Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2023-11-01
Förlag
Mondial
Dimensioner
32 x 204 x 141 mm
Vikt
485 g
SAB
Bt
ISBN
9789180023269
Chefen : berättelsen om en skandal (inbunden)

Chefen : berättelsen om en skandal

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-11-01
239
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Sverige, 2010. Landets populära kronprinsessa gifter sig med sin folklige prins. Inget ska få störa den kungliga familjelyckan. Ändå skuggas firandet av överhängande faror: en känd kvinnlig artist, en serbisk gangster, en kommande bok. Och i monarkens läger mobiliseras starka krafter för att eliminera hoten.

Vid tiden har tre journalister under flera år kartlagt den svenske monarkens liv. Det kommer så småningom att leda till den största skandalen i modern svensk kungahistoria, när statschefens privatliv bland gangsters, strippor och kaffeflickor avslöjas. Boken Den motvilliga monarken blir sprängstoff i både svenska och internationella medier, något som inte bara skapar svallvågor i kungahuset utan också i journalisternas egna liv.

Det här är berättelsen bakom berättelsen. I Chefen visas vad som händer när den högsta sociala och ekonomiska makten utmanas -- och hur dess nätverk rycker ut till försvar. Först försöker man stoppa bokutgivningen och, när det misslyckas, sänka författarnas trovärdighet. Med stöd i unika inspelningar och dokumentation sätts nu omständigheterna kring kungaskandalen i ett helt nytt ljus.

*

Thomas Sjöberg (f.1958) är journalist och författare. Han har skildrat åtskilliga berömda svenskar i bokform: Ingvar Kamprad, Berth Milton, Ingmar Bergman och, inte minst, kung Carl XVI Gustaf i boken Den motvillige monarken. Sjöberg är också skapare av flertalet uppmärksammade podcasts.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Chefen : berättelsen om en skandal
  2. +
  3. Yrke: drottning : makten och möjligheterna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Yrke: drottning : makten och möjligheterna av Ingrid Thörnqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Thomas Sjöberg