Vandrande fukt Strålande värme. Så fungerar hus (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2002-11-01
Upplaga
01
Förlag
Studentlitteratur AB
Illustrationer
ill.
Dimensioner
250 x 212 x 15 mm
Vikt
860 g
SAB
Ppbc
ISBN
9789144042183
Vandrande fukt Strålande värme. Så fungerar hus (kartonnage)

Vandrande fukt Strålande värme. Så fungerar hus

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2002-11-01
476
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Varje dag möter vi fenomen som har att göra med fukt och värme. Vad är det t.ex. som gör att tvätt torkar olika fort beroende på om vi hänger upp den inne, ute eller om vi torkar den i en torktumlare? Varför blir det is på bilens framruta men inte på sidorutorna? Varför upplever vi trägolv som varmare än klinkergolv? I boken förklaras dessa till synes vardagliga och triviala händelser med samma fysik som vi kan nyttja för att skapa komfortabla, energieffektiva och fuktsäkra byggnader! Framställningen görs på ett personligt sätt av författaren där t.ex. egna köksexperiment och erfarenheter från stranden vävs in i ett Österlenperspektiv.

Denna populärvetenskapliga bok ger på ett lustfyllt sätt insikter i byggnadsfysik dvs. läran om värme, luft och fukt i byggnadens klimatskal, vilket består av byggnadens tak, väggar, fönster och grund. I boken förklaras hur och varför byggnader ska konstrueras som de görs, och varför vissa byggnadskonstruktioner lätt blir fuktskadade eller energislösande, varför det finns sjuka hus.

Alla kan ta del av och göra kunskapen i boken till sin egen. Boken är fylld med illustrationer och foton som används för att förklara, inspirera och samtidigt vara vackra att titta på. Speciellt intressant är givetvis boken för vetgiriga husägare och naturvetenskapligt intresserade personer. Alla lekmän och de som genom sitt yrke arbetar med byggnader har i denna bok en rik kunskapskälla att ösa ur!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vandrande fukt Strålande värme. Så fungerar hus
 2. +
 3. Byggnadsfysik : så fungerar hus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Byggnadsfysik : så fungerar hus av Carl-Eric Hagentoft, Kenneth Sandin (häftad).

Köp båda 2 för 835 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vandrande fukt Strålande värme. Så fungerar hus. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Boken gör det lätt att förstå den naturvetenskapliga...
  Tovilaijnen, 4 december 2013

  Boken gör det lätt att förstå den naturvetenskapliga aspekten av husbyggande och inneklimat. Den är väldigt lättläst och pedagogisk med många bilder och exempel. Jag läser denna bok i samband med en kurs i konserveringsvetenskap på högskolan.

 2. Alldeles utmärkt för den vanlige husägaren. Bra tips...
  Britt Sandgren, 1 augusti 2013

  Alldeles utmärkt för den vanlige husägaren. Bra tips med understöd från modern fuktforskning. Den ger dessutom förklaring till många hushållsnära fenomen, typ kondens vid rostning av brödskivor.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Vandrande fukt Strålande värme. Så funger...