Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Kim M. Kimselius

Antal betyg: 412
Antal recensioner: 398

Midnattsrosen : en livslång passion, ett ändlöst sök...

Oförglömlig läsning

25 april 2020

Älskar du också Lucinda Rileys serie "De sju systrarna"? Då kommer du att älskad den här boken också.

Den är skriven i samma anda som ovanstående böcker. Nutid och förfluten tid som vävs ihop. En fascinerande skildring av Indien och England. Spännande, skrämmande och helt omöjlig att sluta läsa. Läs boken! Oförglömlig läsning!

5 av 5 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hjärnstark : Hur motion och träning stärker din hjärna

Oj, vilken bra bok!

20 oktober 2016

Oj, vilken bra bok! Vikten av att röra på sig har aldrig varit viktigare än nu, efter att jag har läst den här boken.

Vet du att motion gör så att hjärnan producerar nya celler. Vi blir alltså smartare när vi tränar. Iallafall förhindrar vi att tappa minnet och bli dementa lika snabbt som om vi sitter passiva. När jag började läsa den här boken bestämde jag mig för att gå 16.000 steg varje dag. Inte alltid lätt, eftersom jag reser en hel del, föreläser och inte alltid har möjlighet att gå så många steg. Men ambitionen att gå 16.000 steg per dag gör att jag varje dag når upp över 10.000 steg, vilket bara det är bra. Dessutom har jag de dagar jag är hemma kommit upp i långt över 16.000 steg. Tänk vad många böcker som skapas i de nya hjärncellerna som bildas inom mig...

Läs boken och upptäck hur lätt du kan förbättra ditt liv. Rekommenderas varmt!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Mörkrets barn

Oerhört välskriven och spännande!

20 februari 2021

En ren njutning att läsa denna bok. Oerhört välskriven och genomarbetad.

Det här är en historisk detektivroman och samtidigt en skönlitterär bok som tar dig med på en resa under det engelska klassamhället på 1800-talet. Skillnaden mellan rika och fattiga skildras så väl att det känns som om man är där, mitt i allt som händer, ser de rikas överflöd och de fattigas kamp för överlevnad, känner stanken av smutsen och den starka doften av parfym.

Författaren målar med ord och gör berättelsen levande, samtidigt som hon bygger upp en spännande detektivroman. Starka personskildringar, härliga miljöskildringar.

Jag har hela tiden förundrats över hur skickligt författaren byggt upp berättelsen och genom det håller mig fångad från första till sista raden. Det är med saknad jag lägger ifrån mig boken. Nu vill jag läsa mer av Sofie Bjarup. En otroligt skicklig författare.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Balladen om sångfåglar och ormar

Hungerspelens början

5 juni 2020

Den här boken var en överraskning. Här får vi lära känna den fruktansvärda Coriolanus Snow som 18-åring. Intressant att se hur enkla hungerspelen var från start och att få veta att även Coriolanus en gång har deltagit i dem.

När jag väl hade börjat lyssna på boken var det svårt att sluta. Det var spännande hela tiden, samtidigt som det var intressant, eftersom man i den här boken fick förklaringar till mycket av det som hände i Hungerspelen och de följande böckerna.

Det känns som om det kommer fler böcker om Coriolanus Snow, att vi kommer att få följa honom ända fram till Hungerspelen. I alla fall hoppas jag på det, för Suzanne Collins är en skicklig författare, med starka personporträtt, miljöskildringar och en känsla för vad som är rätt och orätt. Läs boken!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Offer 2117

Riktigt, riktigt bra. Läs den!

22 november 2019

En dag i december för många år sedan när jag signerade hos Akademibokhandeln Nova Lund kom en kvinna och gav mig tipset om att läsa Jussi Adler-Olsens böcker. "De är lika bra som dina!" var hennes ord. Jag började läsa författarens böcker och har inte kunnat sluta. De är annorlunda, starka karaktärer som blir som mina vänner. Jag får följa dem i med- och motgångar. Under alla år och genom alla böcker har Assad varit en mycket hemlighetsfull karaktär. Jag har förstått att allt inte är som det ser ut och i den här boken fick jag lösningen på gåtan.

En mycket skrämmande bok som höll mig på halster genom hela boken. Som vanligt tar Jussi Adler-Olsen upp dagens samhällsproblem och tar mig med till händelsens centrum. Riktigt, riktigt bra. Läs boken!

Avdelning Q är tillbaka! I över 10 år har Assad arbetat tillsammans med Carl Mørck och Rose på Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. Men vet de egentligen vem han är? Under årens lopp har Assad överraskat med kunskaper i de mest oväntade ämnen, han talar en rad olika språk och kan oskadliggöra en fiende på ett ögonblick. Var kommer han ifrån? Vilka hemligheter bär han på? I "Offer 2117" får vi svaren. Det här är Assads historia.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Midnattslinjen

Självklart ska du läsa boken!

4 juli 2018

Efter att Tom Cruise har spelat in filmerna om Jack Reacher verkar Lee Child trycka på hur GIGANTISK Jack Reacher är, alltså inte den lilla figur som Tom Cruise är när han spelar rollen i filmerna. Det känns konstigt att Jack verkar ha vuxit och fått händer större än tidigare, bred som en ladugårdsdörr etc. Ändå är boken bra!

Det är en typisk Jack Reacherbok, där han reser genom landet, har en bensträckarpaus och ser en ring. Det gör att han inte fortsätter sin resa, utan börjar forska i ringens ursprung. Det är en liten ring, en kvinnas ring och Jack vet vad personen har fått gå igenom för att få den. Inget man självmant lämnar ifrån sig, med andra ord. Han vill hitta kvinnan, få en förklaring och hjälpa henne.

Bit för bit närmar han sig ringens ägare och spåret för honom till Wyomings ödsliga vildmark. Men det är flera som är ute efter henne och som följer i Jacks fotspår. Självklart ska du läsa boken!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hon tackade gudarna

Läs boken!

4 juli 2018

Efter en något seg inledning tog berättelsen fart, sedan blev den riktigt skrämmande. Jussi Adler Olsen är en mästare på att bygga upp spänningen så att det inte går att sluta läsa. Denna bok är inget undantag. Även om den var lång 23 timmar och 26 minuter, var den inte det minsta långtråkig. Jag bara undrade hur huvudpersonerna skulle klara att hålla sig vid liv så lång tid.

En riktig mästarförfattare, som inte behöver frossa i blod och lik för att trollbinda läsaren. Läs boken!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hundkul! : trickträning för bästa vänner

Världens bästa hundbok!

9 februari 2018

Hundkul! Trickträning för bästa vänner av Jeanette Bergenstav, Nina Roegner och Patrik Bergenstav är den perfekta boken för dig som vill lära din hund roliga saker. Ja, världens bästa hundbok faktiskt, eftersom den är pedagogisk och lättläst.

Med en aktiv tiomånaders Berner Sennenhund blev jag direkt nyfiken på boken när den damp ned i brevlådan. Jag lärde mig gå med en hund som stöd. Min första hund fick jag när jag var tio år och jag födde upp min första valpkull när jag var fjorton år. Jag är utbildad instruktör i Svenska Brukshundsklubben och höll mina första kurser som sextonåring. Jag fick min första bok, Tillbaka till Pompeji, utgiven tack vare en hund och många mina hundar har en hund med i berättelsen.

Med andra ord har hela mitt liv kretsat runt hundar. Jag kan alla de saker som boken lär ut, även om några av dem har fallit ur minnet, något som gjorde att boken var en bra påminnelse. Igår fick Kiara lära sig backa. Eftersom hon är lättlärd tog det inte många sekunder innan hon förstod vad som gällde.

Hundkul! är rikt illustrerad och bild för bild kan man se hur varje övning utförs. Det är barn som utför övningarna och tanken är nog att det här är en bok för barn, för att de ska ha kul med sina hundar. Men jag tycker boken passar lika bra för vetgiriga vuxna som vill lära sina hundar lite mer. Lydiga hundar är lyckliga hundar, ju mer vi lär hundarna desto lyckligare blir de.

En bok jag verkligen rekommenderar dig som hundägare, nästan ett måste om du köper en valp! Läs den!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den gyllene hårnålen

Jag är imponerad!

11 september 2017

Jag är imponerad! Som författare av historiska äventyrsromaner vet jag vad det kostar på att läsa in fakta. Maria Gustavsdotter skildrar livet tillsammans med Cecilia Vasa så levande att det känns som jag går vid prinsessans sida.

Nu har jag fått en ny författare att läsa. Hoppas innerligt att alla böckerna håller samma klass och kvalité som den här, för jag vill läsa mer historiska romaner av Maria Gustavsdotter.

Vissa böcker fastnar och stannar kvar för evigt. Det här är en sådan bok.

Jag rekommenderar dig varmt att läsa boken, antingen du tycker om historia, eller vill ha en härlig skönlitterär roman. Läs Den gyllene hårnålen av Maria Gustavsdotter!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej