Retorik i tiden : 23 historiska recept för framgång (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2018-12-17
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Dimensioner
211 x 135 x 15 mm
Vikt
351 g
SAB
F.06
ISBN
9789113098722
Retorik i tiden : 23 historiska recept för framgång (häftad)

Retorik i tiden : 23 historiska recept för framgång

Häftad Svenska, 2018-12-17
162
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Retorik i tiden är tänkt både som en underhållande historiebok och en användbar handbok. Exemplen börjar i antiken, med bland annat Ciceros försvar för en misstänkt giftmördare och Jesu Bergspredikan, och sträcker sig fram till kung Carl XVI Gustafs tsunamital och Barack Obamas accepterande av nomineringen till presidentkandidat. Vi lär oss att använda de knep och tricks som gjorde talen till spektakulära framgångar.

Urvalet styrs av vad talen verkligen åstadkommit, hur de fungerat. Således finns här inte, som så ofta i antologier med kända tal, fiktiva anföranden som gjort sig bra i teorin men aldrig skulle ha fungerat i verkligheten. På vägen får vi också veta en hel del om mediala förhållanden och hur villkoren för framförandet styrt dess utformning och vad man kan lära av det.

Förutom de nyssnämnda kommer vi också att lära av de gamla grekerna Lysias och Demosthenes, aposteln Paulus, profeten Muhammed, Heliga Birgitta, Gustav II Adolf, revolutionären Danton, Abraham Lincoln, Oscar Wilde, Selma Lagerlöf, Gustav V, Benito Mussolini, Adolf Hitler, Per Albin Hansson, Winston Churchill, John F. Kennedy, Olof Palme, Margaret Thatcher och påven Benedictus XVI.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Retorik i tiden : 23 historiska recept för framgång
  2. +
  3. Rivstart A1+A2 Textbok inkl ljudfiler, andra upplagan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rivstart A1+A2 Textbok inkl ljudfiler, andra up... av Paula Levy Scherrer, Karl Lindemalm (häftad).

Köp båda 2 för 645 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Hägg