Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2018-09-11
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
220 x 145 x 15 mm
Vikt
297 g
SAB
Hcg
ISBN
9789188769343
Kvarnpojken (inbunden)

Kvarnpojken

(14 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-11
147
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Efter en tuff vår i skolan för Adrian bestämmer sig hans föräldrar att hela familjen ska flytta från förorten till Adrians döda morfars hus på landet. Men allt är inte lätt i en ny skola och tydligen var det inte bättre förr heller. Ondskan fanns även då. Vilka grymheter har egentligen utspelat sig i byn? Och vem är damen vid bäcken eller är det dimma? Och hur hänger alla mystiska händelser ihop? Ibland kommer hjälpen från oväntat håll.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvarnpojken
 2. +
 3. Torpflickorna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Torpflickorna av Erika Larsson Norlund (inbunden).

Köp båda 2 för 294 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Kvarnpojken. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket bra
  @bokslukarfeministen, 5 april 2021

  Kvarnpojken av Erika Larsson Norlund handlar om Adrian vars föräldrar bestämmer att de ska flytta till Adrians döda morfars hus på landet. Det visar sig att det inte är helt lätt att börja på en ny skola. Dock verkar det inte ha varit bättre förr heller, utan det fanns ondska även då och Adrian börjar fundera på vad det är för någonting hemskt som egentligen har hänt i byn. Adrian tycker sig också se en dam nere vid bäcken, eller om det bara är dimma? Hur hänger allt ihop?
  .
  Kvarnpo... Läs hela recensionen

 2. Skrämmande men så spännande

  Lättläst då den vänder sig främst till den yngre läsaren. Boken rör sig emellan nutid och dåtid med oförklarliga händelser som man kan förklaras eller inte. Rekommenderar denna!

 3. Spännande livsöden
  Stinas_boksida, 7 september 2020

  Det är i början av 1900 talet och vi får följa Eero. Han har det inte lätt hemma. Hans pappa åker över till Amerika för att fixa något, men lovar komma tillbaka. Men kort tid efter flyttar Pär in hos dem. Han är inte snäll varken mot honom eller hans mamma. Även i skolan har Eero det tufft, men han är glad att han har sin vän Signy.

  I nutid får vi följa Adrian. Även han har det tufft i skolan, så för att komma bort från detta, väljer familjen att flytta till Adrians morfars hus ute p... Läs hela recensionen

 4. Lämpar sig mer än väl som sommarlovsläsning
  -, 25 juni 2020

  En sån bra bok! Jag hade älskat att läsa den här när jag var i den s k bokslukaråldern ( fast jag är förstås fortfarande en bokslukare 🙃). Erica Larsson Norlund har skrivit en bok som tar upp flera viktiga ämnen såsom ADD, dyslexi, utanförskap, mobbing, barnmisshandel, kvinnomisshandel och alkoholism. Och jag älskar den historiska delen och tänker att det är både intressanta och lärorika perspektiv. Att boken bjuder på övernaturliga inslag gör ju läsupplevelsen lite lagom kittlande o... Läs hela recensionen

 5. Lättläst, lagom spännande
  Brijdeep Kaur, 3 maj 2020

  En lättläst bok vars första halva delen utspelar sig i mitten av 1900- talet där vi får följa pojken Eero. Han och hans mor blir dagligen misshandlad av styvfar Pär. .
  Nutid: Adrian har det tufft i skolan och familjen flyttar till Adrians döda morföräldrars hus på landet. Men saker och ting är inte som det ska och han har det tufft i skolan där med. .
  ------
  En lättläst och trevlig bok där dåtid och nutid vävs samman på slutet och det övernaturliga inslag som gör boken lagom spännande men inte för otäck. .

 6. Läsvärd historia
  Lollos bokhörna, 9 april 2020

  Efter en tuff vår i skolan för Adrian bestämmer sig hans föräldrar att hela familjen ska flytta från förorten till Adrians döda morfars hus på landet. Men allt är inte lätt i en ny skola och tydligen var det inte bättre förr heller. Ondskan fanns även då. Vilka grymheter har egentligen utspelat sig i byn?

  En lättläst bok där dåtid och nutid vävs ihop. De övernaturliga inslag som finns passar in väldigt bra i boken. Det gör den spännande, men inte för otäck. En fint skriven bok med en... Läs hela recensionen

 7. En fin familjebok som berör på djupet
  Malin Olsson, 12 november 2019

  "Kvarnpojken" av Erika Larsson Norlund är en fin och tankeväckande bok med en story som berör. I Kvarnpojken lyfts flera svåra ämnen fram i ljuset, som b.la alkoholism, mobbing och smärtan det innebär att inte få bli accepterad som man är.
  Författaren väver på ett intressant sätt ihop dåtid med nutid, och här finns övernaturliga inslag som gör boken extra spännande, utan att det blir alltför otäckt. En fin familjebok som passar både lite större barn och vuxna. Rekommenderas varmt.

 8. Tankeväckande familjebok
  Linda, 23 oktober 2019

  Kvarnpojken är en fin bok som riktar sig till barn i åldern 9-12 år, men jag tycker också att den passar utmärkt som familjebok då den tar upp en hel del tankeväckande frågor. Frågor som berör mobbing, våld och vuxna som inte står upp för utsatta barn, eller rent av överger ett barn ... Problem som fanns både förr och nu. Erika binder på ett intressant sätt ihop dåtid med nutid, och visar hur historien ständigt upprepar sig gällande mobbing och utsatthet.
  Jag gillar hur hon för in en ex... Läs hela recensionen

 9. Bra familjebok

  Idag har jag sträckläst Kvarnpojken av Erika Larsson Nordlund och åh, vad jag tyckte om den! 🥰 Det är en bok som jag hade älskat när jag var i mellanstadieåldern och som jag gärna hade läst ihop med mina barn när de var i den åldern.
  Författaren väljer att kalla den för "familjebok" i stället för "barn/ungdomsbok" och jag förstår varför. Även jag, som snart fyller 47, tyckte att den var både bra och spännande. Lite släkthistoria, lite spökerier och samtidigt uppmärksamhet mot hur ... Läs hela recensionen

 10. Läsvärd bok.
  Anette, 21 juli 2019

  Boken hade en lättläst text och en spännande historia. Boken handlade om mobbing och det vet jag av egen erfarenhet hur det känns. Jag har själv blivit mobbad och det har satt sina spår även nu i vuxen ålder.
  Tänk att både barn och vuxna inte har bättre förstånd utan måste mobba någon som är lite annorlunda, det hände förr och tyvärr händer det även idag. Boken är mycket tänkvärd och jag kan verkligen rekommendera alla att läsa den, både barn och vuxna.

 11. Spännande och gripande
  @barnbokstips, 7 juli 2019

  Kvarnpojken av Erika Larsson Norlund är en spännande bok där vi får följa olika generationer i en liten by. Dåtid och nutid vävs till slut samman genom Adrian som trots att han inte får störst utrymme i boken är huvudpersonen. Adrian blir mobbad i skolan och till slut väljer familjen att lämna storstaden och flytta till morfaderns hus i en liten by. Vad är det egentligen som har hänt i byn där hans morfar växte upp? Är de ensamma i huset eller finns det något där de inte kan se och vem är dam... Läs hela recensionen

 12. Kvarnpojken
  Nina Hansson , 12 maj 2019

  Jag har läst "Kvarnpojken" av Erika Larsson Norlund. Utgiven av Visto förlag. Det är en barn och ungdomsbok, men vem som helst kan ha glädje av att läsa den. Jag tyckte boken hade en lättläst text och en spännande historia. Huvudpersonen i boken blir mobbad och det vet jag av egen erfarenhet hur det känns. Jag har blivit mobbad både som barn och vuxen och spåren det sätter i själen är djupa. Att bli ignorerad eller hånad känns hemskt. Själv har jag väldigt svårt att lita på andra. Lärare både... Läs hela recensionen

 13. Kvarnpojken
  Lars Karlsson, 7 mars 2019

  Nu har jag läst ut Kvarnpojken. Jag tyckte den var spännande, intressant och att det var en stark berättelse som tog upp svåra ämnen såsom utanförskap, misshandel och negativa strukturer som jag framförallt tror kan uppstå på mindre orter.

  Otroligt finurligt att ha två parallella historier förskjutna i tid och sy ihop dem på det alldeles fantastiska sättet.

  Kan verkligen rekommendera den!

 14. Berör våld i nära relationer

  Detta är en annorlunda bok där vi under halva boken får följa pojken Eero under början av 1900-talet där han kämpar med skolgång och en våldsam styvfar.
  Samtidigt som byns hemligheter börjar nystas upp. Andra halva boken får vi istället följa Adrian i nutid som också kämpar med sin skolgång men i en ny skola och en ny vänskap får möjlighet att fortsätta att upptäcka vad för mörka hemligheter som ligger dolda.

  Både pojkarnas läs och skrivsvårigheter finns närvarande i bägge barn... Läs hela recensionen

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Erika Larsson Norlund

 • Torpflickorna

  Erika Larsson Norlund

  Klaras perfekta liv förändras och inget blir som förr. Livet blir helt annorlunda mot vad Klara är van vid och dessutom finns det inte pengar till allt. Trots allt inser Klara att hon har det mycket bättre än många andra och att hennes liv är enkl...