Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
278
Utgivningsdatum
2019-10-30
Förlag
Visto Förlag
Dimensioner
209 x 144 x 15 mm
Vikt
358 g
SAB
Hc
ISBN
9789178850976

Hämndens drivkraft

(2 röster)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-10-30
199
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den 11 augusti 1628 vaknar den försupne och deprimerade krigshjälten Anton Kronman av att två soldater bultar på hans dörr. Dagen innan har regalskeppet Vasa förlist. Vad Anton tror ska bli en dag präglad av bakfylleångest och kallsvettningar utvecklar sig snart till något helt annat. På kungens order tilldelas Anton det topphemliga uppdraget att utreda varför Vasaskeppet gick till botten. Uppgiften tar Anton och läsaren hela vägen från slottet Tre Kronors guldglittrande salar till de skitiga ölstugorna bland Södermalms gangsters.

En värld av korruption och våld utspelar sig framför våra ögon. En röta som riskerar att inte bara leda till Vasas förlisning utan också rasera hela den begynnande svenska stormakten. Vi får lära känna den i kriget härdade Anton och ges succesivt inblickar i hans tragiska liv. Bit för bit får vi reda på vad som hände Antons familj och hur han nu får möjlighet att utkräva sin hämnd.

Spänningsromanen präglas av samhällskritik och kopplingar till nutida händelser, såväl som till populärkultur. Elias Glaveby leder oss genom en 1600-tals värld som förändrade Sverige i grunden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hämndens drivkraft
  2. +
  3. Jag vet vad du har gjort

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jag vet vad du har gjort av Lenita Gullberg (häftad).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hämndens drivkraft. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande tidsdrama
    Marias bokhylla, 10 mars 2023

    Den 10 augusti 1628 kantrar regalskeppet Vasa och förliser under sin sjösättning. Dagen efter vaknar löjtnant Anton Kronman av att två soldater bultar på hans dörr. Det som Kronman tror kommer att bli en vanlig dag i bakfylleångest visar sig istället bli något helt annat. Kung Gustav II Adolf ger honom möjligheten att hämnas morden på hans familj, bara Kronman hjälper honom att undersöka varför skeppet egentligen sjönk. Med hjälp av en soldat, och några av gatuungarna, beger sig Kronman ut i ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Elias Glaveby