Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
0-3 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2022-01-10
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget Barnens Val
Översättare
Hien Ekeroth
Originaltitel
úng là Tt
Illustratör/Fotograf
Mai Ngo
Dimensioner
249 x 199 x 7 mm
Vikt
330 g
SAB
Hcf
ISBN
9789152717011

Äntligen Tet

av Tam Bui
(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2022-01-10
154
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I Vietnam firas inte jul - men vad gör man istället? När månen har snurrat tolv varv runt jorden, någon gång mellan 21 januari och 20 februari, inträffar det vietnamesiska nyåret, Tet. Då träffas släkt och vänner. Barnen får lyckopengar i röda kuvert. Det är färgglada parader, fyrverkerier och överdådiga festmåltider.
Ingen julgran, men en Tet-blomma, eller snarare ett litet träd, med rosa persikoblommor i norra Vietnam och gula aprikosblommor i södra, är ett måste och det tydligaste vårtecknet. Alla klär sig fint - kvinnor och barn i den traditionella långklänningen áo dài.
Häng med och fira Tet i Vietnam!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Äntligen Tet
 2. +
 3. Läs : boken för dig som vill börja läsa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Läs : boken för dig som vill börja läsa av Katarina Kuick (inbunden).

Köp båda 2 för 333 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Äntligen Tet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lärorik och kulturell bilderbok
  Linn (Linnjbookis), 15 juni 2023

  Denna härliga bilderbok ger en fantastisk insyn på det vietnamesiska nyåret, och jag hoppas att den lockar till sig många svenska läsare. Boken ät lättläst, har många underbara illustrationer och man känner med barnen när Tét närmar sig!

 2. Vacker och lärorik!

  I boken "Äntligen Tê't!" får vi följa med och fira det vietnamesiska nyåret. Tam Bui förklarar på ett enkelt sätt lite av deras traditioner, vad som äts och hur man klär sig. Det är ett bra sätt att prata om att man firar saker på olika sätt, att alla inte gör likadant.

  Allt blir extra fint tillsammans med Mai Ngo underbara och färgglada illustrationer, de skapar ett intresse för vad som händer. Om jag får önska mig något så skulle det vara lite mer text så att man hade fått lära sig ännu mer.

 3. Att lära sig en ny kultur
  Marias bokhylla, 8 november 2022

  Femåringarna tycker: Vad mycket roligt de verkar göra på Tê't, tycker femåringarna och jämför med saker som vi gör när det är jul eller nyårsafton. Alla goda grejer som vi gör och hur vi pyntar för att fira. Men att krama en tupp, har de svårt att tänka sig att de skulle våga göra. Det kändes lite väl läskigt.

  Mamman tycker: Den här boken ger en väldigt fin ingång till att diskutera hur olika länder och kulturer har olika traditioner. Att hitta likheter och skillnader i hur man firar... Läs hela recensionen

 4. Vacker bilderbok där man får lära sig mer

  Philip 9 år:
  Det var roligt att läsa om firandet i Vietnam. Det verkar roligt med nyår där. Man träffar sin familj, äter mat, har blommor och det finns rosa blommor.

  Man äter inslagen mat. Det ser ut som paket. Man får vara uppe sent. Det är fyrverkerier. Man får ett kuvert med pengar.

  Det är fina bilder i boken och ganska lätt att läsa.

  AC (mamma):
  Det är fint att få läsa om en annan tradition än en svensk. Denna bilderbok handlar om hur man firar nyår i Vi... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner