Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
390
Utgivningsdatum
2018-06-01
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
224 x 155 x 22 mm
Vikt
558 g
SAB
Oc
ISBN
9789144111759

Samhällsarbete : aktörer, arenor och perspektiv

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2018-06-01
373
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Samhället står i dag inför stora sociala utmaningar. Det gäller inte minst i utsatta lokalsamhällen - från glesbygder till marginaliserade förorter. En växelverkan mellan globalisering, ojämlikhet, segregation, exkludering och miljöhot samt omvandlingen av välfärdspolitiken har lett till att samhällsarbete - community work - blivit aktuellt inom allt fler samhällssektorer.

Samhällsarbete handlar om att analysera och hantera sociala behov och problem som inte är möjliga att åtgärda genom individfokuserade utrednings- och behandlingsmetoder. Syftena kan variera från förebyggande arbete till att öka möjligheter till gemenskap, integration, socialt inriktad samhällsplanering eller kollektiv empowerment. I uppgifterna ingår att förhindra processer som bidrar till social exkludering, ojämlikhet och ohållbar utveckling.

I boken medverkar 17 författare från olika discipliner och verksamhetsfält. Tillsammans belyser de såväl teori som praktik, allt ifrån traditionellt samhällsarbete till nya emergerande arbetssätt bortom välfärdsstatens kärnverksamheter.

Samhällsarbete vänder sig till studenter inom social- och samhällsvetenskapliga ämnen och till praktiskt verksamma såsom socionomer, föreningsaktiva och rörelseaktivister. Men framför allt vänder den sig till alla som är intresserade av att arbeta för ett socialt hållbart samhälle.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Samhällsarbete : aktörer, arenor och perspektiv
  2. +
  3. Klanerna : den systemhotande brottsligheten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klanerna : den systemhotande brottsligheten av Jan Persson, Johannes Wahlström (pocket).

Köp båda 2 för 452 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

  • Klinisk endokrinologi

    Stefan Sjöberg, Cecilia Mattsson

    Klinisk endokrinologi ger läsaren en djup insikt i teorierna bakom de endokrinologiska sjukdomarna och beskriver utförligt utredning, behandling och uppföljning av både vanliga och sällsynta endokrino¿logiska sjukdomar, inklusive diabetes. Boken ä...