Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.4 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-02-21
Förlag
Timbro förlag
ISBN
9789177031321
Marionetterna : Socialförsäkringarna, tryggheten och priset vi betalar (e-bok)

Marionetterna : Socialförsäkringarna, tryggheten och priset vi betalar (e-bok)

E-bok (EPUB), Svenska, 2018-02-21
49
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone, iPad och Android
Det svenska välfärdskontraktet mellan medborgarna och staten bygger på tillit. Vi accepterar höga skatter, men förväntar oss i gengäld en omfattande ekonomisk trygghet om vi förlorar jobbet, blir sjuka eller behöver vara ifrån arbetet under barnens första år.

Välfärdens erbjudande är inte ristat i sten. Samhället utvecklas och systemen anpassas. Men hur långtgående förändringar kan vi gå med på? Hur uthållig är tilliten om staten inte längre lever upp till sin del av välfärdslöftet? När frågar sig de som jobbar och sällan ligger systemen till last: vad får jag för mina pengar?

I "Marionetterna" beskriver Philip Lerulf socialförsäkringarnas framväxt fram till våra dagar. Genom att påminna om grunderna för välfärdskontraktet, utmana invanda föreställningar samt ge röst åt några av alla de medborgare som uppfyllt sin del av avtalet men ändå blivit lämnade utan stöd blottlägger han effektivt den växande skillnaden mellan välfärdens idé och verklighet.

"Lerulfs 'Marionetterna' sätter inte bara fokus på ett av det moderna samhällets viktigaste ansvarsområden. Han vidgar fältet till att omfatta även deras moraliska och kulturella villkor, och ger mänsklig färg och rättvisa åt en annars teknisk diskussion."

Fredrik Haage, politisk chefredaktör på Smålandsposten

Philip Lerulf är journalist, numera verksam inom kommunikationsbranschen med inriktning mot opinionsbildning och public affairs. 2013 gav Timbro förlag ut Philips uppmärksammade bok "Balansakten".
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Philip Lerulf

  • Marionetterna

    Philip Lerulf

    Välfärdens erbjudande är inte ristat i sten. Förändringarna som skett de senaste hundra åren har alltid speglat samhällsutvecklingen. Men hur långtgående förändringar kan vi gå med på? Hur uthållig är tilliten om staten inte längre lever upp till ...

Bloggat om Marionetterna : Socialförsäkringarna, try...