Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2018-04-07
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Ulaner, Maria (form) / Ekelund, Johan (form)
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
268 g
SAB
Vle,Vlad
ISBN
9789127823280
Essence : Om adhd, autism och andra utvecklingsavvikelser (häftad)

Essence : Om adhd, autism och andra utvecklingsavvikelser

(8 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-04-07
260
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Christopher Gillberg är upphovsman till ESSENCE, Early Symptomatic Syndromes Eliciting Neurodevelopmental Clinical Examinations. Det är ett paraplybegrepp som betonar den stora överlappningen mellan utvecklingsneurologiska/neuropsykiatriska störningar som alltför ofta betecknas som avgränsade tillstånd till exempel adhd, autism, DCD. Minst tio procent av alla barn under 18 år har eller har haft någon eller flera av dessa problemtyper/diagnoser.

Poängen med att utgå från ESSENCE-begreppet är att det kan bidra till tidig upptäckt och förståelse för barnets hela fungerande inte bara en diagnos. Barn kan ha svårigheter med motorkoordination, sensorisk perception, kommunikation/språk, aktivitet/impulsivitet, uppmärksamhet, social interaktion/ömsesidighet samt sömn och mat. Med anpassade och tidiga insatser kan vi hjälpa barnen och förebygga problem i vuxen ålder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Essence : Om adhd, autism och andra utvecklingsavvikelser
  2. +
  3. Autismhandboken : Strategier för ökad livskvalitet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Autismhandboken : Strategier för ökad livskvalitet av Katarina A Sörngård (inbunden).

Köp båda 2 för 549 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Essence : Om adhd, autism och andra utvecklingsavvikelser. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Ytterligare bokstavskombination
    P-O, 5 november 2019

    Författaren startade ett forskningsprojekt med frågan Finns MBD. En diagnos som underkändes. Då ändrades frågan till Finns DAMP. En diagnos som försvann även den. Nu igång med en ny bokstavskombination. Ja jösses. Vi får se hur långlivad den blir.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Christopher Gillberg