Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
173
Utgivningsdatum
2017-11-20
Förlag
Idus Förlag
Medarbetare
Bergenstav, Patrik (foto)
Dimensioner
250 x 175 x 20 mm
Vikt
683 g
SAB
uQdfja
ISBN
9789175775906

Hundkul! : trickträning för bästa vänner

(7 röster)  |   Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-11-20
239
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hundkul! Trickträning för bästa vänner är en lättsam och inspirerande bok som handlar om hur man kan träna in olika trick tillsammans med sin hund. Fokus ligger inte på prestation utan på en mysig samvaro. Resan är målet! Med boken vill vi dela med oss av den glädje det innebär att samverka med sin hund och att lära den nya saker. Alla som har tränat sin hund vet hur det påverkar relationen. Ett förtroende byggs upp och ett samförstånd uppstår - man kommer helt enkelt närmare sin hund.

Vi har delat in övningarna i olika klurighetsgrader - klurigt, klurigare och klurigast. Tanken är att man går från en lätt övning till en svårare. Övningarna beskrivs stegvis i både text och bild. När man lärt hunden alla steg i en övning så finns det också en utmaning för den som vill bygga vidare. Boken är tydligt och luftigt layoutad. Träningsmetoderna är positiva och bygger på modern inlärningspsykologi.

Vi som står bakom boken har stor samlad erfarenhet av hundar och hundträning och vi kompletterar varandra väl.

Nina Roegner är grundare av hundutbildningsföretaget Hundakademin i Göteborg. Hon har jobbat i över 30 år med hundar, med tyngdpunkt på just aktivering. 2017 blev Nina och hennes hund Moster svenska mästare i hundsporten freestyle som bygger på trick. De har varit med i freestylelandslaget i tre år och har representerat Sverige i flera NM, EM och VM. I år åker de till världens största hundevenemang, Cruft's, för att för andra året i rad representera Sverige. Nina Roegner står också bakom världens första (?) hundteater, hon har utvecklat Svenska Kennelklubbens hundträningsapp "Duktig hund" och har tidigare gett ut två hundböcker.

Jeanette Bergenstav, journalist sedan snart 30 år och med hundar som ett av sina specialområden. Jeanette är en av de journalister i Sverige som skrivit mest om hundaktivering för Svensson-hunden samt om vardagsrelationen mellan hund och människa. Hon har också gett ut tre barnböcker om hundar. Jeanette är också aktiv inom hundsporten freestyle och har deltagit i både SM och VM. Nyligen representerade hon och hennes dotter och deras två hundar Sverige, i lagklassen i Nordiska Mästerskapet och vann både landskampen och den individuella klassen.

Patrik Bergenstav, en av våra mesta och bästa hundfotografer, står bakom bokens alldeles fantastiska bilder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hundkul! : trickträning för bästa vänner
 2. +
 3. Musse & Helium. Den låsta portalen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Den låsta portalen av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 388 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hundkul! : trickträning för bästa vänner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra bok om hundtrick
  Maria Gutebring, 12 juli 2021

  Boken riktar sig lika mycket till barn som vuxen som får sin första hund . Lätta och roliga övningar som är stimulerande både för matte/husse och valp.

 2. Charmig och pedagogisk
  @barnbokstips, 25 mars 2018

  Wow vilken otroligt charmig och pedagogisk bok! Önskan om en hund i familjen finns men tiden finns inte. Önskan om hund blev inte mindre efter att ha läst Hundkul! Trickträning för bästa vänner.
  Boken lär dig grunderna för trickträning på ett pedagogiskt sätt med härliga foton av hundar och dess ägare in action. Ordet "nej" är förbjudet, men godissignalen "rätt" i samma sekund som hunden gör det du vill är toppen och efter ett tag tillsammans med trickordet du valt och peppordet "ja". ... Läs hela recensionen

 3. Världens bästa hundbok!
  Kim M. Kimselius, 9 februari 2018

  Hundkul! Trickträning för bästa vänner av Jeanette Bergenstav, Nina Roegner och Patrik Bergenstav är den perfekta boken för dig som vill lära din hund roliga saker. Ja, världens bästa hundbok faktiskt, eftersom den är pedagogisk och lättläst.

  Med en aktiv tiomånaders Berner Sennenhund blev jag direkt nyfiken på boken när den damp ned i brevlådan. Jag lärde mig gå med en hund som stöd. Min första hund fick jag när jag var tio år och jag födde upp min första valpkull när jag var fjorto... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna