Farliga Relationer? : Om Borderline (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
135
Utgivningsdatum
2001-10-01
Upplaga
1. uppl.
Förlag
Cura bokförlag och utbildning AB
Medarbetare
Nilson, Gunilla, 1953-
Dimensioner
208 x 135 x 10 mm
Vikt
210 g
SAB
Vla
ISBN
9789189091283

Farliga Relationer? : Om Borderline

(6 röster)  |   Läs 6 recensioner
Häftad,  Svenska, 2001-10-01

Slutsåld

Hur är det att leva med en person som har personlighets- och relationsstörningen borderline? Hur beter man sig? Är ett gemensamt liv möjligt? Hur står man ut? Och hur kan man bryta en relation som upplevs som fullständigt omöjlig och till och med farlig? Var får man hjälp?
Det är i de anhörigas - framför allt partnerns - verklighet som författarna tar sin utgångspunkt. I detta perspektiv är Farliga relationer den första boken på svenska och behovet är stort!
I boken presenteras också strategier som professionella kan använda i arbetet med borderlinepersoner och deras anhöriga. Författarna visar även hur både terapeuter och anhöriga kan skapa förutsättningar för att bryta destruktiva beroendeförhållanden.

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Farliga Relationer? : Om Borderline. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Hjälpte vid min skilsmässa
    John, 30 november 2024

    Den här boken provocerar antagligen människor med diagnosen Borderline personlighetsstörning (som det hette förr). Det kan inte hjälpas. Det är ett faktum att det är svårt att hantera dessa relationer. Obestridligt. Därför är boken en god hjälp för anhöriga. Jag fick mitt människovärde tillbaka, insåg att jag inte var så dålig som denna människa ville få mig att tro och kunde slutligen lämna henne.

  2. Rent svartmåleri.
    Jonna, 19 januari 2019

    Jag hoppas att denna boken aldrig kommer upp till försäljning igen.

    Det är skrämmande hur en person som Thomas Silfving kan vara psykolog och samtidigt ge ut en bok som är så ensidig och vinklad som denna bok är. Att beskriva borderline-personer i en relation som ''Den parasiterande affektkameleonten'' är obegripligt och extremt förnedrande, och får det att låta som att diagnosen enbart är en plåga för andra och inte för personerna själva som lider av den.

    Denna bok bidrar ... Läs hela recensionen

  3. Borde inte få ges ut!
    LL, 23 november 2006

    Borde sluta säljas! En fruktansvärd bok, skall inte läsas i tron att den informerar. Det syns redan utanpå boken vad författarna har för åsikter. "Håll dig borta från dem, de är onda. Manipulerar och skadar andra med flit" typ. Notera bara den valda titeln! Fy skäms att ge ut denna! Jag känner flera med borderline som mått otroligt dåligt pga attityden i denna bok. Läs Anna Kåver's debattinlägg om du söker på borderline på nätet.

  4. Överlevnad för en partner.
    Tacksam, 5 februari 2004

    Efter att förtvivlat ha sökt förklaringar till en anhörigs obegripliga och allt oftare hänsynslösa agerande gav denna bok mig ett mönster, och förklaringar till både min partners och mitt eget ofta destruktiva betéende. Jag hade tidigare sökt bland det ganska marginella utbud av borderlinelitteratur som finns på svenska men aldrig funnit något som beskrev min situation så skrämmande avklätt som denna litteratur. Den tidigare litteraturen har i huvudsak varit fokuserad på borderlinepersonens i... Läs hela recensionen

  5. Uppgivenhet och pessimism
    Sibur, 25 april 2003

    Boken "Farliga relationer" är skriven på ett lättfattligt sätt och beskriver på ett bra sätt borderlineproblematiken. Dock har boken en stor brist, att förmedla hopp till de anhöriga eller till den som lider av borderline.
    Där har författarna misslyckats katastrofalt.
    Boken är genomgående negativ, och känslan man får är att den anhörige bör lämna borderlinepersonen snabbast möjligen för att undvika att själv gå under. Var tog medmänskligheten vägen?
    Språket är som sagt bra, likso... Läs hela recensionen

  6. Ensidig bild av borderlinemänniskan
    www.psofi.com, 8 mars 2003

    Thomas Silfving och Gunilla Nilson har skrivit olika kapitel i boken Farliga relationer? Det har resulterat i ett lite splittrat och bitvis rörigt intryck. Silfvings språk är närmast uppkäftigt och ibland balanserar han oroväckande nära en raljerande stil. Hans borderlineepitet "Den parasiterande affektkameleonten" är bara ett exempel. Även om Nilson i viss mån lyckas mjuka upp den negativa bilden av borderlinepersonen, läser jag boken med blandade känslor. Författarnas beskrivning innebär en... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Övrig information

Hur är det att leva med en person som har personlighets- och relationsstörningen borderline? Hur beter man sig? Är ett gemensamt liv möjligt? Hur står man ut? Och hur kan man bryta en relation som upplevs som fullständigt omöjlig och till och med farlig? Var får man hjälp? Det är i de anhörigas - framför allt partnerns - verklighet som författarna tar sin utgångspunkt. I detta perspektiv är Farliga relationer den första boken på svenska och behovet är stort!I Boken presenteras också strategier som professionella kan använda i arbetet med borderlinepersoner och deras anhöriga. Författarna visar även hur både terapeuter och anhöriga kan skapa förut-sättningar för att bryta destruktiva beroendeför-hållanden.