Trettio dagars mörker (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
348
Utgivningsdatum
2021-06-11
Förlag
Modernista
Översättare
Sabina Söderlund
Originaltitel
Tredive dages mörke
Dimensioner
217 x 142 x 27 mm
Vikt
522 g
SAB
Hce
ISBN
9789180230902
Trettio dagars mörker (inbunden)

Trettio dagars mörker

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2021-06-11
219
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
VINNARE AV HARALD MORGENSEN-PRISET FÖR ÅRETS BÄSTA DANSKA KRIMINALROMAN!

»En spännande, originell & välskriven kriminalroman.« | Danska Kriminalakademin utser Trettio dagars mörker till Årets bästa danska kriminalroman

»Spännande till sista sidan. Årets mest originella kriminalroman.« | Betyg: 5 av 6, Politiken

»Mycket spännande och läsvärd.« | Litteratursiden.dk

Den snobbiga, ensamstående, alkoholiserade och dessutom skrivblockerade författaren Hannah får genom en ödets nyck utmaningen att skriva en kriminalroman på trettio dagar.
Hon reser hals över huvud till Island för inspiration och tar logi hos den gästfria Ella i den fridfulla lilla orten Húsafjör ur. Men under den lugna ytan är starka strömmar i rörelse. Några dagar efter Hannahs ankomst fiskas Ellas systerson Thor livlös upp ur havet. Thor var, som alla andra på orten, son till en fiskare, men han led av stark vattenskräck och alla visste att han alltid undvek havet. Så hur kunde han ha drunknat? Var det verkligen en olycka?
Hannah börjar undersöka dödsfallet som en möjlig ingång till sin klichédeckare, men dras snart in i byn Húsafjör ur dunkla hemligheter. På Island, med dess snö och mörker, avtäcker hon allt mer ett dramatiskt förflutet - samtidigt som hon också börjar skönja en framtid.
I svensk översättning av Sabina Söderlund.

JENNY LUND MADSEN är en dansk författare, född 1983. Hon har en magisterexamen i Filmvetenskap och har studerat manusförfattande på University of California i Los Angeles. Sedan 2009 har hon arbetat som manusförfattare för filmer och tv-serier.Trettio dagars mörker [2020] är hennes första deckare, som vann Harald Mogensen-priset för Årets bästa danska kriminalroman och därmed också är nominerad till det nordiska deckarpriset Glasnyckeln.

 

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Trettio dagars mörker
 2. +
 3. Granne med döden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Granne med döden av Alex Marwood (inbunden).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Trettio dagars mörker. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Så bra
  @bettan_bokprataren (Örebro), 21 juli 2021

  Den här boken har ett litet annat upplägg. En författare som antar en utmaning och drar till Island för att skriva en deckare som inte är hennes cup of cake.
  Där blir hon indragen i mord, familjehemligheter och mängder av snö.
  Berättelsen går ganska sakta framåt och jag skulle säga att den är en pusseldeckare där vi som läsare verkligen får vara med och tänka till. Vem är egentligen mördaren och varför. Ja de frågorna ställer jag mig hela tiden och jag lovar man hålls på sträckbänken ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jenny Lund Madsen