Det första chiffret (inbunden)
På topplistor
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Kontrahenterna (del 1)
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2019-05-13
Förlag
Bokförlaget Forum
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
222 x 145 x 20 mm
Vikt
401 g
SAB
Hc
ISBN
9789137152615
Det första chiffret (inbunden)

Det första chiffret

(10 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-05-13
185
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ny serie av Denise Rudberg! "Det första chiffret" är första delen i en spännande serie i samma anda som Hidden Figures och Bletchley Circle. Mitt under brinnande krig, bland spioner och fiender, är vänskap och lojalitet avgörande.

Tre unga kvinnors liv förändras för alltid i andra världskrigets Stockholm. Året är 1940. Samtidigt som hotet från Nazi-Tyskland växer sig starkare förenas tre kvinnor: Signe flyttar från landet till storstaden. Elisabeth säger upp sig från sitt jobb under dramatiska omständigheter. Iris flyr från Estland med sina två söner. De väljs ut av regeringen för att genom signalspaning knäcka tyskarnas kod. I en tid då ingen vet var man har den andre och där farliga män med tveksam moral verkar i det fördolda, blir Signe, Elisabeth och Iris livsviktiga för rikets säkerhet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det första chiffret
 2. +
 3. En bur av guld

De som köpt den här boken har ofta också köpt En bur av guld av Camilla Läckberg (inbunden).

Köp båda 2 för 364 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Det första chiffret. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Mysläsning
  Sofia, 11 juni 2019

  En underhållande bok som bjuder på härlig Stockholmsnostalgi. Lite förutsägbar, men ändå medryckande. Man försvinner lätt i beskrivningarna av tiden. Skön semesterläsning!

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie "Bim" Kullin / Bims Blogg (Farsta / Stockholm), 23 maj 2019

  Jag har läst nästan allt som Denise Rudberg har skrivit, och hon är absolut en av mina favoritförfattare. Jag har tyckt allra mest om hennes Elegant Crime-serie, som hittills har åtta böcker i serien, och fler kommer. Här är en länk till min recension av den senaste boken i serien, Åtta steg bakom.

  Men nu har jag fått en ny favoritserie, för den här boken, Det första chiffret, är den första boken i en planerad serie, som heter Kontrahenterna.

  Jag tyckte väldigt mycket om de... Läs hela recensionen

 3. Väntar på del 2!
  CRAX (På landet), 5 maj 2019

  I boken möter vi tre unga kvinnor med väldigt olika bakgrund. De har dock en sak gemensamt, en talang för att knäcka koder och chiffer. Deras livsöden vävs samman och vi får följa dem i kampen mot klockan för att knäcka koden så att försvaret får veta vad omgivningens nästa steg är.

  Kvinnorna lever helt olika liv men får vidga sina vyer när de börjar umgås med varandra utanför arbetstid.

  Personbeskrivningarna är väl genomarbetade och man får en bra beskrivning om hur live... Läs hela recensionen

 4. Kvinnor för rikets säkerhet!
  Lollos bokhörna, 1 maj 2019

  "Det första chiffret" av Denise Rudberg är en roman där vi förs tillbaka till 1940-talets Sverige. Världen är i krig och Sverige upplever ett hot från Tyskland och Nazisterna. Boken handlar om tre starka och modiga kvinnor som förs samman genom sin förmåga att se mönster och koder för att genom signalspaning knäcka nazisternas kod. I boken får man växelvis följa Signe, Elisabeth och Iris, hur deras är och hur deras liv flätas samman genom att de blir utvalda av regeringen för att göra ett job... Läs hela recensionen

 5. Stockholm 1940

  Jag har läst alla böcker som Denise Rudberg har gett ut. Allt från chic lit till ungdomsböcker till elegant crime. Det här någonting helt annat. En historisk roman ur kvinnoperspektiv.
  Vi får följa Iris, Signe och Elisabeth, tre kvinnor med helt olika bakgrund. Var och en av dem hamnar på olika sätt i en specialgrupp inom försvaret, som har som uppdrag att knäcka tyskarnas chiffrerade koder.
  Jag älskar böcker som utspelar sig under andra världskriget och denna gjorde mig inte besviken... Läs hela recensionen

 6. Längtar redan till uppföljaren
  Krimkolan, 27 april 2019

  Vi förs tillbaka till ett 1940-talets Stockholm, påverkat av mörkläggning och ransonering, där vi får följa Iris, Signe och Elisabeth. Tre vitt skilda kvinnoöden som vävs samman i deras förmågor att urskilja mönster och koder. Rudberg har skickligt fångat krigstidens anda med både språket och skildringar av omgivningarna. Liksom i hennes välskrivna Elegant Crimeserie och Ejes choklad gillar jag blinkningen till lyxig konfektyr då Augusta Janssons Karamellbutik, som låg på Linnégatan, får ta p... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Bloggat om Det första chiffret