Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
466
Utgivningsdatum
2018-10-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Översättare
Sara Lindberg Gombrii
Originaltitel
How emotions are made: The secret life of the brain
Medarbetare
Paulsrud, Lars (form)
Illustratör/Fotograf
Aaron Scott
Dimensioner
240 x 165 x 38 mm
Vikt
944 g
SAB
Dod
ISBN
9789127822771
Så skapas känslor : hjärnans hemliga liv (inbunden)

Så skapas känslor : hjärnans hemliga liv

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-10-13
359
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Känns min rädsla och glädje på samma sätt som din? Hur kan du veta om någon är arg eller ledsen? Varför verkar känslor uppstå automatiskt? Kan vi kontrollera känslorna med förnuftet?Lisa Feldman Barrett presenterar här en banbrytande teori om känslornas källa. Den nya kunskapen innebär ett paradigmskifte som kan revolutionera psykologin, sjukvården och hur vi ser på mänskligt fungerande.

Hennes forskning omkullkastar den utbredda sanningen om att känslor uppstår i specifikt avgränsade delar av hjärnan och att de uttrycks på ett likartat sätt över hela världen. Istället har hon visat att känslorna skapas i stunden, utifrån sammanhanget och genom en kombination av de nätverk som aktiveras i hjärnan och vår tidigare inlärning. Teorin innebär att vi har mycket större inflytande på vårt eget känsloliv än vad vi tidigare har trott.

Så skapas känslor skakar inte bara om etablerade grundvalar inom psykologin, utan beskriver även praktiska konsekvenser för medicinen, rättssystemet, föräldraskap, meditation - och till och med för säkerhetsbevakning på flygplatser. Boken är ett måste för alla som vill ta del av en ny vetenskap om känslor och hjärnan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Så skapas känslor : hjärnans hemliga liv
  2. +
  3. Känslor som kraft eller hinder : En handbok i känsloreglering

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känslor som kraft eller hinder : En handbok i k... av Hanna Sahlin, Elizabeth Malmquist (inbunden).

Köp båda 2 för 635 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Så skapas känslor : hjärnans hemliga liv