Dikter för unga : Älskad poesi - från Predikaren till Johannes Anyuru (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
143
Utgivningsdatum
2021-03-10
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
202 x 134 x 16 mm
Vikt
304 g
SAB
uHc.03
ISBN
9789174693270

Dikter för unga : Älskad poesi - från Predikaren till Johannes Anyuru

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-03-10
184
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Boken har läromedelspotential, och dess breda innehåll, som säkert kan attrahera många unga till poesin, är definitivt en styrka."

BTJ, Markella Callin

"En fantastisk fint diktsamling som är perfekt som en gåva till unga vuxna. Poesi som påminner mig om mina egna dagar som en ung vuxen - när livet är svårt och härlig på en och samma gång! Boken är riktad till unga vuxna men jag tycker att den passar lika bra till (vanliga) vuxna också!"

brijreads

Perfekt som gåva till unga vuxna!

Livet är en stor sak som drabbar, brinner och berör! Vad beskriver det bättre än dikter från idag och förr? Motstånd, ensamhet, frihet, det vill säga dikter som till talar och fängslar.

Det här är en helt ny diktsamling för unga, med både klassiska och moderna dikter! Här finns ett 80-tal dikter för unga om kärlek ens kval, om vänskap och etik, om de stora besluten och om de små, om drömmar och hård verklighet, om modet att kämpa, om att ta ansvar för sig själv och andra. Här finns också tröst, förståelse och igenkänning.

Dikterna är samlade under olika teman som vardag, samhälle, smärta, natur och miljö, vis dom och så kärlek förstås. Den äldsta dikten är från 1600-talet, de färskaste är från 2010-talet. Bland de medverkande författare är Bruno K. Öijer - Gustaf Fröding - Karin Boye - Jila Mossaed - Edith Södergran - Harry Martinson - Barbro Lindgren - Margareta Garpe - Thomas Tidholm - Tua Forsström - Kerstin Thorvall - Athena Farrokhzad - Claes Andersson och många fler.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dikter för unga : Älskad poesi - från Predikaren till Johannes Anyuru
 2. +
 3. Kärlek Och Uppror : 210 Dikter För Unga Människor : En Antologi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kärlek Och Uppror : 210 Dikter För Unga Människ... av Siv Widerberg, Anna Artén (pocket).

Köp båda 2 för 263 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Dikter för unga : Älskad poesi - från Predikaren till Johannes Anyuru. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Diktsamling med något som kan passa alla
  Marias bokhylla, 29 april 2021

  För en relativt ovan diktläsare, såsom jag själv, känns det här som en bra bok att börja med. Det är många olika stilar och poeter, vilket gör det lätt att hitta olika små favoriter.

  Även om boken riktar sig till ungdomar, är den här boken fylld av teman som alla kan känna igen sig i. Man behöver inte vara en diktläsare för att hitta små favoriter och jag tycker om att det är en blandning av, för mig, okända och kända namn samtidigt som dikterna också har varierande längd.

  A... Läs hela recensionen

 2. Bra nybörjar dikter men även för den vana läsaren
  @bettan_bokprataren (Örebro), 1 april 2021

  Först blev jag lite fundersam när jag fick frågan om jag vill läsa en bok med dikter. Jag är absolut ingen vad diktläsare och kände lite ångest för uppgiften.
  Men gissa om jag blev glad och positivt överraskad när den här fina diktsamlingen damp ner i min brevlåda.
  Jag tycker så himla mycket om den. Det är dikter jag förstår som jag jag kan relatera olika känslor till.
  En perfekt bok att ha framme och slå upp en dikt på måfå och fundera lite kring.
  Jag rekommenderar den verk... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner