Sju år (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2012-10-15
Förlag
Bokförlaget Thorén & Lindskog
Översättare
Sofia Lindelöf
Medarbetare
Bick, Laurenz (form)
Dimensioner
180 x 110 x 18 mm
Vikt
169 g
ISBN
9789186905101

Sju år

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2012-10-15
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Alexander studerar arkitektur i München och är osäker på framtiden och sina mål i livet. Efter examen förälskar han sig i Sonja, en vacker och ambitiös studiekamrat. De gifter sig och tillsammans startar de en egen arkitektbyrå. Men äktenskapet fungerar dåligt och ingen av dem är lycklig.

Alexander inleder en affär med Iwona, som är Sonjas motsats och har en nästan magnetisk dragningskraft på Alexander. Men inte heller med henne blir Alexander lycklig.

Peter Stamm utforskar i Sju år kärleken och lyckan med sitt omisskänneliga språk och sin blick för vardagens detaljer. Sju år har hyllats av läsare och kritiker över hela världen och New York Times utsåg nyligen Peter Stamm till en av Europas mest intressanta författare just nu.

Peter Stamm debuterade 1998 med romanen Agnes som direkt blev en stor succé. Sedan debuten har Stamm skrivit ett tiotal böcker, radioteater och teaterstycken. Hans böcker har översatts till 37 språk. I centrum av Peter Stamms författarskap står livets vardag och sökandet efter kärlek och lycka. Stamm är också känd för sitt språk, präglat av enkelhet och klarhet. Peter Stamm lever idag i Winterthur i Schweiz och betraktas som en av Schweiz och Europas viktigaste författare.

"One of Europe's most exciting writers", New York Times

"Det är en kärleksroman, men det är framför allt en djupt mänsklig roman. Och en förbannat bra roman.", Kommunalarbetaren

"En av sin generations mest tongivande prosaister", Svenska Dagbladet

"Det är rasande skickligt och mycket, mycket kusligt", Tidningen Vi

"Jag öppnade denna bok bara för att läsa några sidor och slukades helt upp av romanen.", En trave böcker

"Peter Stamm tar ner litteraturen på jorden och tvingar oss att ta itu med det vi har runt omkring oss. Han skriver behaglig prosa om obehagliga ämnen.", Norrköpings Tidningar

"Det här är en bok som jag skulle rekommendera för dem som är med i någon bokcirkel - mycket att diskutera!", Vi har varit på biblioteket

"En fullträff!", Malin the Writer

"The originality of Stamm's novel is to have taken one of the oldest plots in the world and made it new, convincing, even urgent", The New York Review of Books
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sju år
  2. +
  3. Vi dödar Stella

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vi dödar Stella av Marlen Haushofer (inbunden).

Köp båda 2 för 284 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Sju år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Jakten på lyckan
    Jakob Widström, 26 februari 2014

    Jag gillar detta förlags utgivning skarpt. De germanska språket och samhället har spelat andrafiolen alltför länge. Huvudpersonen är en känslomässigt vingklippt figur som nyckfullt letar efter kärleken. Under denna process sårar han människor. Realistiskt, osentimentalt och bra.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Stamm