Ändra, lappa och laga (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
47
Utgivningsdatum
2020-05-06
Upplaga
1
Förlag
Hemslöjdens Förlag
Medarbetare
Ljungström, Cecilia (form) / Björkquist, Karin (foto)
Illustratör/Fotograf
Cecilia Ljungström
SAB
Qccc
ISBN
9789187471209
Ändra, lappa och laga (häftad)

Ändra, lappa och laga

Häftad Svenska, 2020-05-06
139
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Garderoben är full och ändå har man inget att ta på sig! Ibland vill man helt enkelt förnya sig och ibland är det storleken som inte längre passar. Med lite påhittighet kan du förända dina kläder så att de blir snyggare, bekvämare och roligare att använda. Förstora, förminska, förläng och förkorta. Ändra funktionen och låt en skjorta bli en klänning och jeansen en kjol. Lek med ytor och förändra utseendet med hjälp av smock, intarsia och broderi.

Ändra är det tredje häftet i serien Lappa & Laga, Lappa och Stoppa utkom februari 2019. I Ändra visar textilformgivaren Katarina Brieditis och mästarbrodösen Katarina Evans vad du kan göra med secondhandfynd och kläder som hamnat längst in i garderoben. En skjorta och mormors vackra spetsar blir en riktig powerdress lika vacker som full av historia. Lite för trånga byxor får revärer av stiliga slipsar och en för stor tröja blir lagom med hjälp av smock. Mängder av inspiration och tips blandas med teknikbeskrivningar och tydliga steg-för-steg-instruktioner över viktiga moment. Med Ändra kan du förvandla trötta plagg till något nytt och fint. Aldrig har handarbete varit roligare!

P.S. Det produceras mer kläder än vi behöver, vi köper mer kläder än vi behöver och vi slänger fler kläder än vi behöver. Det behöver inte vara så.

Lappa, Stoppa och Ändra är skrivna av Katarina Evans och Katarina Brieditis, två av landets främsta auktoriteter inom textilt återbruk. Tillsammans står de bakom kända projekt som Do Redo och Re Rag Rug . Katarina Brieditis är textildesigner utbildad på Tillskärarakademien och Konstfack. På meritlistan finns uppdrag från Svensk Slöjd, Ikea, Linum, Rörstrand, Gudrun Sjödén och det egna designprojektet Re Rag Rug som hon driver tillsammans med Katarina Evans. Katarina Evans är konsthantverkare med ett mästarbrev i konstsömnadsyrket. Hon arbetar både med egna projekt och i samarbete med konstnärer och formgivare men också som lärare i broderi på HV Skola.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Ändra, lappa och laga
 2. +
 3. Brodera retro

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brodera retro av Carina Olsson (häftad).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

 • Stoppa

  Katarina Brieditis, Katarina Evans

  Alla har vi dem: älsklingsplagg som gått sönder eller tappat formen av flitig användning, snygga plagg som behöver uppdateras och vardagsplagg som fått fläckar eller hål. Genom att lägga ner lite tid och kärlek går det att förstärka, laga och skru...

 • Lappa

  Katarina Brieditis, Katarina Evans

  Alla har vi dem: älsklingsplagg som gått sönder eller tappat formen av flitig användning, snygga plagg som behöver uppdateras och vardagsplagg som fått fläckar eller hål. Genom att lägga ner lite tid och kärlek går det att förstärka, laga och skru...

Bloggat om Ändra, lappa och laga