Snöblind (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
282
Utgivningsdatum
2021-02-12
Förlag
Modernista
Översättare
Arvid Nordh
ISBN
9789178938179
Snöblind (e-bok)

Snöblind E-bok

(5 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok (EPUB), Svenska, 2021-02-12

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Ragnar Jónasson har en otäck förmåga att bygga upp skrämmande scener.« Lotta Olsson, DN

»Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« The Times

»Jónasson är en av de senaste årens mest lästa deckarförfattare och jag förstår precis varför.« Och dagarna går

Första boken i Det mörka Island-serien

I en isolerad fiskeby på norra Island, en ödslig trakt där ingen låser sina dörrar, upptäcks en ung kvinna halvnaken i snön, blödande och medvetslös. Samtidigt har en äldre, uppburen författare fallit till sin död.
Ari Thór - nybliven polis på sin första postering, långt från flickvännen i Reykjavik - dras rakt in i hjärtat av det lilla samhället. Ett samhälle där det blir allt mer uppenbart att det inte går att lita på en enda människa. Där hemligheter och lögner har blivit ett sätt att leva.

RAGNAR JÓNASSON [f. 1976] är det stora stjärnskottet inom den isländska kriminallitteraturen, internationellt hyllad som en av de främsta nya »Nordic noir«-författarna. Mörkret, den första boken om Hulda Hermannsdóttir, hyllades av kritikerna och blev en internationell storsäljare, liksom de följande böckerna i serien. Nu kommer Ragnar Jónassons hyllade debut Snöblind första boken i Det mörka Island-serien för första gången på svenska.

»Jónasson har en verklig gåva när det gäller att beskriva det isländska landskapets ogästvänliga skönhet, med bländande snöstormar som täcker byn i ett tjockt, vitt mörker .« New York Times Book Review

»Spännande och annorlunda, med en intrig som är mer invecklad än man tror.« Boktajm
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Snöblind. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. nja

  Detta var en bok som var seg att ta sig igenom, Hulda böckerna var bättre. Under ett styckei boken undrade jag om författaren försökte sig pà Agatha Christies grepp i "Then there were none" men det blev inget med det. Oengagerande o oinspirerad.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jónasson Ragnar

 • Aska

  Jónasson Ragnar

  Andra boken i¿Det mörka Island-serien »Mästerlig.« Deckarlogg »Ragnar Jónasson har en otäck förmåga att bygga upp skrämmande scener.« Lotta Olsson, DN »Är detta världens just nu bästa deckarförfattare?« The Times En man hittas brutalt ihjälslagen ...

 • Mörkret (Hulda Hermannsdóttir, del 1)

  Jónasson Ragnar

  Första boken i succéserien om Hulda Hermannsdóttir. »Fantastisk. Jag sträckläste den.« Anna-Karin Ferm, SVT Go?kväll »Jag har aldrig läst något så dramatiskt och oväntat.« Ingalill Mosander, SVT En ung kvinna hittas död på en enslig strand. Här sö...