Krucifixmördaren (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (328.4 MB)
Språk
Svenska
Serie
Robert Hunter (del 1)
Inläsare
Björn Lövgren
Utgivningsdatum
2017-02-16
Förlag
Jentas
Översättare
John-Henri Holmberg
ISBN
9789185247233

Krucifixmördaren Ljudbok

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2017-02-16

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det enda hopp som återstår är att dö. Snabbt.

En ung kvinnas kropp hittas i en övergiven stuga mitt inne i en stor skog utanför Los Angeles, och kriminalinspektör Robert Hunter befinner sig plötsligt i en fasansfull mordutredning. Offret var naket och hängde mellan två trästolpar. Hon hade utsatts för sadistisk tortyr innan hon dött en oerhört plågsam död. All hud hade skalats bort från hennes ansikte - medan hon fortfarande levde. I nacken hade någon skurit in ett egendomligt dubbelkors: Krucifixmördarens symbol.

Men det är en omöjlighet. Krucifixmördaren avrättades nämligen två år tidigare efter att just Hunter jagat honom i flera år.

Kan det vara en copycatmördare? Eller kan det otänkbara vara sant? Finns den riktiga mördaren fortfarande där ute, beredd att återigen ge sig ut på en ondskefull och våldsam jakt på nya offer, välja ut dem till synes slumpmässigt och håna Robert Hunter för att han inte kan fånga honom?

Hunter och hans nya partner är på väg in i en ofattbar mardröm, där ingenting stämmer och där det inte finns någonting ens liknar en snabb och skonsam död.

"Ett isande, fängslande psykopatporträtt som bevisar att Carter befinner sig i samma klass som Jeffrey Deaver."
Daily Mail

"En debut som griper tag ... men ingen bok för känsliga läsare"
Heat

"Jag har avgjort blivit rejält underhållen ... Boken berättas i mycket korta men välskrivna kapitel, som skickligt håller läsaren fången ..."
Jydske Vestkysten

Underhållande och spännande ... "En välkonstruerad intrig som nästan får sidorna att vända sig själva."
Dansk BiblioteksCenter

Chris Carter är född i Brasilien, med italienska rötter. Efter att ha flyttat till USA studerade han psykologi med inriktning på kriminellt beteende vid University of Michigan. Därefter arbetade han hos distriktsåklagaren i staten Michigan och ingick i ett team med kriminalpsykologer, där han bland annat studerade och intervjuade åtskilliga kriminella, däribland livstidsdömda seriemördare och massmördare.

På nittiotalet flyttade han till Los Angeles, där han bytte ut portfölj och kostym mot slitna jeans, bandana och elgitarr. Under de följande tio åren turnerade han jorden runt flera gånger med välkända pop- och rockband, tills han lämnade musikbranschen för att bli författare på heltid. Nu bor han i London och ligger på Sunday Times topp-tio-lista över bästsäljande författare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Krucifixmördaren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En riktig nackrysare
  -, 7 december 2022

  Oerhört välskriven bok där författarens kompetens skiner väl igenom och som gör storyn än mer fängslade och skrämmande.

 2. Olidligt spännande!
  Kim M. Kimselius, 8 maj 2021

  Olidligt spännande deckare/thriller. En ny författare för mig. Jag har laddat ner alla böckerna i serien och betar av dem en efter en.

  Otäcka mord som trots sin hemskhet inte skildras alltför ingående, vilket gör att jag står ut att läsa.

  Hela tiden gör berättelsen oväntade vändningar och håller mig fångad genom hela boken. Kan varmt rekommendera boken!

 3. Blodig bladvändare
  -, 15 februari 2021

  Otroligt spännande i bladvändartempo. Ingen stor litteratur men hey, ibland vill man bara bli underhållen. Triggervarning då den är explicit och blodig.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Chris Carter