Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2017-09-14
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
217 x 143 x 20 mm
Vikt
416 g
SAB
Do
ISBN
9789127819108
Att sätta gränser för sig själv och andra (inbunden)

Att sätta gränser för sig själv och andra

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-09-14
288
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Känner du att du måste vara andra till lags? Eller har du svårt att hejda din egen ambitionsnivå? Kanske sätter du alltid andra i första rummet på bekostnad av dig själv, eller lämnar ut dig på ett sätt som känns obekvämt i efterhand? Att inte kunna sätta gränser ställer till det för oss, och är ofta grunden till att vi blir stressade eller mår dåligt.

I den här boken får du veta varför det kan vara svårt att sätta gränser och hur du blir bättre på det - både gentemot dig själv och mot andra. Att sätta gränser innebär bland annat att:

- Kunna säga ifrån
- Be om det du behöver
- Ge och ta emot kritik
- Hantera konflikter
- Ställa rimliga krav på dig själv
- Kommunicera hänsynsfullt

Du får hjälp att kartlägga dina egna mönster, varvat med övningar, verktyg och fakta. Olika typer av svårigheter och färdigheter illustreras med exempel som ger igenkänning och inspiration för din förändring. Du får också tips kring hur du kan hantera både dina egna och andras reaktioner när du börjar pröva nya förhållningssätt. Målet är att du ska kunna agera mer effektivt i viktiga situationer i ditt liv - med god balans mellan mod och eftertanke.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Att sätta gränser för sig själv och andra
 2. +
 3. Verklighetsglappet : att hantera sina krav och förväntningar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Verklighetsglappet : att hantera sina krav och ... av Åsa Kruse (inbunden).

Köp båda 2 för 555 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Att sätta gränser för sig själv och andra. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Informativ och lättläst!
  Stina, 24 november 2017

  Den här boken borde alla läsa. Att sätta gränser för sig själv och andra är fundamentalt viktigt för att må bra men så svårt! Jag som arbetar med personalfrågor och möter många människor som har svårt med detta, tycker att boken var verkligt hjälpsam både för mig som yrkesperson men även för de personer jag möter. Åsa Kruse har lyckats få den att bli både informativ och lättläst med konkreta exempel och alternativa förhållningssätt. Jag kan varmt rekommendera den.
  Stina

 2. Mycket användbar

  En bok som är mycket användbar i jobb och privatliv. Boken är baserad på vetenskap, kunskap, förnuft och känsla. Både teori och praktik.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åsa Kruse