mitt intresse att fortsätta följa den här bokserien. Om jag inte hade läst de andra böckerna i serien skulle denna få betyget "ett av fem", och jag skulle sannolikt inte läsa fler. De två första i serien är dock bland de bästa svenska deckare jag läst, och det är de två som håller resten av serien uppe. Nu ser jag ändå fram mot nästa del, med förhoppningen att författarna hittar tillbaka till de briljanta intriger som de första böckerna innehåller.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Långsökt

lammert dijkema, 6 januari 2019

Vilken otroligt tjatig bok. Den handlar mest om personerna i Riksmord och deras sjuka förhållanden som är så himla idiotiska att det till slut inte intresserar mig ett dugg.
Dessutom är själva händelsen lika långsökt och osannolik.
Boken rekommenderas ej.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Betyg: 4,5 av 5.

Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 26 november 2018

Boken En högre rättvisa är den sjätte boken i serien om kriminalpsykologen Sebastian Bergman och kollegorna på Riksmord. Jag har läst alla dom fem tidigare böckerna, och tyckt mycket om dom alla. Här är länkar till mina recensioner av dom, i den ordning som dom har utgetts: Det fördolda, Lärjungen, Fjällgraven, Den stumma flickan, och De underkända.

Det är ju hela tre år sedan den senaste boken kom ut, så jag har verkligen längtat efter en uppföljare. Och jag blev absolut inte besviken. För den här var lika bra som dom tidigare böckerna.

Jag tycker verkligen om författarnas sätt att skriva, och jag tycker mycket om alla karaktärerna. Spännande, välskriven, och lättläst är boken, och absolut inte förutsägbar.

Jag hoppas på att det inte tar tre år innan nästa bok i serien kommer. För jag vill veta hur det går med Sebastian, Vanja, Torkel, Ursula, och Billy. Några cliffhangers slutar ju även den här boken me... Läs hela recensionen

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej