Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
105
Utgivningsdatum
2024-01-08
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Mångfald, Inkludering och Rättvisa : Vägen till en hållbar strategi
Dimensioner
8 x 185 x 140 mm
Vikt
265 g
SAB
Qba
ISBN
9789177414568

Mångfald, inkludering och rättvisa : vägen till en hållbar strategi

Kartonnage,  Svenska, 2024-01-08
387
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
”Framåtlutade ledare omfamnar mångfald, inkludering och rättvisa som grunden för en dynamisk och blomstrande organisation.”

/Gary Baker, Fadi Barakat och Norah Miller

Det finns vissa universella sanningar i arbetet med MIR (mångfald, inkludering och rättvisa) som förekommer i olika sektorer. Rätt hanterat ger arbetet fantastiska möjligheter för alla verksamheter. Dessutom är det både tids- och kostnadsbesparande. Till hjälp finns den här boken.

Syftet med boken är att hjälpa dig att se mångfald, inkludering och rättvisa i ett helt nytt ljus, och det börjar med den nya förkortningen MIR. Författarna delar med sig av perspektiv, erfarenheter och tips för att skapa en hållbar strategi för MIR. Men att utveckla en strategi är ingen garanti för att en organisation ska lyckas. Avgörande kommer att vara hur strategin genomförs i det dagliga arbetet – förmågan att gå från ord till handling – och till din hjälp finns den här boken.

Boken hjälper dig att utveckla nyckelstrategier som bygger på vad som är viktiga framgångsfaktorer för alla, arbetssätt som leder till positiva ekonomiska konsekvenser och minskar varumärkesrisker samt strategiskt HR-arbete för ökad mångfald, inkludering och rättvisa på arbetsplatsen.

Gary Baker började sin MIR-resa 1989 i banksektorn i Silicon Valley och fortsatte i USA och Sverige som konsult för två globala konsultbolag. Han har skrivit tre handböcker om strategier och finansiella argument för mångfaldsarbete. I dag leder han en mångfaldskurs på en av Sveriges ledande affärsakademier och sitter i styrelsen för Svenskar i Världen.

Fadi Barakat har omfattande erfarenhet inom mångfald och inkludering med erkännande som en av Sveriges bästa mångfaldschefer 2018. År 2023 utsågs han till en av Sveriges hållbarhetsmäktigaste och är även vice ordförande för Svenska Röda Korset.

Norah Miller föddes svart i en vit svensk omvärld. Hon har 15 års erfarenhet inom event och möten för ledare i det svenska näringslivet och är verksam med sikte på ett mer hållbart samhälle där ökad mångfald, inkludering och rättvisa är ett vitalt verktyg. År 2023 röstades hon fram som en av Sveriges hållbarhetsmäktigaste.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mångfald, inkludering och rättvisa : vägen till en hållbar strategi
  2. +
  3. Sofia i Regnbågslandet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sofia i Regnbågslandet av Nina Koitela (kartonnage).

Köp båda 2 för 530 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna