Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
321
Utgivningsdatum
2013-12-09
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Nille Lindgren
ISBN
9789127134539
Kattens bord (e-bok)

Kattens bord E-bok

(2 röster)
E-bok (EPUB), Svenska, 2013-12-09

Styckköp

124

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Det är tidigt 50-tal och elvaårige Michael stiger ombord på passagerarfartyget Oronsay. Han placeras vid kattens bord längst ner i hierarkin, långt från kaptenens bord. I London, en halv värld bort, väntar hans mor och ett nytt liv. Under resan över Indiska oceanen, genom Suezkanalen och Medelhavet utforskar Michael tillsammans med två nyfunna jämnåriga vänner varje tum av fartyget. De upptäcker de vuxna medresenärernas hemligheter och dolda underverk i fartygets inre och sig själva.

Gradvis vävs berättelsen om äventyren under resan ihop med den vuxne Michaels minnen av resan. Kattens bord blir en färd från barndomen till vuxenvärlden, en passage från hemlandet till en annan plats, lyhört gestaltad på ett känsligt och stämningsfullt språk. Kattens bord är en mästerlig roman av en av samtidens mest hyllade författare.

Kattens bord (The Cat's Table) är översatt av Nille Lindgren.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ondaatje Michael

  • Lyktsken

    Ondaatje Michael

    I London efter krigsslutet blir tonåringarna Nathaniel och Rachel övergivna av sina föräldrar, som i all hast måste lämna staden. Ansvaret för att ta hand om syskonen faller på en man de aldrig tidigare träffat. Han kallas Nattfjärilen och framstå...