Capellagårdens kokbok : platsen, människorna och maten (häftad)
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2017-06-22
Upplaga
1
Förlag
Carlsson
Medarbetare
Ekelund, Johan (foto) / Zetterman, Linda (foto)
Illustratör/Fotograf
Terése Karlsson
Dimensioner
220 x 170 x 20 mm
Vikt
669 g
SAB
Qca
ISBN
9789173318396
Capellagårdens kokbok : platsen, människorna och maten (häftad)

Capellagårdens kokbok : platsen, människorna och maten

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-06-22
309
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vinnare av Årets Svenska Måltidslitteratur, kategorin Livsstil!

Capellagårdens kokbok presenterar recept för magen och för livet; en vacker volym om mat som berättar om mycket mer än enbart receptens innehåll.
Capellagården i Vickleby på Öland är en magisk plats, en legendarisk skola för konsthantverk och trädgårdskunskap. De många husen ligger under vår och sommar inbäddade i de stora lövträdens och de rika odlingarnas grönska. Hit dras ungdomar från hela världen och studerar keramik, textil, snickeri och odling. De lever, bor och arbetar med lärare, konstnärer, konsthantverkare och trädgårdsmästare. Sedan skolan grundades 1958 har tusentals människor utbildats här och med sig i bagaget har de sedan haft en helhetssyn på tillvaron.
Capellagårdens kokbok skildrar denna helhet och det är ingen tillfällighet att boken skrivits, fotograferats och formgivits av personer som själva återfinns i denna unika miljö. Här odlas ekologiskt i imponerande skala. Grönsaker, sallad, rotfrukter, örter och frukter serveras helst i det egna köket och tillagas av skickliga kockar. Dagligen lagas och bakas uppskattade rätter till alla på skolan, även till hungriga gäster. Boken presenterar ett rikt och välsmakande utbud av recept, alltifrån kockarnas favoriter till de gästande konsthantverkarnas. Capellagårdens kokbok är en lika lockande som vacker bok att inspireras av.

I boken möter läsaren framstående lärare/konsthantverkare på Capellagården som berättar om sitt arbete och sin relation till skolan, därtill presenterar de något eget favoritrecept, som t.ex. Kennet Williamsson, berömd keramiker, maträtterna årstidsvis. Stina Lundén svarar för texten. Idé och form står Linda Zetterman och Johan Ekelund för. Skolans rektor Bodil Anjar har skrivit förordet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Capellagårdens kokbok : platsen, människorna och maten
 2. +
 3. Korean BBQ

De som köpt den här boken har ofta också köpt Korean BBQ av Jonas Cramby (inbunden).

Köp båda 2 för 539 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Capellagårdens kokbok : platsen, människorna och maten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Kul bok för gamla elever...
  Ingela Anna Sofia Dahlin, 5 oktober 2020

  Jag vet inte om jag ska kalla den här boken en kokbok eller Minnesbrev till gamla elever?
  Recepten är säkert bra men väldigt vanliga jag lagar mycket mat och tycker inte att jag få någon inspiration av denna bok. Texterna som handlar om Capella gården är säkert roliga och läsa för gamla elever.

Visa alla 1 recensioner