Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Kim M. Kimselius

Antal betyg: 322
Antal recensioner: 317

Hjärnstark : Hur motion och träning stärker din hjärna

Oj, vilken bra bok!

20 oktober 2016

Oj, vilken bra bok! Vikten av att röra på sig har aldrig varit viktigare än nu, efter att jag har läst den här boken.

Vet du att motion gör så att hjärnan producerar nya celler. Vi blir alltså smartare när vi tränar. Iallafall förhindrar vi att tappa minnet och bli dementa lika snabbt som om vi sitter passiva. När jag började läsa den här boken bestämde jag mig för att gå 16.000 steg varje dag. Inte alltid lätt, eftersom jag reser en hel del, föreläser och inte alltid har möjlighet att gå så många steg. Men ambitionen att gå 16.000 steg per dag gör att jag varje dag når upp över 10.000 steg, vilket bara det är bra. Dessutom har jag de dagar jag är hemma kommit upp i långt över 16.000 steg. Tänk vad många böcker som skapas i de nya hjärncellerna som bildas inom mig...

Läs boken och upptäck hur lätt du kan förbättra ditt liv. Rekommenderas varmt!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Offer 2117

Riktigt, riktigt bra. Läs den!

22 november 2019

En dag i december för många år sedan när jag signerade hos Akademibokhandeln Nova Lund kom en kvinna och gav mig tipset om att läsa Jussi Adler-Olsens böcker. "De är lika bra som dina!" var hennes ord. Jag började läsa författarens böcker och har inte kunnat sluta. De är annorlunda, starka karaktärer som blir som mina vänner. Jag får följa dem i med- och motgångar. Under alla år och genom alla böcker har Assad varit en mycket hemlighetsfull karaktär. Jag har förstått att allt inte är som det ser ut och i den här boken fick jag lösningen på gåtan.

En mycket skrämmande bok som höll mig på halster genom hela boken. Som vanligt tar Jussi Adler-Olsen upp dagens samhällsproblem och tar mig med till händelsens centrum. Riktigt, riktigt bra. Läs boken!

Avdelning Q är tillbaka! I över 10 år har Assad arbetat tillsammans med Carl Mørck och Rose på Köpenhamnspolisens cold case-avdelning. Men vet de egentligen vem han är? Under årens lopp har Assad överraskat med kunskaper i de mest oväntade ämnen, han talar en rad olika språk och kan oskadliggöra en fiende på ett ögonblick. Var kommer han ifrån? Vilka hemligheter bär han på? I "Offer 2117" får vi svaren. Det här är Assads historia.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Midnattslinjen

Självklart ska du läsa boken!

4 juli 2018

Efter att Tom Cruise har spelat in filmerna om Jack Reacher verkar Lee Child trycka på hur GIGANTISK Jack Reacher är, alltså inte den lilla figur som Tom Cruise är när han spelar rollen i filmerna. Det känns konstigt att Jack verkar ha vuxit och fått händer större än tidigare, bred som en ladugårdsdörr etc. Ändå är boken bra!

Det är en typisk Jack Reacherbok, där han reser genom landet, har en bensträckarpaus och ser en ring. Det gör att han inte fortsätter sin resa, utan börjar forska i ringens ursprung. Det är en liten ring, en kvinnas ring och Jack vet vad personen har fått gå igenom för att få den. Inget man självmant lämnar ifrån sig, med andra ord. Han vill hitta kvinnan, få en förklaring och hjälpa henne.

Bit för bit närmar han sig ringens ägare och spåret för honom till Wyomings ödsliga vildmark. Men det är flera som är ute efter henne och som följer i Jacks fotspår. Självklart ska du läsa boken!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den gyllene hårnålen

Jag är imponerad!

11 september 2017

Jag är imponerad! Som författare av historiska äventyrsromaner vet jag vad det kostar på att läsa in fakta. Maria Gustavsdotter skildrar livet tillsammans med Cecilia Vasa så levande att det känns som jag går vid prinsessans sida.

Nu har jag fått en ny författare att läsa. Hoppas innerligt att alla böckerna håller samma klass och kvalité som den här, för jag vill läsa mer historiska romaner av Maria Gustavsdotter.

Vissa böcker fastnar och stannar kvar för evigt. Det här är en sådan bok.

Jag rekommenderar dig varmt att läsa boken, antingen du tycker om historia, eller vill ha en härlig skönlitterär roman. Läs Den gyllene hårnålen av Maria Gustavsdotter!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tvinga mig

Störst, bäst och starkast!

8 juni 2017

Störst, bäst och starkast. Det är sammanfattningen av hjälten Jack Reacher som mot alla odds klarar av allt. Det här är den 20:e boken om Reacher som varit militär och nu vandrar landet runt för att utforska det. Vart han än kommer stöter han på problem. Av många anses han som en luffare, eftersom han inte har något bagage. När kläderna bli smutsiga köper han helt enkelt nya. Lite upprepning från föregående böcker, kanske blir det lätt så när det handlar om en person. Men Jack Reacher är trots allt Jack Reacher och jag måste läsa varje bok om honom.

Den här gången kliver han av tåget i Mother's Rest. Det är namnet som gör honom nyfiken på staden. Snart inser han att allt är riktigt är som det ska vara bakom stadens perfekta fasader. Han möter en privatdetektiv, en före detta FBI-agent. Hon letar efter en detektiv som har anlitat henne, för vad vet hon inte, bara att hon skulle möta honom i den här staden.

Stadens invånare gör det så svårt som möjligt för Reacher och kvinnan att stanna i staden. Till slut kastas de ut. Det gör Reacher nyfiken. Vad är det egentligen staden döljer. När han får veta sanningen är det något så fruktansvärt att han har svårt att tro vad han ser.

Spännande och riktigt läskig bok. Mycket oväntat slut. Rekommenderar den varmt!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår

Läs den!

24 februari 2017

Min fantastiska väninna griper tag direkt, även om det egentligen inte är något speciellt spännande som händer. Skildringarna av Neapel och barndomsvännerna, deras upptåg och uppväxt, beskrivs med värme. Miljöbeskrivningarna tar mig med till platserna och jag upplever det huvudpersonerna gör.

Ibland ifrågasätter jag Elena, vid andra tillfällen Lila. De utvecklas och är inte stöpta i någon mall, utan går sin egen väg, har sina egna tankar och bryr sig inte om vad andra tycker och tänker. Det är just det som gör boken innehållsrik och läsvärd.

När jag lade ifrån mig boken kände jag saknad. Därför blev jag oändligt glad när jag upptäckte att det finns tre böcker till, där berättelsen om Elena och Lila fortsätter. Läs den!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skugga över månen

Abrupt slut som drar ner betyget

10 januari 2020

Från en klar femma ramlade boken ner till betyg tre när berättelsen avslutades mitt i en spännande händelse. Vad är det med dagens fantasyförfattare? Varför sluta berättelsen när den är som mest spännande? Det går att få läsaren att vilja läsa vidare genom att ha ett bra slut, som lockar till vidare läsning. Det här slutet får mig att aldrig mer vilja läsa en bok av Annah Nozlin, även om jag älskar vartenda ord i boken, fram till de sista raderna.

Under läsningen har jag i mina tankar öst beröm över författaren, ordval, miljöskildringar, karaktärer. Jättebra skrivet förutom slutet...

Dessutom tycker jag att prologen kan plockas bort helt och hållet. Jag läste bara de två första raderna och tänkte "Åh, vilken tråkig bok!" Sedan gick jag direkt till första kapitlet där författaren visade sin talang genom att gripa tag direkt. Om det är första boken i en serie, behöver man inte ha en prolog som berättar om vad som har hänt i författarens tidigare böcker. Om man vill ha med dem händelserna kan de vävas in i historien.

Som sagt, jag älskade verkligen boken, men jag kommer tyvärr aldrig mer att läsa någon mer bok av Anna Nozlin, för jag vet att författaren kommer att göra samma sak med nästa bok, i tron att det inte finns något annat sätt att få läsaren att läsa nästa bok. Tyvärr blir det motsatt effekt i det här fallet.

Om du inte har något emot att inte få reda på hur allt slutar tycker jag du ska läsa boken för språkets skull och berättelsens uppbyggnad.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den mörka portalen

En magisk bok om magi!

23 december 2019

Den mörka portalen av Mattias Lönnqvist är en magisk bok om magi. Det är ren njutning att läsa berättelsen. Starka karaktärer, härliga miljöskildringar och ett språk som får mig att le.

Författaren målar upp ett mastigt nytt magisamhälle, där magin för länge sedan har tagits ifrån den stora allmänheten. De magiska föremålen är borta, många magiska ritualer är förbjudna. Mitt i allt detta smyger förbjudna sällskap omkring. Någon är ute efter de magiska föremålen, någon vill lära sig mer om försvarsmagi, och någon vill ha tillbaka den mytomspunna magikern som varit försvunnen i femhundra år.

Visst kan det kännas lite frustrerande att lämna en av personerna för att i nästa kapitel läsa om en annan av huvudpersonerna. Men det är just det som gör boken så bra, det är på samma sätt jag bygger upp mina böcker. Genom att skifta karaktärer och handling genom boken håller man spänningen vid liv och man måste helt enkelt läsa vidare. Och det gör jag, sida efter sida. Till slut kommer jag till sista sidan och får ur mig ett frustrerat NEJ! Jag vill läsa mer.

Jag tycker om hur magin skildras, hur författaren lyckas få mig att tro att det visst är möjligt att kunna göra allt det som huvudpersonerna Ella, Marmat och Tirandim gör.

Den här boken hoppas jag ligger i många julklappshögar i jul, för det är en av de bästa fantasyböcker jag har läst på länge. En bok jag varmt rekommenderar dig att läsa och hoppas att du ger bort den i julklapp också. Läs boken!

Det här är första boken i Oldenasagan. Jag längtar redan efter nästa bok!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lång väg till rättvisa

Actionfylld berättelse

23 februari 2019

Det här är första boken om Atlee Pine, en ny serie av David Baldacci. Även om jag har älskat alla tidigare böcker av författaren, var den här inte någon av mina favoriter. Den kändes helt enkelt för overklig. Men självklart lyssnade jag färdigt på boken, eftersom det trots allt var en spännande, actionfylld berättelse. Jag hoppas att nästa bok om Atlee Pine ska vara bättre, att författaren har gått in djupare i huvudpersonen och jag får lära känna Atlee Pine mer.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej