Örnsbergsauktionen 2012 : Katalog (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
48
Utgivningsdatum
2012-10-19
Förlag
nilleditions
Dimensioner
250 x 190 x 3 mm
Vikt
138 g
ISBN
9789174377187
Örnsbergsauktionen 2012 : Katalog (häftad)

Örnsbergsauktionen 2012 : Katalog

Häftad Svenska, 2012-10-19
222
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Örnsbergsauktionen 2012 var en utställning som avslutades med en auktion med svensk och internationell studioproducerad design som ägde rum under Stockholm designweek 2012. Initiativtagarna till Örnsbergsauktionen var de tre formgivarna Simon Klenell, Fredrik Paulsen och Kristoffer Sundin.

Ur förordet:

"Objekt av det här slaget för oftast en blygsam tillvaro. När de finner sitt berättigade är det oftast som det exklusiva, handgjorda objektet, som gränsar till hantverket, konsthantverket eller till och med konsten. Och upplyfts på grund av sin materiella exklusivitet och status som unikt, i betydelsen omöjligt att reproducera. Därför riskerar det att slentrianmässigt tolkas som stående i opposition mot det massproducerade föremålet. Jag vill dock hellre se dem som en slags grundforskning i design. De må vara exklusiva i sin nuvarande manifestation men de är alla strävanden att undersöka och uppnå resultat som leder formen framåt, och som med all grundforskning är den slutgiltiga nyttan svår att förutse. Mycket kommer kanske aldrig att möta oss i form av en slutförd produkt men det estetiska stoff som behandlas i alla dessa prototyper och one off-objekt kommer med all säkerhet att sippra in i den mer populariserade delen av designkulturen. De är i många fall en föraning om vad som komma skall, när prototypen blivit en färdig produkt, när experimentet blivit konvention, mainstream. Fredriks stol kommer du antagligen aldrig att kunna köpa, men var så säker att spår av den kommer att dyka upp i PS-kollektioner, tv-studio-miljöer och telia-annonser vad tiden och trenden lider."
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Örnsbergsauktionen 2012 : Katalog
  2. +
  3. Surrender : 40 låtar, en berättelse

De som köpt den här boken har ofta också köpt Surrender : 40 låtar, en berättelse av Paul "Bono" Hewson (inbunden).

Köp båda 2 för 456 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Nille Svensson

  • Pyramiden

    Nille Svensson

    On 29 August 1996 at 10:22:23 CET Vnukovo Airlines Flight 2801, crashed straight into a mountain, while on approach to land at Longyaerbyen, Svalbard. All 141 people aboard were killed, making it the deadliest aviation accident ever in Norway. The...