Restips för utomjordingar : din guide till planeten jorden (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.6 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Utgivningsdatum
2013-04-16
Förlag
Bonnier Carlsen
Illustratör/Fotograf
Berättarministeriet Flera
ISBN
9789163875656
Restips för utomjordingar : din guide till planeten jorden (e-bok)

Restips för utomjordingar : din guide till planeten jorden E-bok

(1 röst)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2013-04-16

Styckköp

34

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Syre, kärlek, nagellack, tomtar och köttbullar är några av anledningarna till att utomjordingarna bör besöka Jorden. En oumbärlig reseguide för såväl utomjordingar som jordbor, utgiven i samarbete med Berättarministeriet.

Hur får man kontakt med invånarna på Jorden? Vad ska man tänka på innan man reser till planeten Jorden? Vad finns det för gott att äta? Vad bör man passa på att se? Frågorna är många när man som utomjording ska besöka Jorden för första gången, men i den här reseguiden får man svar på de viktigaste frågorna.Till att börja med kan det vara bra att veta hur invånarna på Jorden ser ut? Att "vi har fingrar och beige kropp, och att vissa har sjal på huvudet". I mötet med en jordbo ska man inte vifta med sina tentakler, men det är viktigt att vara snäll och hälsa trevligt. Det är också viktigt att man är "glad, positiv och har snygga naglar!" Och man ska inte tänka på att man längtar hem: "Tänk på vad som helst förutom det."Boken är illustrerad av volontärillustratörer på Berättarministeriet.

Restips för utomjordingar - din guide till Jorden är skriven av barn och unga som besökt Berättarministeriets skrivarverkstäder i Husby och Södertälje. Berättarministeriet utgörs idag av flera hundra volontärer som inspirerar barn och unga att skriva berättelser. Genom att driva skrivarverkstäder vill Berättarministeriet på ett konkret sätt lyfta fram berättelser som kanske inte skulle hörts annars. Den första skrivarverkstaden öppnades i Södertälje i november 2011. Berättarministeriet är inspirerade av 826 National som grundades av författaren Dave Eggers 2002. Dessa berättarrum finns nu på åtta olika platser i USA samt i London och Dublin.Stiftelsen Culture without Borders är initiativtagare till skrivarverkstäderna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Restips för utomjordingar : din guide till planeten jorden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Redan på den första sidan börjar jag skratta högt,...
    Elina, 3 juni 2013

    Redan på den första sidan börjar jag skratta högt, Maria 9 år förklarar nämligen vad som är en bra-att-ha-grej på jorden och hon svarar "Ett glas vatten är bra att ha om man har ätit starka chips." Jag håller helt klart med tjejen!
    Jag och min pojkvän (som ALDRIG läser) turades om att ha högläsning för varandra. Vi skrattade var och varannan sida ända till vi kom till kapitlet Saker som jordbor blir ledsna av. Hela kapitlet är fullt av sorg men så kommer kommentaren som sticker ut och jag... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner