Användarprofil Kim M. Kimselius / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Kim M. Kimselius

Antal betyg: 240
Antal recensioner: 234

Hjärnstark : hur motion och träning stärker din hjärna

Oj, vilken bra bok!

20 oktober 2016

Oj, vilken bra bok! Vikten av att röra på sig har aldrig varit viktigare än nu, efter att jag har läst den här boken.

Vet du att motion gör så att hjärnan producerar nya celler. Vi blir alltså smartare när vi tränar. Iallafall förhindrar vi att tappa minnet och bli dementa lika snabbt som om vi sitter passiva. När jag började läsa den här boken bestämde jag mig för att gå 16.000 steg varje dag. Inte alltid lätt, eftersom jag reser en hel del, föreläser och inte alltid har möjlighet att gå så många steg. Men ambitionen att gå 16.000 steg per dag gör att jag varje dag når upp över 10.000 steg, vilket bara det är bra. Dessutom har jag de dagar jag är hemma kommit upp i långt över 16.000 steg. Tänk vad många böcker som skapas i de nya hjärncellerna som bildas inom mig...

Läs boken och upptäck hur lätt du kan förbättra ditt liv. Rekommenderas varmt!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Midnattslinjen

Självklart ska du läsa boken!

4 juli 2018

Efter att Tom Cruise har spelat in filmerna om Jack Reacher verkar Lee Child trycka på hur GIGANTISK Jack Reacher är, alltså inte den lilla figur som Tom Cruise är när han spelar rollen i filmerna. Det känns konstigt att Jack verkar ha vuxit och fått händer större än tidigare, bred som en ladugårdsdörr etc. Ändå är boken bra!

Det är en typisk Jack Reacherbok, där han reser genom landet, har en bensträckarpaus och ser en ring. Det gör att han inte fortsätter sin resa, utan börjar forska i ringens ursprung. Det är en liten ring, en kvinnas ring och Jack vet vad personen har fått gå igenom för att få den. Inget man självmant lämnar ifrån sig, med andra ord. Han vill hitta kvinnan, få en förklaring och hjälpa henne.

Bit för bit närmar han sig ringens ägare och spåret för honom till Wyomings ödsliga vildmark. Men det är flera som är ute efter henne och som följer i Jacks fotspår. Självklart ska du läsa boken!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Den gyllene hårnålen

Jag är imponerad!

11 september 2017

Jag är imponerad! Som författare av historiska äventyrsromaner vet jag vad det kostar på att läsa in fakta. Maria Gustavsdotter skildrar livet tillsammans med Cecilia Vasa så levande att det känns som jag går vid prinsessans sida.

Nu har jag fått en ny författare att läsa. Hoppas innerligt att alla böckerna håller samma klass och kvalité som den här, för jag vill läsa mer historiska romaner av Maria Gustavsdotter.

Vissa böcker fastnar och stannar kvar för evigt. Det här är en sådan bok.

Jag rekommenderar dig varmt att läsa boken, antingen du tycker om historia, eller vill ha en härlig skönlitterär roman. Läs Den gyllene hårnålen av Maria Gustavsdotter!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tvinga mig

Störst, bäst och starkast!

8 juni 2017

Störst, bäst och starkast. Det är sammanfattningen av hjälten Jack Reacher som mot alla odds klarar av allt. Det här är den 20:e boken om Reacher som varit militär och nu vandrar landet runt för att utforska det. Vart han än kommer stöter han på problem. Av många anses han som en luffare, eftersom han inte har något bagage. När kläderna bli smutsiga köper han helt enkelt nya. Lite upprepning från föregående böcker, kanske blir det lätt så när det handlar om en person. Men Jack Reacher är trots allt Jack Reacher och jag måste läsa varje bok om honom.

Den här gången kliver han av tåget i Mother's Rest. Det är namnet som gör honom nyfiken på staden. Snart inser han att allt är riktigt är som det ska vara bakom stadens perfekta fasader. Han möter en privatdetektiv, en före detta FBI-agent. Hon letar efter en detektiv som har anlitat henne, för vad vet hon inte, bara att hon skulle möta honom i den här staden.

Stadens invånare gör det så svårt som möjligt för Reacher och kvinnan att stanna i staden. Till slut kastas de ut. Det gör Reacher nyfiken. Vad är det egentligen staden döljer. När han får veta sanningen är det något så fruktansvärt att han har svårt att tro vad han ser.

Spännande och riktigt läskig bok. Mycket oväntat slut. Rekommenderar den varmt!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår

Läs den!

24 februari 2017

Min fantastiska väninna griper tag direkt, även om det egentligen inte är något speciellt spännande som händer. Skildringarna av Neapel och barndomsvännerna, deras upptåg och uppväxt, beskrivs med värme. Miljöbeskrivningarna tar mig med till platserna och jag upplever det huvudpersonerna gör.

Ibland ifrågasätter jag Elena, vid andra tillfällen Lila. De utvecklas och är inte stöpta i någon mall, utan går sin egen väg, har sina egna tankar och bryr sig inte om vad andra tycker och tänker. Det är just det som gör boken innehållsrik och läsvärd.

När jag lade ifrån mig boken kände jag saknad. Därför blev jag oändligt glad när jag upptäckte att det finns tre böcker till, där berättelsen om Elena och Lila fortsätter. Läs den!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lång väg till rättvisa

Actionfylld berättelse

23 februari 2019

Det här är första boken om Atlee Pine, en ny serie av David Baldacci. Även om jag har älskat alla tidigare böcker av författaren, var den här inte någon av mina favoriter. Den kändes helt enkelt för overklig. Men självklart lyssnade jag färdigt på boken, eftersom det trots allt var en spännande, actionfylld berättelse. Jag hoppas att nästa bok om Atlee Pine ska vara bättre, att författaren har gått in djupare i huvudpersonen och jag får lära känna Atlee Pine mer.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Hon tackade gudarna

Läs boken!

4 juli 2018

Efter en något seg inledning tog berättelsen fart, sedan blev den riktigt skrämmande. Jussi Adler Olsen är en mästare på att bygga upp spänningen så att det inte går att sluta läsa. Denna bok är inget undantag. Även om den var lång 23 timmar och 26 minuter, var den inte det minsta långtråkig. Jag bara undrade hur huvudpersonerna skulle klara att hålla sig vid liv så lång tid.

En riktig mästarförfattare, som inte behöver frossa i blod och lik för att trollbinda läsaren. Läs boken!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Flytten till Cornwall

Urdåligt gjord e-bok!

14 april 2018

Den här boken ville jag läsa för att omslaget lockade mig. Jag läste inte vad boken handlade om, utan utgick helt och hållet från omslaget.

Flytten till Cornwall läste jag som e-bok och det blev en besvikelse. Jag tror inte att pappersboken är uppbyggd på samma sätt. Men i e-boken gick personerna in i varandra. Inga blankrader när det var en ny persons tankar, eller när det hade förflutit en viss tid. Inte ens en ny rad, utan när Maddie tänkte på en sak, kom Hannas tankar i nästa mening, fast det var först ett par rader ner som man förstod att det var en ny persons tankar. Urdåligt gjort av ett så stort förlag som Norstedts. Det förtog läsglädjen eftersom jag var tvungen att hela tiden gå tillbaka för att få sammanhang i berättelsen.

För det här var en bra bok, annars hade jag gett upp efter första kapitlet. Den hade fått full pott om det inte hade varit för att e-boken var så dåligt gjord. Jag rekommenderar dig att läsa boken, men då i pappersformat!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En annan Alice

En av de bästa böcker jag lyssnat på!

7 april 2018

En annorlunda bok som inte gick att sluta lyssna på. Starka personporträtt, fascinerande handling och ett önsketänkande om att allt skulle gå bra, fick mig att lyssna i ett sträck. Det här är en av de bästa böcker jag har lyssnat på den senaste tiden, och jag har lyssnat på många bra böcker. Historien är så annorlunda och otrolig att man inte kan annat än vilja veta hur det går. Rekommenderar varmt boken och alla andra böcker Liane Moriarty har skrivit. Alla uppslukar dig, böckerna är oförutsägbara, gripande, spännande och berörande. Dessutom otroligt bra.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej