Det första chiffret (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kontrahenterna (del 1)
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2019-05-13
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
222 x 145 x 20 mm
Vikt
401 g
SAB
Hc
ISBN
9789137152615
Det första chiffret (inbunden)

Det första chiffret

(45 röster)  |  Läs 18 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-05-13
199
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
Ny serie av Denise Rudberg! "Det första chiffret" är första delen i en spännande serie i samma anda som Hidden Figures och Bletchley Circle. Mitt under brinnande krig, bland spioner och fiender, är vänskap och lojalitet avgörande.

Tre unga kvinnors liv förändras för alltid i andra världskrigets Stockholm. Året är 1940. Samtidigt som hotet från Nazi-Tyskland växer sig starkare förenas tre kvinnor: Signe flyttar från landet till storstaden. Elisabeth säger upp sig från sitt jobb under dramatiska omständigheter. Iris flyr från Estland med sina två söner. De väljs ut av regeringen för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. I en tid då ingen vet var man har den andre och där farliga män med tveksam moral verkar i det fördolda, blir Signe, Elisabeth och Iris livsviktiga för rikets säkerhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det första chiffret
 2. +
 3. Er tredje man

De som köpt den här boken har ofta också köpt Er tredje man av Denise Rudberg (inbunden).

Köp båda 2 för 370 kr

Kundrecensioner

Det finns 18 recensioner av Det första chiffret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En av de sämsta böcker jag läst
  Johanna M, 26 juli 2020

  Tyvärr en av de sämsta böcker jag läst.

  Boken saknar helt djup och är förutsägbar. Jag tycker inte författaren lyckas skildra varken karaktärerna eller miljön på ett tillfredsställande sätt, och språket är fruktansvärt simpelt och opersonligt.

  Har jag kanske missat att det är en barnbok?

  Hade förhoppningar om att den skulle växa, men icke. Nej, mitt tips är att lägga din tid och pengar på andra böcker!!

 2. Spännande historisk roman
  Iselda, 23 juni 2020

  Den här första delen av serien var spännande och lättläst om tre kvinnor i Stockholm år 1940. Den kändes lite filmisk och man kunde lätt föreställa sig de olika personerna och miljöerna. Jag tyckte genast om de olika personerna, särskilt Signe, som kommer från landsbygden och ska starta ett nytt liv i storstaden. Även om handlingen är något förutsägbar tycker jag mycket om boken. Känner att jag genast måste titta om på TV-serien Bletchley circle som också handlar om kodknäckande kvinnor under... Läs hela recensionen

 3. En fängslande bok
  veronicas_bok_bak_liv, 12 juni 2020

  Det här är den första delen i en ny serie av Denise Rudberg, jag har läst en del av författarens böcker tidigare och jag gillar hennes sätt att skriva böcker. Denna bok utspelar sig under andra världskriget i Stockholm och handlar om tre starka kvinnor med stort mod - Signe, Elisabeth och Iris som förenas. Trots deras olika bakgrunder och liv så uppstår vänskapsband.

  Boken är välskriven, intressant och fängslande och den hade ett bra driv och för mig blev det svårt att lägga ifrån m... Läs hela recensionen

 4. Spännande, intressant och lärorik!
  my.loved.books, 3 juni 2020

  Vi får följa de tre Mycket olika personligheterna Iris, Elisabeth och Signe. Tre kvinnor som trots sina olikheter kompletterar varandra eller kanske tack vare det?

  Iris flyr med sina två pojkar från Estland till Sverige. Signe tar arbete hos en professor som hushållerska och alltiallo. Elisabeth som är den med mest skinn på näsan väljer att avsluta sin tidigare tjänst med omedelbar verkan.
  De tre kvinnorna börjar arbeta med att försöka knäcka avgörande koder. Koder som skulle kun... Läs hela recensionen

 5. Mycket bra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 15 maj 2020

  Jag älskar den här vardagsnära skildringen från ett Stockholm under - 40 talet. Jag kan känna tidens tand i språket och i miljöerna, den är oerhört välskriven
  och den känns väldigt trovärdig. Denise bjuder på målande beskrivningar från Stockholm men även på de olika personligheterna som vi får möta och då framförallt de tre kvinnorna som är berättelsens huvudpersoner.
  Eftersom jag vet att den är baseras på verkliga händelser gör att den känns ännu mer äkta och det ligger en diger rese... Läs hela recensionen

 6. Bra
  Barbro Arvidsson, 21 april 2020

  Det är sällan jag läser en bok som jag vill läsa ut direkt. Det första chiffret är en sådan bok. Tre intressanta kvinnor. Helt olika bakgrund men trivs tillsammans ändå. Med detta slutet måste jag läsa del 2 när den kommer.

 7. Boken faller platt
  Evas bokhörna, 10 april 2020

  Den här boken blev jag ganska besviken på, tyvärr. Historien utspelar sig i Sverige under andra världskriget, där tre till synes vanliga kvinnor får i uppdrag att hjälpa till att knäcka tyskarnas krypterade meddelanden. Det var en handling som jag tyckte lät väldigt spännande, men tyvärr faller boken platt.

  Jag saknar känsla och djup i boken. Det går liksom lite för lätt för kvinnorna att få sina nya roller, och även om de alla tre har en intressant och gripande bakgrundshistoria, så... Läs hela recensionen

 8. Torftigt, torftigt
  Jenny, 18 februari 2020

  En ytterst osannolik historia kryddad med sakfel. Med tanke på att Rudberg bor i på Östermalm borde författaren inte låta sina personer ta så onödiga omvägar genom stadsdelen.
  Plastgolv fanns inte 1940, och nylonstrumpor var ännu så sällsynta att knappast ens en flicka med dyra vanor skulle ha dem annat än till fest. Och scillorna på Floras kulle är redan utblommade i juni.

 9. UNGDOMSBOK
  Barbro Blixt, 27 september 2019

  Börjat läsa Det första chiffret " .
  Bör klassas som en trevlig läsning för högstadieelev och placeras på hylla u Hc. Denis Rudberg har tidigare kommit ut med bra ungdomsböcker.
  / Babban

 10. Lättläst
  Villivonkansbooks, 25 augusti 2019

  Jag har läst många böcker av Denise innan, både hennes ungdomsböcker, serien med elegant crime samt inom chicklit. Denises tidigare böcker är alla otroligt lättlästa och har ett bra flyt framåt, det har även den här. Boken beskrivs väldigt målande och jag ser allt i berättelsen tydligt framför mig. Det första skiffret utspelar sig 1940 och går helt i en egen stil. Vi får följa tre starka kvinnor med olika livsöden, som alla hamnar på samma arbetsplats mitt under andra världskriget. De är alla... Läs hela recensionen

 11. En bok att försjunka in i
  Ingela Elisabeth Wiklund, 20 augusti 2019

  Det är lätt att få en personlig relation till kvinnorna i denna bok. Hur kvinnor fick en möjlighet att kliva fram under andra världskriget har beskrivits i både film och litteratur tidigare. Detta är dock en skildring av kvinnor som levde två generationer tillbaka i ett Stockholm som vi ännu med värme kan känna igen. Rekommenderas varm!

 12. Högstadienivå
  Lothar B Jönsson, 27 juni 2019

  Patetiskt usel bok. Känns som om en 14-åring skriver skitnödigt ansträngt för att verka vuxen. Hade inte läst Rudbeck förut. Nu pushade de för henne i " Gokväll". Sista gången jag lyssnar på dem.

 13. Mysläsning
  Sofia, 11 juni 2019

  En underhållande bok som bjuder på härlig Stockholmsnostalgi. Lite förutsägbar, men ändå medryckande. Man försvinner lätt i beskrivningarna av tiden. Skön semesterläsning!

 14. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 23 maj 2019

  Jag har läst nästan allt som Denise Rudberg har skrivit, och hon är absolut en av mina favoritförfattare. Jag har tyckt allra mest om hennes Elegant Crime-serie, som hittills har åtta böcker i serien, och fler kommer. Här är en länk till min recension av den senaste boken i serien, Åtta steg bakom.

  Men nu har jag fått en ny favoritserie, för den här boken, Det första chiffret, är den första boken i en planerad serie, som heter Kontrahenterna.

  Jag tyckte väldigt mycket om de... Läs hela recensionen

 15. Väntar på del 2!
  CRAX (På landet), 5 maj 2019

  I boken möter vi tre unga kvinnor med väldigt olika bakgrund. De har dock en sak gemensamt, en talang för att knäcka koder och chiffer. Deras livsöden vävs samman och vi får följa dem i kampen mot klockan för att knäcka koden så att försvaret får veta vad omgivningens nästa steg är.

  Kvinnorna lever helt olika liv men får vidga sina vyer när de börjar umgås med varandra utanför arbetstid.

  Personbeskrivningarna är väl genomarbetade och man får en bra beskrivning om hur live... Läs hela recensionen

 16. Kvinnor för rikets säkerhet!
  Lollos bokhörna, 1 maj 2019

  "Det första chiffret" av Denise Rudberg är en roman där vi förs tillbaka till 1940-talets Sverige. Världen är i krig och Sverige upplever ett hot från Tyskland och Nazisterna. Boken handlar om tre starka och modiga kvinnor som förs samman genom sin förmåga att se mönster och koder för att genom signalspaning knäcka nazisternas kod. I boken får man växelvis följa Signe, Elisabeth och Iris, hur deras är och hur deras liv flätas samman genom att de blir utvalda av regeringen för att göra ett job... Läs hela recensionen

 17. Stockholm 1940

  Jag har läst alla böcker som Denise Rudberg har gett ut. Allt från chic lit till ungdomsböcker till elegant crime. Det här någonting helt annat. En historisk roman ur kvinnoperspektiv.
  Vi får följa Iris, Signe och Elisabeth, tre kvinnor med helt olika bakgrund. Var och en av dem hamnar på olika sätt i en specialgrupp inom försvaret, som har som uppdrag att knäcka tyskarnas chiffrerade koder.
  Jag älskar böcker som utspelar sig under andra världskriget och denna gjorde mig inte besviken... Läs hela recensionen

 18. Längtar redan till uppföljaren
  Krimkolan, 27 april 2019

  Vi förs tillbaka till ett 1940-talets Stockholm, påverkat av mörkläggning och ransonering, där vi får följa Iris, Signe och Elisabeth. Tre vitt skilda kvinnoöden som vävs samman i deras förmågor att urskilja mönster och koder. Rudberg har skickligt fångat krigstidens anda med både språket och skildringar av omgivningarna. Liksom i hennes välskrivna Elegant Crimeserie och Ejes choklad gillar jag blinkningen till lyxig konfektyr då Augusta Janssons Karamellbutik, som låg på Linnégatan, får ta p... Läs hela recensionen

Visa alla 18 recensioner

Fler böcker av Denise Rudberg