Modig som ett lejon, pigg som en mört (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
26
Utgivningsdatum
2018-02-09
Upplaga
1
Förlag
Brombergs
Illustratör/Fotograf
Marcus-Gunnar Pettersson
Dimensioner
245 x 200 x 4 mm
Vikt
290 g
SAB
Hcf
ISBN
9789173379380

Modig som ett lejon, pigg som en mört

(5 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-02-09
124
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finurliga verser om härligt humoristiska djur!

Vad ligger egentligen bakom de välkända djuridiomen som flitig som en myra, snabb som en vessla, pigg som en mört? Vem är det som har retat upp boet och vad har den sluga räven i kikaren? Det tar Marcus-Gunnar Pettersson en ingående titt på i denna bilderbok. Varje uppslag är en djurfylld scen med underfundigt rimmade verser.

Marcus-Gunnar Pettersson är en av Sveriges mest begåvade illustratörer och en självklart arvtagare till Sven Nordqvist. Han har med sin första helt egna bilderbok skapat en hel teaterföreställning med fantastisk detaljrikedom, humor och lätt lakonisk dramatik allt levererat med hög underhållningsfaktor för både stora och små.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Modig som ett lejon, pigg som en mört. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mysig
  Gladeligen, 16 januari 2019

  Härliga rim och fina bilder, sonen, som har speciella behov, älskar den. Kul med olika ordspråk fast med en tvist. Rekommenderas varmt till kvällens sagostunder.

 2. Bra barnbok på rim!

  Illustratören Marcus-Gunnar Pettersson har släppt en barnbok där även han skriver texten. Inte helt förvånande är illustrationerna fantastiska och fångar barnen till berättelsen - man ser något nytt på bilden hela tiden och mycket finns att samtala om. Men jag gillar även texten som är uppslag på rim, som behandlar det vi ser på bilderna med både bekanta och nya ord. När jag läser denna bok så tycker jag att den är som klippt och skuren för att ha på en förskoleavdelning för ett boksamtal med... Läs hela recensionen

 3. Otroligt charmig!
  @barnbokstips, 18 mars 2018

  Marcus-Gunnar Petterssons "Modig som ett lejon Pigg som en mört" är en underbar bok! Korta texter på rim med ordspråk om djur. Jag älskar illustrationerna. De är roliga, söta och otroligt detaljerade. En bok jag verkligen rekommenderar!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marcus-Gunnar Pettersson