Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
378
Utgivningsdatum
2016-10-19
Förlag
Massolit Pocket
Översättare
Katarina Falk
Originaltitel
The Light Between Oceans
Dimensioner
180 x 110 x 22 mm
Vikt
208 g
SAB
Hce
ISBN
9789176910382
Fyren mellan haven (pocket)

Fyren mellan haven

(145 röster)  |  Läs 12 recensioner
Pocket, Svenska, 2016-10-19
79
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Filmaktuell med Alicia Vikander!
Det barnlösa paret Tom och Isabel Sherbourne tar anställning som fyrvaktare på en ensligt belägen ö en dagsresa från den australiensiska kusten. En morgon spolas en båt upp på stranden, där fyrvaktarparet finner ett levande spädbarn. De beslutar sig för att behålla flickan. Först när de återvänder till fastlandet inser paret vidden av sitt beslut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fyren mellan haven
 2. +
 3. Atlas: Historien om Pa Salt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Atlas: Historien om Pa Salt av Lucinda Riley, Harry Whittaker (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Fyren mellan haven. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En intressant berättelse om etik om moral
  Andreas Sellfors, 22 augusti 2020

  Kärleksroman om en krigsveteran (Tom), som flyttar ut till Janus Rock, en liten ö utanför Australiens kust där han tar jobb som fyrvaktare och blir ihop med konstnären Isabell. Men livet på ön blir inte riktigt som hon tänkt sig. För även om hon gör sig hemmastadd på ön, som när hon ägnar en hel dag åt att namnge öns alla olika platser, så dras hon in i en storskalig depression efter sina två första missfall. Och det är naturligtvis mycket påfrestande för deras relation. Så när det Isabell be... Läs hela recensionen

 2. En hjärtskärande berättelse
  Rebecca F, 22 mars 2017

  En fin och hjärtskärande berättelse om vad som är rätt och fel, barnlängtan och sorg. Sympati slits åt alla håll och man fortsätter läsa för att se hur det slutar. Man blir ovanlig blödig. Läs den och glöm inte näsdukar!

 3. Otroligt sorglig
  Aline, 6 mars 2017

  Älskade boken! Absolut ÄLSKADE den! De första 50 sidorna var tröga men jisses, vilka känslor den fångar. Jag grät om vartannat och man lever sig verkligen in i karaktärerna. Har man barn kan man verkligen empatisera med de och vilket dilemma de utstår, en bok jag kommer ha med mig, för alltid!

 4. Väldigt tragisk historia
  -, 27 februari 2017

  Fantastisk berättelse om arbetet på en fyr och att leva väldigt isolerat. Målande beskrivningar så man känner hur havet väller in över en.
  Den tenderar att bli väldigt gullig i och med att det är barn inblandat, men gillar ändå de fantastiska beskrivningarna av känslorna hos de inblandade vuxna. Det är svårt att relatera till, men tycker den avslutas lite mesigt.

 5. Spännande och hjärtskärande
  Elisabeth Lundin (Stockholm), 3 februari 2017

  Redan den korta beskrivningen på bokens baksida väcker läsarens intresse och man anar direkt det stora och komplicerade dilemma huvudpersonerna blir utsatta för i denna spännande bok. Början på boken är en smula trögläst, men texten flyter så småningom bättre och den sista halvan gör boken till en riktig bladvändare. Jag tycker författaren lyckas väl med porträtten av huvudpersonerna och deras tankar och känslor. Förnuft och rättskänsla får ger vika för kärleken och behovet av att skydda och ... Läs hela recensionen

 6. Måste se filmen nu!
  Kerstin, 31 januari 2017

  Otroligt bra och fascinerande story. Man lever sig in i personernas öden. Nu måste jag även se filmen innan den försvinner från biograferna!

 7. Underbar !!
  Besviken mormor., 24 januari 2017

  En vacker historia som man vill inte att den ska ta slut. Bra beskrivningar av landskapet.
  Spännande och gripande. Rekommenderas varmt.
  Nu vil jag se filmen.

 8. Fyren mellan haven
  Birgit Ulfheden, 19 januari 2017

  Första delen av boken var lite enahanda, hade svårt för alla naturbeskrivningar. Storyn blev för mig konstruerad. Andra delen av boken var bättre.

 9. Dåligt texttryck
  Kerstin Heimdahl, 13 januari 2017

  Jag har inte kunnat läsa den pga texten är gråtonad och att textsnittet är för litet. Dessvärre kan ja då inte rekommdera boken.

 10. Rekommenderas varmt!
  Roland Levin, 11 januari 2017

  Jag tyckte boken var spännande från första till sista sidan. När jag kom till slutet av boken kom faktiskt tårarna fram.

 11. En historia utöver det vanliga på en ovanlig plats
  Marina Nyman, 5 januari 2017

  Sträckläste, kunde inte sluta, blev så tagen av historien. Platsen den utspelades på är helt annorlunda än andra romaner. Målande berättat, visste att den var gripande. Grät floder, fick lägga i från mig boken, det gjorde så ont. Tror jag vågar se filmen.

 12. Utsatthet.
  Synnöve Christina Borup, 12 december 2016

  M L Stedman förlägger sin berättelsen på en ö mellan två hav och ger bara genom detta ett scenario för spänning: mellan rätt och fel, man frihet och plikt och även mellan yngre och äldre generationer. Boken passar utmärkt att läsa i en läsecirkel, då den väcker frågor kring sedvänjor och moral, samtidigt som den är spännande och skriven på ett fint språk.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av M L Stedman