Användarprofil Rebecca F / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Rebecca F

Antal betyg: 54
Antal recensioner: 18

Märkta för livet

Bra deckare men tyvärr ingen höjdare

24 augusti 2016

Ingen höjdare direkt, ska jag säga. Även om det är en bra deckare, speciellt Norrköpingpolisens arbete med att hitta en eller flera mördare. Och att karaktärerna i boken är olika dem som man brukar möta i böcker. Ändå kan det vara störande med känslolösa huvudkaraktären, Jana så det känns osannolikt. Och grymheterna i boken, det kändes ärligt talat rimligt i början men någonstans tappade det helt enkelt - motbjudande och osannolikt. Att barnen skolas till mördarmaskiner känns... lite.. ja..

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Arton grader minus

Stefan gjorde det igen!!

24 november 2016

Stefan gjorde det igen (!!). Den här boken är beroendeframkallande, otrolig olidligt plågsamt spännande och den tredje boken har ett hårt järngrepp om läsaren fram till sista sidan. Ämnet var identitetskapningar - historien i boken är så obehaglig, verklighetstroget, mörk och är fylld av hopplöshet. Man frågar sig själv som vem man kan verkligen lita på? Känner man verkligen en människa? Den höll mig andan ändå fram till sista sidan och det har fått mig att hålla extra hårt i körkortet - snacka om lite paranoia? Stefan är så jävla fantastisk!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En nästan vanlig man

Otäck, rå och så spännande bok!

14 april 2015

Det går inte att lägga ifrån boken. Välskriven, Dan och Dag har skapat en riktig psykopat i svensk thriller. Otäck men ändå så spännande, rått, rakt på sak. Silfverbielke är en psykopat som man inte hade velat ha något att göra med i verkligheten, trots det så tar man hans parti i boken. Jag gillade honom. Galet!

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Motvind

Fascinerande som alltid

13 juli 2017

Som sagt, fascinerande som alltid. Han blir bara mörkare och det är mer rått. En intressant karaktär dök upp - Max. Honom skulle jag vilja läsa mer om. Han faller och hur kan han överleva? Nu börjar det något. Och nu är det dags för Jacob Colt få lite ro...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Pythians anvisningar

Bland de bästa jag läst!

29 maj 2017

Denna triologi är bland de bästa jag läst! Verkligen magstarkt, mörkt, sjukt, eländigt men författarna vet hur de gör så att man inte kan sluta läsa. Man måste få veta. Varför? Hur? Fascinerande av dessa mörka hjärnor. Övergrepp från alla håll. Böckerna är sprängfylld av spänning, fruktansvärt intensiv och fruktansvärt vidrig! Enda kritik är slutet - man får känslan av något oavslutat.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fyren mellan haven

En hjärtskärande berättelse

22 mars 2017

En fin och hjärtskärande berättelse om vad som är rätt och fel, barnlängtan och sorg. Sympati slits åt alla håll och man fortsätter läsa för att se hur det slutar. Man blir ovanlig blödig. Läs den och glöm inte näsdukar!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Sekten på Dimön

Skrämmande och ångerfylld berättelse!

20 februari 2017

Gillar boken skarpt! En skrämmande men sjukt fängslande berättelse så att man bara måste veta vad som händer - det blir lätt sträckläsning! Hur Sofia dras in så lätt och blir fast i Oswalds klor, så djupt så det blir ångerfullt att läsa. En intressant inblick in i sekter, när Mariette själv har erfarenhet av och så är det inte lika lätt att rynka på näsan åt sektmedlemmar längre... Rekommenderas!

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Änkan

Vibrerande psykologisk nerv från början till slut.

1 december 2016

Fiona Barton lyckas öka spänningen utan att frossa i detaljer, något som gör läsningen uthärdlig. Ett oförlåtligt brott begås - barnarov. Ursäkterna är alltid desamma. Vad händer med den med omöjliga roll som står vid sidan om ett oförlåtligt brott, som frun? Boken tar oss in i allra mörkaste äktenskapets vrår - vad händer bakom stängda dörrar egentligen? Gillar du kvinnan på tåget, På andra sidan väggen eller Gone girl? Så är boken perfekt för dig.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

På andra sidan väggen

Fängslande med dessa alla hemligheter

13 oktober 2016

Gillade du boken, Kvinnan på tåget? Då kommer du lätt älska den här bok!!
En fängslande berättelse med chockerande avslöjanden höll mig vända sidorna som en galning! En brott, ett helt kvarter av misstänkta, hemligheter och lögner. Hur väl känner vi någonsin känner dem omkring oss? Paret bredvid kommer att hålla dig klistrad vid sidorna för att söka svaret. Även då, du kan aldrig gissa sanningen ... tills det är för sent.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej