CAMP-B : så slår du börsen år efter år - en investeringsfilosofi som fungerar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
216
Utgivningsdatum
2020-10-10
Upplaga
1
Förlag
Caprivi Publishing
Medarbetare
Karaszi, Peter (red.)
Dimensioner
210 x 148 x 15 mm
Vikt
470 g
SAB
Qaaceb,Qci
ISBN
9789151927343
Vanliga sökord
Peter Karaszi

CAMP-B : så slår du börsen år efter år - en investeringsfilosofi som fungerar

(13 röster)  |   Läs 8 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-10
530
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
CAMP-B: Så slår du börsen år efter år - en investeringsfilosofi som fungerar

En bok om framgångsrika investeringar av Johan Bynélius.

I denna bok avslöjar Johan Bynélius hemligheterna bakom sin investeringsfilosofi CAMP-B:

- Hur du bör tänka och agera när du investerar
- Hur du utvärderar företag
- Vilka faktorer du bör titta på för att hitta de allra mest framgångsrika företagen
- Hur du undviker fallgropar
- Hur du ska tänka kring tajming och långsiktighet
- Hur du ska agera i tider av börsnedgångar och krascher
- ... och mycket mer!

Johan Bynélius är en av Sveriges mest framgångsrika kapitalförvaltare och investerare. Men sin investeringsfilosofi CAMP-B har han skapat en avkastning på investerat kapital åt sig själv och sina kunder som vida överstiger börsens genomsnitt: över 20 procent per år under det senaste decenniet.

Med en sådan avkastning fördubblar man sitt kapital vart tredje till fjärde år istället för vart tionde år vilket gör en enorm skillnad över tid och ger även småsparare en möjlighet att bli förmögna på sikt.

Johan Bynélius är grundare av Fair Investments, ett värdepappersbolag som tillhandahåller finansiell rådgivning och kapitalförvaltning. Han är civilekonom från Ekonomlinjen på Stockholms Universitet och med en MBA-utbildning från affärsskolan I.A.D.E i Madrid. Med en tidig karriär som entreprenör och managementkonsult har han sedan år 2000 arbetat med investeringar, analyser och kapitalförvaltning för bl.a. Erik Penser Bank och sedan år 2010 i det egna företaget Fair Investments. Han driver även investmentbolaget CAMP-B.

Redaktör för boken är Peter Karaszi, förläggare och författare av tiotalet böcker om kommunikation och privatekonomi, bl a "Stora PR-boken" och "Bli rik långsamt!". Han är civilekonom från Handelshögskolan och f d ekonomijournalist på Dagens Nyheter och Finanstidningen.

Innehåll "CAMP-B":

FÖRORD
Vad är investeringar?
Varför ska jag investera?
Tänkande förvaltning
Mina förebilder
Min investeringsfilosofi - CAMP-B
C som i Competitive advantage
C som i Contrarian
A som i Alignment of interest
M som i Margin of safety
P som i Potential
B som i Bargain
B som i Bear case
Hur använder man metoden själv eller via en förvaltare?
Att förutse och tajma marknaden
Börspsykologi
Långsiktighet
I tider av kris
SLUTORD
Boktips
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. CAMP-B : så slår du börsen år efter år - en investeringsfilosofi som fungerar
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 759 kr

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av CAMP-B : så slår du börsen år efter år - en investeringsfilosofi som fungerar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Investeringsfilosofi och fortsatt utbildning
  ET, 29 oktober 2023

  En lättsmält och genomgående bok som bidrar med vidare utveckling för aspirerande investerare och justeranden av perspektiv, från 'marknaden' till 'bolaget'. Klockren. Johan är en av Sveriges främsta förvaltare, sett till prestationer och 'track record'. Finns det någon man ska lyssna på, är det Johan!

 2. Wow! Rekommenderas starkt!
  SK, 11 mars 2021

  En otroligt bra och välskriven bok rakt igenom. Johan lyckas förmedla både humor och sylvassa pikar gällande dagens kortsiktiga placeringshorisonter. Boken ger en hel del tankeställare och än mer förståelse för mänskliga beteendet på börsen.

  Boken är skriven på ett sätt som får mig som en nybörjare på börsen att hänga med utan några konstigheter!

  Utöver det lever han som han praktiserar. Camp-B har allt, vilka fallgropar och mönster en investerare ska undvika. Vad man ska e... Läs hela recensionen

 3. För erfarna som oerfarna investerare
  Ellen H, 23 december 2020

  Mycket läsvärd bok för alla som är intresserade av investeringar. Även om man som jag sysslat en längre tid med att investera så var detta en tankeväckande och lärorik bok. Inga förkunskaper krävs men inte heller en examen i ekonomi. Jag gillar skarpt hur Johan utmanar trender, den klassiska finansbranschen och mönster så som att många endast investerar i svenska bolag då det känns tryggt. Jag gillar även de tydliga exempel som Johan lyfter med risken av att låta rädslan styra och det är tydl... Läs hela recensionen

 4. Mycket läsvärd bok.
  Henrik Sund, 13 november 2020

  En mycket tankeväckande bok där Johan utmanar traditionella tankar i finansbranschen avseende bland annat vad en investering är, vad risk är med mera.

  En personlig och lättläst bok med många humoristiska inslag även om boken på ett seriöst sätt beskriver Johans investeringsfilosofi.

  Mycket läsvärd bok för den som är intresserad av ekonomi, investeringar i allmänhet och aktier i synnerhet.

  Bravo!

 5. Camp-B
  george01, 30 oktober 2020

  Denna bok är utan tvekan en riktig käftsmäll för många som arbetar inom finansbranschen. Johan Bynelius synar med denna bok många "sanningar" eller floskler som allt ifrån fondförvaltare till aktiemäklare använder sig av. Dessutom lever han som han lär och har med hjälp av sitt sätt att investera levererat en avkastning som få kan mäta sig med. Underhållande och insiktsfull läsning.

 6. Sunt förnuft i lättsmält stil
  JE, 29 oktober 2020

  En mycket bra bok för dig som funderar på vad det innebär att investera. Vad är skillnaden mellan att investera och att spekulera? Hur kan man tänka när man ska placera pengar? Vad innebär det att äga aktier? Varför köper jag ett bolag och inte en aktiekurs?

  Johan delar med sig av sina erfarenheter och tankar som förvaltare. En bok som är väldigt lättillgänglig läsning för de flesta, då det inte rör sig om tung facktiteratur, utan alt är skrivet i korta kapitel i lättsam stil, så at... Läs hela recensionen

 7. Måstebok för aktieintresserade
  Wille, 28 oktober 2020

  Johan Bynélius beskriver sin investeringsfilosofi i ett underhållande tempo och ofta med lite provocerande exempel som väcker många tankar och vänder på sanningar man tidigare trott på. Boken ger konkreta exempel på hur du som investerare bör resonera, vad du skall kontrollera och hur du bör agera i börsens svängningar. Det blir inte lättare att vara investerare på aktiemarknaden efter att ha läst boken men misstagen bör bli färre och mindre kostsamma. Oavsett om du är investerare eller inte ... Läs hela recensionen

 8. Sunt förnuft
  Boknörden, 28 oktober 2020

  Jag önskar att jag hade läst den här boken tio år tidigare! Om jag hade gjort det, kunde många av mina investeringsfel ha undvikits. Jag har utforskat i princip alla böcker om ekonomi i bokhandeln. Johan Bynelius bok liknar ingen av dem. Även om det mesta av denna boks visdom, princip, teori och praktik hämtas från välkända investeringsguruer, har Johan Bynelius tagit det ett steg längre och levererar läsarna en praktisk investeringsprocess.

  Du behöver inte ha en ekonomiexamen för at... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner