Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Hungerspelen
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
450
Utgivningsdatum
2020-05-19
Förlag
Bonnier Carlsen
Översättare
Lena Jonsson
Originaltitel
(Panem)
Dimensioner
210 x 135 x 36 mm
Vikt
501 g
SAB
uHce
ISBN
9789178038428
Balladen om sångfåglar och ormar (häftad)

Balladen om sångfåglar och ormar

(15 röster)  |  Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2020-05-19
219

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 6 format & utgåvor
Hungerspelen är tillbaka! I "Balladen om sångfåglar och ormar" följer vi händelserna som skedde 64 år innan Hungerspelen-trilogin utspelar sig.

Det är morgonen inför slåtterdagens ceremoni, som kommer inleda de tionde hungerspelen. I huvudstaden förbereder sig artonårige Coriolanus Snow inför sitt uppdrag som mentor i spelen. En chans att återfå berömmelse och inflytande. Den en gång så mäktiga ätten Snow har nämligen sjunkit ner i en djup ekonomisk kris, och nu hänger hela familjens framtid på Coriolanus möjlighet att charma, utmanövrera och besegra sina klasskamrater. Så att just hans spelare går vinnande ur hungerspelen.

Men oddsen är emot honom. Han blir tilldelad det förnedrande uppdraget att vara mentor åt en flickspelare från Distrikt 12, sämst av de sämsta. Deras öde ligger nu i varandras händer - varje val som Coriolanus gör kan leda till framgång eller fall, triumf eller förintelse. Inne på arenan väntar en kamp på liv eller död. Men utanför arenan börjar Coriolanus få sympati för sin spelare ... och tvingas tumma på spelreglerna i sin strävan att överleva. Till varje pris.

Med "Balladen om sångfåglar och ormar" tar Suzanne Collins upp viktiga och ständigt aktuella frågor om auktoritet, våldsanvändning och vad som egentligen definierar att vara människa.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Balladen om sångfåglar och ormar
 2. +
 3. Pixi adventskalender Emma Göthner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pixi adventskalender Emma Göthner av Emma Göthner (häftad).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Balladen om sångfåglar och ormar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Välkommen åter till Panem
  Hanne Marie Andersson, 6 augusti 2021

  Det är en mycket bra bok för oss som älskade böckerna om hungerspelen.
  Även om denna bok utspelar sig innan de andra böckerna tar vid, rekommenderar jag att läsa de andra böckerna först. För att få en bättre helhetsbild. Plus att du då redan känner karaktären Snow. Det va väldigt intressant att följa hans resa.
  Boken är skickligt skriven, det här med att passera sina egna gränser och hur dom sakta men säkert flyttas fram ett snäpp om en väl gått över en.

 2. Svår att komma in i
  AgnesKenshin, 7 juli 2021

  Jag gav till slut upp att ge boken en chans till. Kom inte in i handlingen/boken. Synd, då jag blev uppriktigt förväntansfull när den släpptes.

 3. Värdig fortsättning
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 30 november 2020

  En bok som läsare verkar antingen hata eller älska. Jag tillhör de läsare som älskar den. Självklart saknar jag Katniss medan jag läser. Men jag gillar att få ännu mer bakgrund till böckerna om Katniss. Jag tycker att denna bok har samma sorts historia som jag tilltalas av och på så sätt liknar de andra om hungerspelen. Jag får en djupare inblick i karaktärer och platser jag redan har stött på i de tidigare böckerna. Den har en del vändningar vilket jag också uppskattar. Jag kunde och ville i... Läs hela recensionen

 4. Läsvärd men lite utdragen
  @bokslukarfeministen, 1 september 2020

  Jag tycker definitivt att Balladen om sångfåglar är en läsvärd bok för den som gillar Hungerspelen-trilogin om än jag kan tycka att den känns lite onödig. Dock var det ändå mycket intressant att få veta mer om bakgrunden till Hungerspelen och hur de uppkommit samt hur de utvecklade sig. Det var även intressant att läsa om Coriolanus och få reda på hur han blev den grymma presidenten Snow. Boken känns däremot lite utdragen och vid ett flertal tillfällen tänkte jag att den hade kunnat sluta, men som sagt är det ändå en läsvärd bok.

 5. Tillbaka till Panem...

  Det kändes oväntat bra att återvända till Panem; trots Allt som Hungerspelen innebär¿ En Spännande, obehaglig och brutal läsupplevelse¿ På Så Många plan¿

  Detta är den fjärde boken om hungerspelen. Men den utspelar sig 64 år tidigare än den första boken i trilogin. Vi får här följa med när de tionde hungerspelen ska gå av stapeln och det är det första med mentorer (det som Haymitch var för Peeta och Katniss).

  Här får vi träffa den unge Coriolanus Snow den framtida presidente... Läs hela recensionen

 6. Hungerspelens början
  Kim M. Kimselius, 5 juni 2020

  Den här boken var en överraskning. Här får vi lära känna den fruktansvärda Coriolanus Snow som 18-åring. Intressant att se hur enkla hungerspelen var från start och att få veta att även Coriolanus en gång har deltagit i dem.

  När jag väl hade börjat lyssna på boken var det svårt att sluta. Det var spännande hela tiden, samtidigt som det var intressant, eftersom man i den här boken fick förklaringar till mycket av det som hände i Hungerspelen och de följande böckerna.

  Det kän... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Suzanne Collins

Bokvideo