Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Max Anger (del 2)
Utgivningsdatum
2017-09-01
Förlag
Bokförlaget Forum
ISBN
9789137147970
Tio svenskar måste dö (e-bok)

Tio svenskar måste dö (e-bok)

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2017-09-01
55
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vem står näst på tur?

Under en gårdsauktion i Roslagen hittas en död man i en brudkista. Han är delad på mitten och har märkliga symboler inristade i pannan.

Den döde visar sig vara chef på migrationsverket och är den första i en rad av högt uppsatta svenskar som faller offer för en brutal mördare. Ingen vet vem som står näst på tur. Ingen vet hur man skyddar sig mot en osynlig fiende.

Samtidigt håller den ryska flottan sin största övning sedan murens fall och den osänkbara atomubåten Kursk går på grund. Medan de ryska sjömännen kämpar för sina liv tittar president Putin kallsinnigt på och en nygammal konflikt mellan öst och väst seglar upp igen.

Den enda som ser hur skeendena hänger ihop är Rysslandsexperten Max Anger. Bara han kan stoppa mördaren. Men i kampen mot klockan motarbetas han från alla håll. Och ondskan har sitt ursprung långt tillbaka i tiden, i det mörkaste kapitlet i svensk historia. Något som ingen vill dra upp till ytan igen.

Tio svenskar måste dö är en actionfylld spänningsroman där Martin Österdahl väver samman samtidens mest brännande frågor med en levande del av vår historia.
"Det här är en spännande deckare/thriller som utspelar sig i Ryssland dit karaktären Max Anger beger sig sedan hans flickvän försvunnit spårlöst. ... samma spänning som brukar känneteckna en Mellofinal infinner sig."
Blekinge Läns Tidning

" ... en detaljerad, hårdkokt och välskriven historia ... Han utnyttjar sin personliga erfarenhet av Ryssland på ett effektivt sätt och han kryddar med ett välformulerat och tydligt språk."
Borås Tidning
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Martin Österdahl

  • Be inte om nåd

    Martin Österdahl

    Hur långt måste du gå för att rädda ditt land, kärleken och dig själv? Året är 1996 och det är snart dags för val i Ryssland. Pashie, en ung kvinna som jobbar åt ett svenskt företag med intressen i Ryssland, försvinner plötsligt i Sankt Petersburg...

  • Der Kormoran

    Martin Österdahl

    Sankt Petersburg: Eine junge Frau verschwindet spurlos. Stockholm: Ein Hackerangriff legt das Mobilfunknetz lahm. Russlandexperte Max Anger ermittelt! Paschie, Mitarbeiterin einer schwedischen Denkfabrik, verschwindet in Sankt Petersburg spurlos. ...

Bloggat om Tio svenskar måste dö