Olé. En bok om lärarutbildning och lite annat. Till Olle Holmberg
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2006-01-01
Förlag
Bokbox förlag
Dimensioner
225 x 150 x 20 mm
Vikt
440 g
ISBN
9789186980368
Olé. En bok om lärarutbildning och lite annat. Till Olle Holmberg

Olé. En bok om lärarutbildning och lite annat. Till Olle Holmberg

Svenska, 2006-01-01
337

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Olé! En bok om lärarutbildning och lite annat är en vänbok till Olle Holmberg, chef för Lärarutbildningen i Malmö från 1998 till 2006. Det har varit händelserika år och Olle har varit en varmt uppskattad chef - passionerat engagerad i lärarutbildningens kärnfrågor och med en stark vilja att utveckla och förändra.

Olle har gått den långa vägen - från uppväxten i den blekingska myllan, ur vilken han hämtar många bilder från skollivet, via studier i Lund till lärarutbildning i Göteborg. Tiden i Göteborg blev dock en parentes i hans liv.

Olle tillträdde som chef för Lärarutbildningen vid Malmö högskola den 1 juli 1998. Hans uppgift blev då att förbereda den nya lärarutbildning som kom att starta 2001. Det innebar ett intensivt arbete, där alla engagerades. De huvudlinjer för lärarutbildningen som hade skisserats i samband med överförandet blev ledande för arbetet - ett fördjupat samarbete med skolan och en förnyelse av innehållet, vilka också kom att följas av en stor omorganisation. I denna sin roll som chef för lärarutbildningen har Olle utvecklat en fördjupad dialog med skolans företrädare kring skolutveckling. Han var med i utvecklingen av det Regionala utvecklingsrådet som han själv kunde driva fram under sin tid i regeringskansliet. Något av det som Olle sett som mest angeläget för skolan och lärarutbildningen har varit att man söker sig samman för att stödja och utmana varandra i en dialog som utmärks av förtroende.

Under sitt yrkesliv på alla de plan som nämns ovan har Olle samarbetat med ett stort antal personer och i en mängd olika frågor. I boken försöker några av hans vänner diskutera en del av dessa frågor. Då visar sig ytterligare en sida av hans intressevärld - nämligen idrotten.

Olé! En bok om lärarutbildning och lite annat har sammanställts av Suzanne Jacobsson, Göran Levin, Aage Radmann och Jan Thavenius.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Olé. En bok om lärarutbildning och lite annat. Till Olle Holmberg
  2. +
  3. Blivande lärare och deras lärare : introduktion till lärarutbildningen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Blivande lärare och deras lärare : introduktion... av Anders Persson (häftad).

Köp båda 2 för 659 kr

Kundrecensioner