Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2019-11-04
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Översättare
Lisa Sjösten
SAB
Do
ISBN
9789144128535
De tre pelarna i traumamedveten omsorg - Att skapa en läkande miljö "de övriga 23 timmarna" (häftad)

De tre pelarna i traumamedveten omsorg - Att skapa en läkande miljö "de övriga 23 timmarna"

(1 röst)
Häftad Svenska, 2019-11-04
325
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur kan vuxna möta traumatiserade barn och ungdomar på ett sätt som främjar läkning och återhämtning? Vilka terapeutiska verktyg behöver personer som inte arbetar med psykoterapi men ändå möter barn och unga vars beteenden kan vara såväl svårbegripliga som utmanande?

I den här boken presenteras "de tre pelarna i traumamedveten omsorg": trygghet, positiva relationer och goda copingstrategier för att hantera livets utmaningar. Författarna visar att omsorgs- och skolmiljöer som bygger på "de tre pelarna" och kännetecknas av sunda mellanmänskliga relationer är de viktigaste ingredienserna i psykiskt läkande och återhämtning.

"De tre pelarna" utgör ett tydligt ramverk som är enkelt att använda i praktiken. Det innefattar bland annat vardagliga färdigheter som kan läras ut och åskådliggöras men som inte kräver formella kvalifikationer eller högre utbildning.

Boken riktar sig främst till dem som i sitt liv och arbetsliv möter traumatiserade barn och ungdomar. Det kan vara familjehemsföräldrar, behandlingsassistenter, lärare, boendepersonal eller föräldrar och andra närstående. De tre pelarna i traumamedveten omsorg fungerar också som en praktisk vägledning och som ett ramverk för professionella som utbildar, handleder och stöttar viktiga vuxna i utsatta barns och ungdomars vardag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. De tre pelarna i traumamedveten omsorg - Att skapa en läkande miljö "de övriga 23 timmarna"
  2. +
  3. Uppskattande samtalskonst : om att skapa möjligheter i samtalets värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Uppskattande samtalskonst : om att skapa möjlig... av Susanne Bergman, Camilla Blomqvist (häftad).

Köp båda 2 för 681 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »