Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
96
Utgivningsdatum
2010-08-17
Upplaga
3
Förlag
Liber
Dimensioner
210 x 150 x 5 mm
Vikt
130 g
SAB
Ohic,Vebg
ISBN
9789147099948

Tobaksfritt liv : funderat på att sluta röka och snusa?

Häftad,  Svenska, 2010-08-17
216
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Tobaksfritt liv innehåller en enkel och handfast metod som har fått många människor att sluta röka och snusa med varaktigt resultat. Här får du tips på hur du kan lägga upp avvänjningen vecka för vecka, hur du gör för att förbereda dig inför stoppet, vilka aktiva insatser som krävs för att du ska lyckas och hur du sedan förblir tobaksfri. Metoden som har utvecklats inom Landstinget i Uppsala län har mycket goda resultat.

Detta är en ny omarbetad version av den tidigare succén Rökfritt liv, som har sålt i 15 000 exemplar. Tobaksfritt liv vänder sig till alla tobaksanvändare - både snusare och rökare.

Boken kan läsas både på egen hand och med ledare i en grupp eller i en individuell kontakt. Du får viktig information, övningar, tips och checklistor. För dig som leder grupper finns ett handledarhäfte till boken. I det kan du få stöd för planering och genomförande av ditt arbete.

Om författarna
Margareta Pantzar är leg. psykolog och har 20 års erfarenhet av tobaksavvänjning och metod-utveckling inom området. Hon arbetar på Folkhälsoenheten inom landstinget i Uppsala län.

Sagt om boken
"Denna nya upplaga ger ett modernare och mer läslockande intryck med sin fräscha layout och lite roligare illustrationer. Nu vänder den sig dessutom till både rökare och snusberoende, det talas ej bara om "du och dina cigaretter" utan även om att sluta med prillorna. Ordet rökbegär har blivit nikotinsug. Aktuella nikotinläkemedel till hjälp mot tobaksberoende presenteras. Men det viktigaste är att här presenteras en lättförståelig, handfast metod som känns psykologiskt rätt både för den som vill sluta på egen hand och för grupper med ledare." BTJ häfte 2010:21, lektör Ulla Britt Westelius
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tobaksfritt liv : funderat på att sluta röka och snusa?
  2. +
  3. Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för föräldrar som vill lyckas snabbt och undvika vanliga misstag. Steg-för-steg från start till mål

De som köpt den här boken har ofta också köpt Potträning på 3 dagar : en beprövad metod för f... av Sofia Bergenstjerna, Michael Bergenstjerna (häftad).

Köp båda 2 för 495 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Margareta Pantzar

  • Stödja patienter att sluta röka och snusa : metodbok i tobaksavvänjning

    Barbro Holm Ivarsson, Agneta Hjalmarson, Margareta Pantzar

    Denna lärobok i tobaksavvänjning är skriven av några av landets främsta experter på området. Boken är praktiskt inriktad. Tobaksavvänjning individuellt och i grupp beskrivs utförligt steg för steg liksom tillämpning på olika arenor i hälso- och sj...