Fasanjägarna (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Avdelning Q (del 2)
Antal sidor
367
Utgivningsdatum
2012-11-14
Förlag
Bonnier Pocket
Översättare
Leif Jacobsen
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
190 g
SAB
Hce
ISBN
9789174293180

Fasanjägarna

(334 röster)  |   Läs 24 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-11-14
89
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Carl Mørck på Avelning Q, polisens cold case-avdelning, får en ny mapp på sitt bord: år 1987 hittas ett syskonpar brutalt mördade i en sommarstuga. Polisens utredning pekar på att mördaren finns bland en grupp unga internatskolelever, som kommer från några av de rikaste familjerna i Danmark. Men bevisen är inte starka nog och utredningen läggs på is. Flera år senare erkänner en av de misstänkta att han låg bakom morden. Därmed anses brottet vara uppklarat. Men när Carl börjar gräva i materialet upptäcker han att något är galet.Tillsammans med sin assistent Assad börjar Carl utreda kopplingen mellan den hemlösa Kimmie och tre av landets mäktigaste män. De letar desperat efter Kimmie eftersom hon har information som kan krossa dem. Kommer de att hitta henne? Och vill de verkligen det?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Fasanjägarna
 2. +
 3. Flaskpost från P

De som köpt den här boken har ofta också köpt Flaskpost från P av Jussi Adler-Olsen (pocket).

Köp båda 2 för 178 kr

Kundrecensioner

Det finns 24 recensioner av Fasanjägarna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och...
  -, 20 februari 2015

  ...äcklig på samma gång. Trovärdiga historier som byggs upp på ett bra sätt. Gillar Jussi Adler Olsens böcker och ska läsa alla!

 2. Bok med risk för sträckläsning
  MB Andersson, 10 november 2014

  Jussi Adler-Olsens böcker om avdelning Q är böcker med stort underhållningsvärde, spännande och med härliga karaktärer. Läs Adler-Olsens böcker eller lyssna på dem, uppläsare Stefan Sauk är suverän i att framställa de olika karaktärerna, charm och humor, jag lovar du kommer inte att kunna låta bli att ha ett leende på läpparna under större delen av boken.

 3. Spännande hela tiden. Svår att slita sig ifrån.
  Tonny Nelandersson , 1 april 2014

  En av dom bästa jag läst på länge. Intressant fakta som vävs ihop till
  en otrolig men inte helt omöjlig historia.

 4. Föredrog första delen som hade betydligt mer spänst i...
  Cecilia, 7 november 2013

  Föredrog första delen som hade betydligt mer spänst i berättandet. Skildrandet av överklassen kändes bitvis stereotyp om än påtagligt aktuell med tanke på pennalism och stängning av en internatskola om än i Sverige.

 5. Adler-Olsen behärskar som alltid förmågan att skapa...
  Jonas Rundqvist, 23 oktober 2013

  Adler-Olsen behärskar som alltid förmågan att skapa intriger med oväntade upplösningar. Hans karaktärer är mycket levande. Jag ser fram mot nästa bok i serien!

 6. Välskriven, skickligt hantverk i spänningsstegringen....
  molkosaki, 14 oktober 2013

  Välskriven, skickligt hantverk i spänningsstegringen. Tycker fortfarande i bok nr 2 av författaren att något fattas i förmedlingen av bokens huvudperson-i denna bok kan jag känna att "inuti-skildringen" andra personer ibland är riktigt bra-men huvudpersonens själ är fortfarande lite frånvarande. Precis som Michael Connelly (HarryBosch deckarna) är författare riktigt bra på att beskriva ett stegrande driv i den yttre världen-men mer platt,utan att vara direkt dålig, i beskrivningen det inre förloppet.

 7. Håller fortfarande på att läsa boken och den är...
  Christina Kjerrman-Meyer, 14 oktober 2013

  Håller fortfarande på att läsa boken och den är otroligt spännande, otäck men också rolig. Svårt att lägga den ifrån sig. Hittills tycker jag att den här är mer spännande än Kvinnan i rummet som jag tidigare läst. Ser fram emot nästa bok av samma författare.

 8. Oerhört spännande som också har en humoristisk...
  Helena Lundblad, 18 september 2013

  Oerhört spännande som också har en humoristisk underton. Jag kan varmt rekommendera denna bok, också resten av böckerna i serien.

 9. Det är inte ofta man träffar på författare som denna,...

  Det är inte ofta man träffar på författare som denna, som har förmågan att skriva en bok som är bra, humoristisk, spännande och fängslande hela boken igenom från pärm till pärm. Och sen längtar man till nästa bok. Rekommenderas!

 10. Spänningen byggs hela tiden upp, och det är svårt att...
  Anna Ingegärd , 27 augusti 2013

  Spänningen byggs hela tiden upp, och det är svårt att släppa boken ifrån sig. Bra språk med många
  humoristiska vändningar. För en djurvän känns dock vissa inslag lite påfrestande.
  Adler Olsens böcker blir säkert snabbt favoriter för de flesta deckarläsare.

 11. Alla Adler-Olsens böcker är oerhört spännande, har...
  - (Bunkeflostrand), 14 augusti 2013

  Alla Adler-Olsens böcker är oerhört spännande, har haft bra underhållning hela sommaren, håller nu på med den näst sista. Kan varmt rekommenderas.

 12. Spännande läsning med en annan vinkling. Detaljrik och...
  Stina Rosenqvist, 14 augusti 2013

  Spännande läsning med en annan vinkling. Detaljrik och snaskig. Spännande och med en oväntad upplösning. En inblick i hur sjuka vissa personer kan vara.

 13. En ruggig intrig som uppmanade mig till sträckläsning...
  Solnasnackar'n, 14 augusti 2013

  En ruggig intrig som uppmanade mig till sträckläsning vilket i sin tur förstörde min nattsömn. Men det bjuder jag på! Jag är en nöjd läsare.

 14. Följer det nya sättet att skriva deckare, med en udda...
  Jogge, 13 augusti 2013

  Följer det nya sättet att skriva deckare, med en udda polis, som utreder en fullständigt osannolik historia, men är väl i den genren helt ok.

 15. Denna deckare är verkligen välskriven, oerhört...
  Pudeltjejen, 3 augusti 2013

  Denna deckare är verkligen välskriven, oerhört spännande och ändå udda på många sätt! Är som läsare rätt kräsen språkligt, här slipper man både för korta och för långa meningar, bra med tanke på att den är översatt från danska, inte för enkelt språk, behövde faktiskt slå upp två ord i ordbok - inte illa, hittar inte heller många stavfel. Det är lätt att hänga med, inte alldeles för många personer att hålla reda på, många men inte för många. Handlingen är väl uppbyggd, inga långsamma passager ... Läs hela recensionen

 16. Spännande från början till slut. Handling utöver det...

  Spännande från början till slut. Handling utöver det vanliga. Skriven på ett sätt som berör. Gastkramande emellanåt. Nagelbitarfinal. Jag har fått en ny favorit bland deckar författarna.

 17. Den gode Jussis böcker blir bara bättre från bok till...
  Bertil Ouchterlony, 24 juli 2013

  Den gode Jussis böcker blir bara bättre från bok till bok. Fasanjägarna är spännande och rolig från pärm till pärm!

 18. J Adler -Olsen väver samman flera tidsperspektiv på...
  GunMarie Stenström, 10 juli 2013

  J Adler -Olsen väver samman flera tidsperspektiv på ett inspirerande sätt; nyfikenheten coh spänningen hålls på en hög nivå ända till slutet även om man kan dra vissa slutsatser själv dessförinnan - det vill man ju!

 19. Både spännande och synnerligen trovärdig. En bra...
  Mr Pike, 26 maj 2013

  Både spännande och synnerligen trovärdig. En bra beskrivning av klassamhället och att de besuttna beter sig som svin och polisen spelar i det laget!

 20. Jussi Adler-Olsen skriver lite annorlunda. Han skriver...
  Berit Andersson, 23 maj 2013

  Jussi Adler-Olsen skriver lite annorlunda. Han skriver om de inblandade personerna i små berättelser. Sammanhanget kommer sen när han knyter ihop alltihop.
  Polisen Carl Mörk är också speciell med fel och brister och sen har han även två speciella medarbetare.
  Spänningen byggs upp till max på slutet.

 21. Spännande och obehagligt! Obehagligt är också hur...
  Lena , 23 maj 2013

  Spännande och obehagligt! Obehagligt är också hur kvinnorna beskrivs, sexiga och hjälpsamma eller fula och ohjälpsamma!? Fast det är en spännande story.

 22. En morgon ligger ett nytt fall på Carl Mörcks...
  Bokälskaren, 4 maj 2013

  En morgon ligger ett nytt fall på Carl Mörcks skrivbord. Det märkliga är bara att det finns en person som erkänt morden, och dessutom avtjänat större delen av ett långt fängelsestraff; dessutom är det ingen som vet hur akten hamnat på Mörcks skrivbord...

  På en internatskola för de mest priviligierade ungdomarna i landet fanns för många år sedan att ungdomsgäng som tillsammans utforskade sina psykens mest dunkla vrår. Tillsammans tittade de på filmen A Clockwork orange, tog droger och... Läs hela recensionen

 23. En dunkel intrig med för lite spänning och...
  Anki Rosendahl, 24 april 2013

  En dunkel intrig med för lite spänning och överraskningar. Ytterligare en av dessa "osympatiska" poliser som går sina egna vägar men inte utan en viss humor och fingertoppskänsla!

 24. Fasanjakten var rörig, för många sidor. Den sämsta av...
  ingbritt skog, 24 april 2013

  Fasanjakten var rörig, för många sidor. Den sämsta av hans böcker, ointressant intrig. Jag gillar verkligen hans böcker så jag blev lite besviken.

Visa alla 24 recensioner

Fler böcker av Jussi Adler-Olsen