Häxan (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
189
Utgivningsdatum
2020-04-22
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Vikt
380 g
SAB
Hcg
ISBN
9789174693256

Häxan

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2020-04-22
132
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Det här är en mycket bra och spännande bladvändare. 4 av 5."

BTJ, Per Berg

"Många i målgruppen kommer att tycka att den är riktigt riktigt bra samtidigt som den väcker många tankar om vänskap. Betyg 4 av 5."

Barnboksfamiljen

"Stark, spännande och välskriven. En bok man inte släpper i första taget. En otroligt givande berättelse. Samtidigt tankeväckande om önskan om hämnd och de konsekvenser hämnden utlöser."

Bokbkloggen I min bokhylla

Spännande intriger och oväntade vändningar!

Fast vi skulle ju också kunna , börjar Nellie. Vi är häxor. Låt oss visa henne hur mäktiga vi faktiskt är. Jag låter orden sätta sig i huvudet innan jag nickar. Ja. Det är dags att hon får det hon förtjänar.

Om du upptäcker att du har makten att hämnas bör du använda den? När tolvåriga Celia kommer tillbaka till skolan efter höstlovet har allt förändrats. Hennes bästa vän Lova är elak mot henne och hänger istället med de populära i klassen. Celia är helt ensam. Men så börjar en ny tjej i klassen: Nellie. Hon har lila hår, är hårt sminkad och verkar tuff. De blir snabbt vänner, och även om Nellie verkar lite skum tycker Celia att hon är riktigt cool.

Snart delar Nellie med sig av en hemlighet hon är en häxa. Celia har svårt att tro henne. Men när de genom för en ritual för att få Celias pappa att äntligen ta kontakt med henne, och det fungerar, kan inte Celia tvivla längre. De är båda häxor, och tillsam mans kan de göra vad som helst! Kanske till och med hämnas på Lova för alla elaka saker som hon har sagt?

En nervkittlande berättelse som kretsar kring vänskap, intriger, hämnd, lögner och svek. Hur långt är man villig att gå för en vän?

Ålder: 9 till 12 år

IDRIZ IDRIZI skriver med hög spänning och igenkänning för unga. Idriz är född 1992 och är uppväxt i Småland. Numera bor han i Stockholm och arbetar som bibliotekarie. Detta är hans författardebut.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Häxan
 2. +
 3. Stalkern

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stalkern av Idriz Idrizi (kartonnage).

Köp båda 2 för 264 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Häxan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Medryckande

  Celia och Lova har alltid varit bästa vänner, men efter att skolan börjar igen efter höstlovet har något förändrats. Lova har vänt Celia ryggen och umgås istället med de populära tjejerna. Hon använder privata detaljer som hon vet om Celia som ammunition när hon nu är oschysst tillsammans med sitt nya gäng.
  Celia är förkrossad men samtidigt så börjar Nellie i klassen. De blir direkt vänner och snart avslöjar Nellie sin hemlighet: Hon är en häxa.
  Celia är tacksam över att ha en snäll... Läs hela recensionen

 2. Välskriven och spännande bok

  Detta är en välskriven, lättläst och spännande bok.
  Att vara 12 år är ingen enkel ålder. Det är mycket som pågår då både fysiskt och mentalt och Idriz Idrizi är skicklig på att berätta hur det är. Man ser personerna och situationerna boken handlar om framför sig.

  Detta är en bok man inte vill lägga ifrån sig. Man vill veta hur det går för stackars Celia som förlorat sin bästa vän till de tuffa personerna och nu vunnit en vän i nya tjejen i klassen. En ny vän som kanske inte är so... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Idriz Idrizi

 • När mörkret faller

  Idriz Idrizi

  "Obehagligt och spännande. Välskrivet och lättläst. Man kan inte lägga ifrån sig boken." Gustavs bokhylla   Vad händer med människor när någon i deras närhet försvinner? Och det bara finns några få ljusa timmar om dagen att leta på....

 • Stalkern

  Idriz Idrizi

  Om Stalkern: "En bra thriller för mellanåldern" BTJ Om Häxan: "En mycket bra och spännande bladvändare" BTJ   Jag flämtar efter andan. Jag borde inte öppna paketet. Jag borde hämta mamma. Jag borde ringa polisen. I stället...