Ett helt liv, men ändå inte riktigt! : en chilensk politisk flyktings historia (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
328
Utgivningsdatum
2010-09-20
Förlag
Bokbox förlag
Dimensioner
218 x 144 x 24 mm
Vikt
540 g
SAB
Lz Pérez Arias, Enrique
ISBN
9789186980542
Ett helt liv, men ändå inte riktigt! : en chilensk politisk flyktings historia (häftad)

Ett helt liv, men ändå inte riktigt! : en chilensk politisk flyktings historia

Häftad,  Svenska, 2010-09-20
282

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Ett helt liv, men ändå inte riktigt! En chilensk politisk flyktings historia handlar om olika tidsperioder i författarens liv. Bakgrunden är militärkuppen i Chile den 11 september 1973. Enrique Pérez var djupt engagerad i den politiska kampen och blev arresterad av Pinochets säkerhetspolis 1975. Han satt i fängelse i nästan två år och flydde sedan till Sverige 1977.

Den första tiden i Sverige präglades mycket av kontakter med myndigheter, men framför allt av mötet med alla de människor som var engagerade i solidaritetsrörelsen för Chiles folk i kampen mot militärdiktaturen. Livet i Sverige formades av vardagliga händelser och av svårigheten att finna en egen plats i samhället. Ett helt liv men ändå inte riktigt! är en politisk biografi om att leva i olika världar, och den kan hjälpa oss att förstå flyktingars situation och de utmaningar det svenska samhället står inför i en tid när främlingsfientlighet och rasism har ökar markant.

Men det är också en bok om en annan passion än den politiska, om kärleken till det goda samhället, den goda människan, till kvinnor och ett gott liv. Vi får följa ett unikt människoöde genom livets alla tvära kast, framställt med en stor portion berättarglädje, humor och värme.

Enrique Pérez disputerade 1997 i socialantropologi vid Lunds universitet, och är idag verksam som universitetslektor i socialt arbete vid Malmö högskola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ett helt liv, men ändå inte riktigt! : en chilensk politisk flyktings historia
  2. +
  3. Comfort food : från Chile till Skanör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Comfort food : från Chile till Skanör av Linda Letelier Hansson (inbunden).

Köp båda 2 för 501 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Enrique Pérez Arias

  • Tango för alla : om att lära sig dansa

    Enrique Pérez Arias

    Tango för alla: Om att lära sig dansa handlar om en dans som skapades av människor med olika ursprung och bakgrund som i slutet av 1800-talet samlades i tkanten av staden Buenos Aires i Argentina. Dansen skapade samhörighet, gemenskap och identite...