Häxan (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2020-04-22
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
206 x 151 x 20 mm
Vikt
380 g
SAB
Hcg
ISBN
9789174693256
Häxan (kartonnage)

Häxan

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage Svenska, 2020-04-22
129
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det här är en mycket bra och spännande bladvändare. 4 av 5."

BTJ, Per Berg

 

"Många i målgruppen kommer att tycka att den är riktigt riktigt bra samtidigt som den väcker många tankar om vänskap. Betyg 4 av 5."

Barnboksfamiljen

 

"Stark, spännande och välskriven. En bok man inte släpper i första taget. En otroligt givande berättelse. Samtidigt tankeväckande om önskan om hämnd och de konsekvenser hämnden utlöser."

Bokbkloggen I min bokhylla

 

Spännande intriger och oväntade vändningar!

Fast vi skulle ju också kunna , börjar Nellie. Vi är häxor. Låt oss visa henne hur mäktiga vi faktiskt är. Jag låter orden sätta sig i huvudet innan jag nickar. Ja. Det är dags att hon får det hon förtjänar.

Om du upptäcker att du har makten att hämnas bör du använda den? När tolvåriga Celia kommer tillbaka till skolan efter höstlovet har allt förändrats. Hennes bästa vän Lova är elak mot henne och hänger istället med de populära i klassen. Celia är helt ensam. Men så börjar en ny tjej i klassen: Nellie. Hon har lila hår, är hårt sminkad och verkar tuff. De blir snabbt vänner, och även om Nellie verkar lite skum tycker Celia att hon är riktigt cool.

Snart delar Nellie med sig av en hemlighet hon är en häxa. Celia har svårt att tro henne. Men när de genom för en ritual för att få Celias pappa att äntligen ta kontakt med henne, och det fungerar, kan inte Celia tvivla längre. De är båda häxor, och tillsam mans kan de göra vad som helst! Kanske till och med hämnas på Lova för alla elaka saker som hon har sagt?

En nervkittlande berättelse som kretsar kring vänskap, intriger, hämnd, lögner och svek. Hur långt är man villig att gå för en vän?

Ålder: 9 till 12 år

IDRIZ IDRIZI skriver med hög spänning och igenkänning för unga. Idriz är född 1992 och är uppväxt i Småland. Numera bor han i Stockholm och arbetar som bibliotekarie. Detta är hans författardebut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Häxan
 2. +
 3. När mörkret faller

De som köpt den här boken har ofta också köpt När mörkret faller av Idriz Idrizi (inbunden).

Köp båda 2 för 252 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Häxan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Medryckande

  Celia och Lova har alltid varit bästa vänner, men efter att skolan börjar igen efter höstlovet har något förändrats. Lova har vänt Celia ryggen och umgås istället med de populära tjejerna. Hon använder privata detaljer som hon vet om Celia som ammunition när hon nu är oschysst tillsammans med sitt nya gäng.
  Celia är förkrossad men samtidigt så börjar Nellie i klassen. De blir direkt vänner och snart avslöjar Nellie sin hemlighet: Hon är en häxa.
  Celia är tacksam över att ha en snäll... Läs hela recensionen

 2. Välskriven och spännande bok

  Detta är en välskriven, lättläst och spännande bok.
  Att vara 12 år är ingen enkel ålder. Det är mycket som pågår då både fysiskt och mentalt och Idriz Idrizi är skicklig på att berätta hur det är. Man ser personerna och situationerna boken handlar om framför sig.

  Detta är en bok man inte vill lägga ifrån sig. Man vill veta hur det går för stackars Celia som förlorat sin bästa vän till de tuffa personerna och nu vunnit en vän i nya tjejen i klassen. En ny vän som kanske inte är so... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Idriz Idrizi

 • När mörkret faller

  Idriz Idrizi

  Vad händer med människor när någon i deras närhet försvinner? Och det bara finns några få ljusa timmar om dagen att leta på. Siri vaknar av att det är mörkt och kallt. Det visar sig att strömmen har gått i hela staden. Snart kommer den hemska nyhe...

 • Stalkern

  Idriz Idrizi

  Om Stalkern: "En bra thriller för mellanåldern" BTJ Om Häxan: "En mycket bra och spännande bladvändare" BTJ   Jag flämtar efter andan. Jag borde inte öppna paketet. Jag borde hämta mamma. Jag borde ringa polisen. I stället...