Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Stora frågor för små medborgar (del 2)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
28
Utgivningsdatum
2018-04-17
Upplaga
1
Förlag
Idus Förlag
Illustratör/Fotograf
Caroline Sellstone
Dimensioner
226 x 174 x 7 mm
Vikt
217 g
SAB
Hcf
ISBN
9789175777269

Annalisa och skräpmonstret

(5 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-04-17
210
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  79
Visa alla 1 format & utgåvor
Förord av Maria Wetterstrand

Annalisa kan inte sova. Tankarna myllrar som myror när hon tänker på allt skräp hon sett i skogen. Och inte blir det bättre av att det morrar under sängen. Vad är det som gömmer sig där i mörkret? Och hur ska Annalisa få det att försvinna?

En bok om att vända klimatoro till en drivkraft att göra skillnad.

Annalisa och skräpmonstret är den andra fristående delen i serien Stora frågor för små medborgare.

En bok som tar barns oro för miljön på allvar.
Maria Wetterstrand, fristående grön samhällsdebattör, tidigare språkrör för Miljöpartiet de Gröna

Barn har en stor livstörst. Det här är en energifull bok som ger hopp och inspirerar till ett vardagsnära arbete för en hållbar framtid.
Johan Fjellman, förskollärare Daggkåpan Huddinge

Lärarhandledning finns att ladda ner kostnadsfritt här: https://www.idusforlag.se/press/lararhandledning_skrapmonstret.pdf
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Annalisa och skräpmonstret
 2. +
 3. Det spökar på äventyrsbadet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det spökar på äventyrsbadet av Joanna André (inbunden).

Köp båda 2 för 339 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Annalisa och skräpmonstret. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Viktig bok om klimat och miljö
  Lilian , 29 maj 2024

  Jag har läst Annalisa och skräpmonstret tillsammans med mina tvillingar på fyra år. Det har varit ett mycket uppskattad bok som vi har kunnat prata mycket runt även i andra sammanhang. Nu har jag två "skärpoliser" hemma som uppmärksammar när det ligger skräp ute i naturen och det "måste vi plocka upp och lägga i papperskorgen". Vi har också pratat om vikten att själva göra skillnad och att det känns bra i magen, ex om vi plockat undan andras skräp även om det inte är vårt eget. Barnen var sär... Läs hela recensionen

 2. Bra bok för att lära barnen om miljön
  Kim M. Kimselius, 22 juni 2020

  Berättelsen om Annalisa som får ett Skräpmonster under sängen. Det gör att hon blir mycket medveten om miljön. En pedagogisk bok som förhoppningsvis gör barnen medvetna om miljön på bästa tänkbara sätt.

  Illustratören Caroline Sellstones teckningar förhöjer berättelsen.

 3. Högläsning

  Läste boken med mina barnbarn. 4åringen är numera kontrollant på hur mormor sköter soporna. Dom vill dessutom höra den igen och igen.. gott betyg tycker jag.

 4. Bra bok för förskolor

  Detta är en bok som passar speciellt bra för förskolegrupper där man just nu ha skräp/miljöfokus på det pedagogiska arbetet med barnen.
  I boken får vi följa Annalisa och hennes sätt att hantera sina "taggiga" känslor när hon tänker på nedskräpning. Jo nämligen genom aktion och påverkansarbete mot politiker som också får genomslag i slutet av boken. Boken lyfter verkligen barns delaktighet och inflytande. För de som söker böcker där alla familjer representeras har även Annalisa två mammor... Läs hela recensionen

 5. Bra bok om miljön som väcker barns intresse
  @barnbokstips, 2 maj 2018

  Vi har läst Annalisa och skräpmonstret av Angeli Sjöström Hederberg och med bilder av Caroline Sellstone. Förord till boken har Maria Wetterstrand, fd språkrör för Miljöpartiet skrivit. Annalisa tycker om samlingen på förskolan. Alla får prata, men en i taget. På samlingen pratar de om skräp, var man får slänga skräp och hur man återvinner olika material. Annalisa börjar fundera över allt skräp i naturen och hennes tankar blir trassliga och taggiga. Det flyttar in ett skräpmonster under henn... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Angeli Sjöström Hederberg