Användarprofil Sofia Larsson @sofiasbokhylla / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Sofia Larsson @sofiasbokhylla

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 4

Jag äger min story

Jag äger min story

21 juni 2019

Jag äger min story av Henrietta Lysén är en stark och öppenhjärtig historia om hur det är att växa upp i en dysfunktionell familj. Om en vardag med alkoholmissbruk och våld. Om att känna skuld och skam, att vara ett barn som måste bli vuxen alltför snabbt och om att till varje pris dölja sanningen för omgivningen.
Trots sitt tunga ämne är det en lättläst och bra bok. Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Välkommen hit välkommen hem

Välkommen hit välkommen hem

28 maj 2019

I år är det (hemska tanke!) 31 år sen jag började på gymnasiet. Ändå minns jag det tydligt: nervositeten och alla förväntningar. 😊
I Välkommen hit välkommen hem får vi följa 3 ungdomar, Matilda, Alexis och Rebecka och deras vänner genom sitt första gymnasieår. Vänskap, kärlek, svek, plugg, fester, föräldrar och allt som hör till.
Jag gillade verkligen den här boken, mer än jag trodde jag skulle göra faktiskt. Gillar språket och drivet, att man bara måste veta hur det ska gå, att man kan känna hur huvudpersonerna känner.
Trots att jag är "tant" hade jag svårt att släppa boken, lika svårt som jag hade att stänga av tv:n när jag tittade på Skam. 😍
Hoppas verkligen på att det kommer en fortsättning!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Manhattan Transfer

The Big Apple

21 maj 2019

Så, nu har även jag läst Manhattan Transfer 🌁
En fartfylld och humoristisk (men med allvarliga inslag) bok om Vienna, som spontant drar till New York efter ett kraschat förhållande. Allt går inte som hon tänkt sig, men händelsefattigt blir det i alla fall inte. 😊
Beskrivningarna av både personer och miljöer är klockrena och det är lätt att se allt framför sig medan man läser. Jag diggade denna bok från början till slut och tänker att den verkligen skulle kunna bli en härlig film. Mitt betyg blir 💙💙💙💙➕ av 5.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det första chiffret

Stockholm 1940

29 april 2019

Jag har läst alla böcker som Denise Rudberg har gett ut. Allt från chic lit till ungdomsböcker till elegant crime. Det här någonting helt annat. En historisk roman ur kvinnoperspektiv.
Vi får följa Iris, Signe och Elisabeth, tre kvinnor med helt olika bakgrund. Var och en av dem hamnar på olika sätt i en specialgrupp inom försvaret, som har som uppdrag att knäcka tyskarnas chiffrerade koder.
Jag älskar böcker som utspelar sig under andra världskriget och denna gjorde mig inte besviken, tvärtom. Handlingen känns verkligen trovärdig, nästan så man skulle kunna tänka sig att den är baserad på en verklig händelse. Framför allt känns det som att språket är direkt hämtat från 1940-talet. Även miljöbeskrivningarna gör att man lätt kan se allting framför sig.
Läs denna! Jag längtar redan efter del 2!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej