Djurens känslor : Och vår känsla för djur (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
190
Utgivningsdatum
2018-10-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Lidström, Kristin (form) / Prieditis, Linda (foto) / Dahlström, Jakob (foto)
Dimensioner
226 x 175 x 21 mm
Vikt
681 g
SAB
Qdf,Ug.059
ISBN
9789127159013

Djurens känslor : Och vår känsla för djur

(15 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-10-08
259
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Känner höns empati med varandra? Är grisar medvetna om sin egen existens och vad känner får och kor egentligen när de umgås med människor?

Forskningen har gjort stora framsteg när det gäller att förstå husdjurens inre liv. Det gäller både hundar, hästar och katter lika väl som de djur vi äter. Vi vet numera att kotletten på tallriken och ägget på frukostbordet kommer från djur vars känslor och tankar inte skiljer sig så mycket från våra egna.

Per Jensen berättar levande och enkelt om de senaste vetenskapliga rönen kring husdjurens inre liv. Vi vet idag mer än någonsin om känslor, tankar och kognitiva egenskaper hos de djur som omger oss, även de som efter sin död utgör grunden i de allra flesta kokböcker. Utan att moralisera över vad vi äter leder det till svåra frågor som vi alla måste ta ställning till. Är behandlingen av djuren i dagens lantbruk rimligt när vi nu vet att deras känsloliv inte skiljer sig så mycket från vårt?

I sina tidigare böcker har Per Jensen fokuserat på hundens beteende och känsloliv. Här går han ett steg längre och sammanfattar den senaste forskningen om känslorna hos andra djur som lever tillsammans med oss.

Per Jensen är professor i etologi, läran om djurens beteende, vid Linköpings universitet. Han leder en forskargrupp som bland annat studerar hundars beteende och relation till människor och medverkar flitigt i olika medier när det gäller frågor om djur och djurskydd. Per har skrivit flera böcker, bland annat "Hur smart är din hund" (2015), "Den missförstådda hunden" (2017) och "Hur mår maten" (2012) som handlar om svensk köttproduktion.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Djurens känslor : Och vår känsla för djur
 2. +
 3. Kontaktkontraktet : lek med din hund

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kontaktkontraktet : lek med din hund av Eva Bodfäldt (inbunden).

Köp båda 2 för 454 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Djurens känslor : Och vår känsla för djur. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ingen djurrättslig bok men!
  AgnesKenshin, 27 maj 2023

  Ingen djurrättslig bok men trots det (kanske därför!?!?) otroligt viktig för alla att ta del utav, kanske allra mest för de som äter djur. Det tycks nämligen vara bättre att författaren själv inte följer veganismens väg, så boken måntro lättare kan fånga upp viktiga inbitna karnister genom att författaren inte är en såndär j_vla vegan som håller låda. Dessutom borde Djurens känslor vara obligatorisk läsning i grundskolan! Det kan vi åtminstone ge djuren inom djurproduktion: Att genom att lära... Läs hela recensionen

 2. Borde läsas av alla som äter kött!
  Kaffeläsaren, 23 augusti 2019

  Per Jensen är professor i etologi (läran om djurens beteende) vid Linköpings universitet. Han syns ofta i olika medier när det gäller frågor om djur och djurskydd och har släppt flera böcker tidigare. I denna bok berättar Per om nyaste forskningen vad gäller djur och deras känslor. Trots att jag hållit på med djur av olika slag hela mitt liv är det ändå mycket som förvånar i boken. Vi underskattar djuren rejält, de är intelligenta och kan känna samma känslor som vi. Som glädje, sorg, ilska os... Läs hela recensionen

 3. Revolutionerande bok om djurens känslor
  Kari Lawe, 13 februari 2019

  En fantastiskt intressant bok där man både får bekräftelse på sådant man anat och helt nya insikter. Till det för mig helt nya hör att får lär sig känna igen människors ansikten och att hönor ser världen i ultaviolett ljus.

 4. Lär känna djuren
  Zebo matte, 24 oktober 2018

  Boken nödvändig och mycket bra, skriven för de som inte lever nära djur och natur. Per Jensen är själv (förutom sin stora kunskap) insiktsfull och förstående mot de djur som för många enbart är mat.

Visa alla 4 recensioner