Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
191
Utgivningsdatum
2017-05-12
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 12 mm
Vikt
105 g
ISBN
9789177030584

Den stora statens återkomst

(2 röster)
Pocket, Svenska, 2017-05-12
62 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
I slutet av 1900-talet närde många en optimistisk tro på fred, frihandel, fri rörlighet, marknadsekonomi och begränsad statsmakt.

Början av 2000-talet har tvärtom inneburit ett radikalt brott med dessa värden. Den stora statens återkomst skildrar hur statens makt, befogenheter och utgifter vuxit i USA, i Europa och i Sverige. Krig, kriser, skenande skuldsättning och ett nytt slags korporativ sammanväxt mellan stat och kapital är bara några av konsekvenserna.

Både till höger och till vänster närs allt radikalare drömmar om den stora staten. Drömmar som kan betyda slutet för marknadsekonomin, friheten och den liberala demokratin.

Om författaren

Mattias Svensson är kulturskribent, krönikör och författare. Hans senaste böcker är Miljöpolitik för moderater - och för alla andra(Fores, 2015) och Glädjedödarna - en bok om förmynderi (Timbro förlag, 2011).

"Jag håller ofta med Mattias Svensson, sällan dock när han skriver om staten och kapitalet. Men jag önskar att alla intellektuella, från höger till vänster, drevs av samma nyfikenhet och hederlighet som han. Det skulle förenkla samtalet och komplicera tanken på ett sätt som vore revolutionerande för vår tid."
Åsa Linderborg, kulturchef Aftonbladet

"Mattias Svensson har skrivit en skräckhistoria om hur små kollektiva steg, ledda av välvilja, trygghetstörst och naiv pragmatism, sammantaget håller på att ta ifrån oss vår frihet. Detta är 2000-talets Vägen till träldom."

Johan Norberg, liberal debattör och författare
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den stora statens återkomst
  2. +
  3. Klassisk liberalism: En introduktion

De som köpt den här boken har ofta också köpt Klassisk liberalism: En introduktion av Eamonn Butler (pocket).

Köp båda 2 för 124 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Den stora statens återkomst

Bokvideo